Τα Playstation Studios αναπτύσσουν πάνω από 25 νέα games

Χθες το Playstation 5 έκλεισε 6 μήνες ζωής. Τα lockdown και οι ελλείψεις σε μονάδες μπορεί να έχουν κάνει δύσκολη την απόκτηση του, αλλά φαίνεται ότι πατάει τα γκάζια πιο πολύ από ποτέ. Τουλάχιστον αυτά λένε οι φήμες για τα Playstation Studios.

Η κυκλοφορία της κονσόλας εν μέσω πανδημίας ήρθε να αλλάξει όσα ξέραμε σχετικά με την λειτουργία και την ανάπτυξη των games. Πολλές εταιρίες μετασχημάτισαν την λειτουργία τους σε κατ’ οίκον εργασία, με τους υπαλλήλους σκορπισμένους σε όλη τη Γη. Άλλες άλλαξαν στούντιο και εγκαταστάσεις και γενικότερα φαίνεται, ειδικότερα για τη Sony ότι όλος αυτό ο μετασχηματισμός, να δουλεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Hermen Hulst, επικεφαλής των Playstation Studios, η εταιρία έχει υπό ανάπτυξη 25 νέους τίτλους. Οι μισοί από αυτούς είναι νέα IPs, από AAA μέχρι indie games. Η πληροφορία αυτή αφορά καθαρά και μόνο τίτλους που θα κυκλοφορήσουν από την Sony. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τίτλοι που δουλεύονται από studios που δεν είναι εξαρτώμενα από το Playstation και θα κυκλοφορήσουν τα games τους και σε άλλες κονσόλες.

Τα Playstation Studios που δουλεύουν πάνω σε νέα games με πρωτότυπο περιεχόμενο και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι exclusive στην κονσόλα της Sony, είναι τα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  1. Naughty Dog (Last of Us, Crash Bandicoot, Uncharted)
  2. Sony’s London Studio (This is Football, SingStar)
  3. Bend Studio (Syphon Filter, Uncharted, Days Gone)
  4. Santa Monica Studio (The Order: 1886, What Remains of Edith Finch)
  5. Haven Entertainment Studios (νέα εταιρία της Jade Raymond, Assassin’s Creed, Watch Dogs)
  6. Firewalk Studios (νέα εταιρία, μεταξύ των συντελεστών και πρώην Bungie, Halo, Apex Legends, Mass Effect, CoD)
  7. Remedy Games (Control, Alan Wake, Max Payne, Quantum Break)
Playstation Studios
πηγή εικόνας: nme.com

Όλα δείχνουν ότι οι εργασίες είναι εντατικές, και το μέλλον του Playstation 5 είναι ενδιαφέρον, το λιγότερο.

Η ύπαρξη νέων IPs δίνει μια ελπίδα στην ελάττωση των Remastered και Remakes που έχουν κατακλύσει το τέλος της προηγούμενης γενιάς και την αρχή της παρούσας. Όσο και ωραίο να είναι, το να παίζεις παλιά παιχνίδια με νέα γραφικά, είναι ακόμη καλύτερο η προσπάθεια και η φαντασία να παράγει νέα παιχνίδια και νέες εμπειρίες για όλους μας. Εξάλλου, οι νέες δυνατότητες της κονσόλας του Playstation 5 είναι πάρα πολλές και τα νέα παιχνίδια θα αναδείξουν καλύτερα την εμπειρία που μπορεί να πάρει ένας gamer από αυτήν.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;