Τα Video Games καλύτερα αγχολυτικά από το σεξ, σύμφωνα με έρευνα.

Στο τέλος μιας πολύ κουραστικής μέρας, όλοι μας έχουμε έναν τρόπο που δρα αγχολυτικά. Τρόπο για να χαλαρώνουμε και να ξεκουραζόμαστε. Άλλοι βλέπουν τηλεόραση, άλλοι πίνουν ένα ποτό, άλλοι ασχολούνται με διάφορα χόμπι.

Υπάρχουν και αυτοί όμως, όπως οι συντάκτες της στήλης αυτής, και εσείς, που παίζουν video games. Και πιστέψτε με, στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ακούς ένα παιδάκι να κλαίει επειδή το σκότωσες για 20η φορά στο Counter Strike. Το ακόμη πιο απίστευτο είναι, ότι δεν είμαι ο μοναδικός που το πιστεύει αυτό. Ίσως όχι στο κομμάτι με το κλάμα του παιδιού, αλλά στο πως τα video games μας χαλαρώνουν.

Η έρευνα

Μια μελέτη του University College London, με δείγμα 251 άντρες και 240 γυναίκες, κατέγραψε τις προτιμήσεις των ατόμων αυτών στους τρόπους χαλάρωσης. Υπήρξαν αρκετοί που δήλωσαν ότι χαλαρώνουν μιλώντας με φίλους ή τρώγοντας. Το 30% όμως των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι προτιμούν τα video games για τον σκοπό αυτό. Αντίθετα, μόνο το 27% δήλωσε ότι προτιμά το σεξ ή να βλέπει πορνό με σκοπό την χαλάρωση.

Στο δείγμα των γυναικών υπήρξαν παρόμοιες επιλογές, με μόνο το 11% να επιλέγει το σεξ για αντιστρες. Μερικές από αυτές διάλεξαν το διάβασμα ως μέθοδο εκτόνωσης του στρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν, ότι οι gamers έχουν, σε γενικό βαθμό και σε σχέση με τους μη gamers, λιγότερη ανάγκη για ψυχολογική ανάκαμψη και μικρότερα ποσοστά αρνητικής εκτόνωσης προβλημάτων εργασίας στο σπίτι. Επίσης, ήταν ευκολότερο γι αυτούς να ανακάμψουν από αγχωτικές καταστάσεις. Ειδικά στον τομέα της χαλάρωσης και της ψυχολογικής απόσπασης, τα video games αποδείχθηκαν ο καλύτερος τρόπος.

Μια ακόμη έρευνα, διεξήχθη το 2010 από το site Make Use Of, στο Texas A&M University. Αυτή η έρευνα έδειξε ότι  οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες, οι οποίοι παίζουν βίαια video games σε μακροχρόνια περίοδο, φαίνεται να αποκτούν διανοητικές ικανότητες διαχείρισης του άγχους. Οπότε μειώνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης κατάθλιψης. Επίσης η ενασχόληση με τέτοιου είδους video games, ελαττώνει την επιθετικότητα σε αγχωτικές περιπτώσεις.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;