Τα καλύτερα και τα χειρότερα games του Απριλίου

Πριν λίγες μέρες αποχαιρετήσαμε τον Απρίλιο, κι όμως μας άφησε πίσω μερικές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις καλών αλλά και κακών games.Είτε τα παίξατε, είτε όχι, είναι άξια αναφορά, για διαφορετικούς λόγους. Ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα και τα χειρότερα games του Απριλίου.

Καλύτερα games

Persona 5

Ο καλύτερος τίτλος του Απριλίου 2017 είναι το Persona 5. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία gaming με πολλά πράγματα για να κάνει ένας παίκτης. Το game είναι αρκετά καλοσχεδιασμένο. Και σίγουρα η τεράστια αναμονή, (ο προηγούμενος τίτλος είχε κυκλοφορήσει 10 χρόνια πριν), απέδωσε και άξιζε. Σε αντίθεση με άλλους τίτλους που έκαναν χρόνια να εμφανιστούν, και τελικά ήταν απογοήτευση. Σίγουρα το Persona 5 είναι η καλύτερη JRPG που υπάρχει.

Little Nightmares

Όταν ένα game έρχεται από το πουθενά, και καταφέρνει να πιάσει το κοινό, είναι κάτι το καταπληκτικό. Το Little Nightmares είναι ένα από αυτά τα games. Μπορεί το στούντιο πίσω από την δημιουργία του να είναι γνωστό, αλλά δεν είναι αυτό που κάνει το Little Nightmares ένα καλό game. Τα Tarsiers Studios, τα οποία δημιούργησαν τα Little Big Planet 3 και Tearaway, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους με αυτόν τον τίτλο. Το Little Nightmares είναι με διαφορά το μεγαλύτερο αριστούργημα τους. Ένας τίτλος που αφήνει σίγουρα το σημάδι του σε κάθε gamer που το δοκιμάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mario Kart 8 Deluxe

Ναι, το ξέρω ότι δεν αποτελεί καινούριο παιχνίδι. Και, ναι, το ξέρω ότι το Mario Kart είναι ένας τίτλος που μετρά δεκαετίες, είναι περιορισμένης προοπτικής,  και ένα game που δεν μπορεί να δώσει κάτι καινούριο. Όμως, το Mario Kart 8 Deluce, αποτελεί ακόμη ένα διαμάντι στο Nintendo Switch. Το οποίο εδώ και 2 μήνες το μόνο που είχε να δώσει ήταν το Legend of Zelda: Breath of the Wild. Τώρα, με την προσθήκη ακόμη ενός τίτλου, το Switch ανεβαίνει σημαντικά. Και προς υπεράσπισης του, το Deluxe περιέχει νέους χαρακτήρες, συν τα DLC της έκδοσης στο Wii U. Μια εμπειρία για όλη την οικογένεια, ένας λόγος να κάνεις πάρτι στο σπίτι! Η Nintendo είναι πίσω, και φαίνεται ότι δεν θα το βάλει κάτω.

 

Χειρότερα games

Vroom in the sky

Και εκεί που λέγαμε ότι το Mario Kart 8 Deluxe είναι ένα από τα καλύτερα games που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο, το Switch μας έδωσε παράλληλα και το χειρότερο. Tο Vroom in the Sky είναι μια απαίσια εμπειρία. Η εταιρία παραγωγής, Poisoft έχει δώσει στο παρελθόν κάποια τίμια games, για το 3DS,  αλλά στην περίπτωση του Vroom in the sky, απλώς απέτυχε. Θα πρέπει, το poster του τίτλου να το κρεμάσουν στην αίθουσα προγραμματισμού σαν παράδειγμα προς αποφυγή.

Anoxemia

Τα τρία βασικά πράγματα προς αποφυγή σε ένα horror game είναι ο κακός χειρισμός, τα πολυχρησιμοποιημένα jumps cares και ανυπέρβλητοι εχθροί. Και το Anoxemia καταφέρνει να συμπεριλαμβάνει και τα 3. Ένα horror game μετατρέπεται σε μια διαδικασία ελέγχου λάθους και επανάληψης, το οποίο είναι ενοχλητικό.

Roots of Insanity

Ο Απρίλιος ήταν σκληρός για τα horror games. Η τριάδα των χειρότερων κλείνει με ακόμη ένα horror game, το Roots of Instanity. Είναι ωραίο, να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στην ιστορία του gaming, όπου υπάρχουν πολλοί δημιουργοί. Από την μια έχουμε πολλές εναλλακτικές, και πολλές δημιουργίες αριστουργήματα. Από την άλλη, το να δημιουργείς ένα κλισέ horror game, που στο τέλος της μέρας, δεν τρομάζει καν, είναι αποτυχία.

 

Αυτά ήταν τα καλύτερα και τα χειρότερα games που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο του 2017.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;