TetraBIN: Έξυπνος κάδος μετατρέπει τα σκουπίδια σε video game

Τα σκουπίδια ειναι ένα μεγάλο πρόβλημα στις πόλεις. Κανείς δεν θέλει να τα βλέπει στον δρόμο. Όπως και να χει όμως, καταλήγουν εκεί για διάφορους λόγους. Κάδοι που ξεχειλίζουν, αδέσποτα που ψάχνουν για φαγητό σκορπίζουν σακούλες. Αλλά τις περισσότερες φορές, οι περισσότεροι δεν έχουν την συνείδηση να τα πετάξουν στο σωστό μέρος και γεμίζουν τον τόπο. Η εταιρία Sencity όμως, έχει την λύση σε αυτό. Με το TetraBIN, έναν κάδο που επιβραβεύει όσους πετάνε τα σκουπίδια τους σε αυτόν!

Η Sencity είναι μέρος μιας μεγαλύτερης start-up, της Urban-X. Με έδρα το Brooklyn εστιάζει στην αναβάθμιση αστικών περιοχών όπως και η Νέα Υόρκη. Και ενώ άλλες εταιρίες προσπαθούν να ομορφύνουν το τοπίο με παράξενα παγκάκια, στάσεις λεωφορείων με διαφημίσεις και δωρεάν Wifi, η Sencity έχει τον δικό της έξυπνο τρόπο να διασκεδάζει τους ανθρώπους. Και αυτό κάνοντας τους να πράξουν το σωστό.

Το TetraBIN είναι ένα κάδος με τρεις πλευρές. Γύρω του υπάρχει μια οθόνη με ένα πράσινο τοπίο. Νυχτερίδες πετάνε και σκυλάκια κάθονται στο γρασίδι περιμένοντας υπομονετικά να τα “ταΐσεις” λέγοντας από πάνω “Feed me”. Στο εσωτερικό υπάρχουν αισθητήρες, οπότε αν πετάξουμε κάτι μέσα, το αντιλαμβάνονται. Αυτό προκαλεί την δημιουργία κομματιών τροφής στην οθόνη, ταΐζοντας επιτυχώς τον σκύλο. Στην οθόνη εμφανίζεται και ένας κωδικός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο website του TetraBIN. Η ιδέα πηγάζει από το ότι οι περαστικοί θα κερδίζουν διάφορά βραβεία, υποκινώντας τους να πετάνε σωστά τα σκουπίδια τους. Από ένα σημείο και μετά, θα λαμβάνουν και φυσικά δώρα, στην πόρτα του σπιτιού τους. Ο τελικός σκοπός είναι, μέσω του παιχνιδιού οι περισσότεροι, και ειδικά τα παιδιά να αποκτήσουν την συνήθεια της σωστής απόρριψης σκουπιδιών. Αν τους υποκινήσει να μαζεύουν και τα σκουπίδια άλλων, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο.

Καλή ιδέα ή όχι;

Η ιδέα του TetraBIN μπορεί να φαίνεται παράξενη αλλά στο παρελθόν παρόμοια games έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Τα διαδραστικά games πραγματικού χώρου ή αλλιώς, επαυξημένης πραγματικότητας όπως ονομάζονται, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Μετά την σχετική επιτυχία του Ingress, η Niantic σε συνεργασία με την εταιρία Pokemon λάνσαραν το καλοκαίρι που μας πέρασε το Pokemon Go. Στο Pokemon Go συλλέγεις τα δημοφιλή Pokemon περπατώντας έξω στον δρόμο. Κερδίζεις επίσης και βραβεία περπατώντας. Γνώρισε τεράστια επιτυχία και υποκίνησε πολλούς ανθρώπους να περπατήσουν χιλιόμετρα, καλυτερεύοντας την υγεία τους. Το TetraBIN με τον ίδιο τρόπο, και κατάλληλη διαφήμιση θα μπορούσε να υποκινήσει ανθρώπους να καθαρίσουν το αστικό τοπίο από σκουπίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;