Τα υποψήφια games για το Video Game Hall of Fame

To The National Museum of Play ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για την είσοδο στο World Video Game Hall of Fame για το έτος 2017. Είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη τελετή. Στις υποψηφιότητες συμπεριλαμβάνονται 12 πολύ γνωστοί και πετυχημένοι τίτλοι. Donkey Kong, Final Fantasy VII, Halo: Combat Evolved, Πασιέντζα των Windows, Mortal Kombat, Myst, Pokemon Red και Green, Portal, Resident Evil, Street Fighter II, Tomb Raider και Wii Sports.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια ειδική τελετή απονομής, στο The Strong Museum στο Rochester της Νέας Υόρκης, την Πέμπτη 4 Μαΐου.

Αυτοί οι 12 τίτλοι, οι οποίοι αποτελούν τις υποψηφιότητες για το World Video Game Hall of Fame 2017 διαφέρουν χρονικά κατά δεκαετίες, κατά πλατφόρμα, κατά χώρα προέλευσης, αλλά έχουν ένα κοινό: την επίδραση που είχαν στην βιομηχανία του video gaming, και την ποπ κουλτουρα.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Jon-Paul C. Dyson, που ανήκει στο δυναμικό του Μουσείου.

Οι προηγούμενες τελετές είχαν αναδείξει ως εκθέματα του Strong Museum Hall of Fame τίτλους όπως τα Doom, Grand Theft Auto III, The Legend of Zelda, The Oregon Trail, Pac-Man, Pong, The Sims, Sonic the Hedgehog, Space Invaders, Super Mario Bros., Tetris, και το World of Warcraft. Οι παραπάνω τίτλοι αποτελούν μόνιμα εκθέματα στο Μουσείο.No Caption Provided

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαδικασία επιλογής

Το The Strong Museum ζήτησε από το κοινό να προτείνει τίτλους για υποψηφιότητες. Άμεσα, πολίτες πάνω από 100 χώρες έστειλαν τις προτάσεις τους. Η τελική λίστα με τις υποψηφιότητες επιλέχθηκε από μια ομάδα δημοσιογράφων και ανθρώπων της βιομηχανίας του gaming, από όλα τα μέρη του κόσμου.

Η επιλογή των games γίνεται με πολλά κριτήρια. Κάποια από αυτά τα κριτήρια είναι: η αντοχή τους στον χρόνο, πόσο δηλαδή οι gamers ασχολούνται με τους τίτλους αυτούς. Άλλο ένα κριτήριο είναι το πόσο έχουν καθορίσει τάσεις στην βιομηχανία. Μια σημαντική παράμετρος είναι η γεωγραφική τους επέκταση, σε πόσες χώρες έχουν πουλήσει αντίτυπα. Η επιρροή τους τόσο στην δημιουργία άλλων τίτλων, όσο και στην ποπ κουλτούρα και την κοινωνία γενικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία επιλογής και βράβευσης μπορείτε να βρείτε στο site του The Strong.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;