Σύντομα κυκλοφορεί επίσημο app για τους λάτρεις του D&D!

Όλοι μας έχουμε παίξει Dungeon and Dragons. Ειδικά την εποχή πριν τα MMO, και πριν γίνει μόδα το gaming, ήταν η πρώτη επαφή μας με το είδος του Role Playing. Ατέλειωτες ώρες ιστορίας, με αγωνία και πολύ γέλιο. Η εταιρία πίσω τα παιχνίδια καρτών και φυσικού Role Playing, όπως το Dungeons and Dragons και το Magic The Gathering, Wizards of the Coast, κυκλοφορεί ένα application για το D&D.

To application αυτό θα περιέχει αρκετές πληροφορίες και επιλογές. Κάποια από αυτά θα είναι οι κανόνες, η εφαρμογή δημιουργίας χαρακτήρα και ο κλασικός πίνακας με τα στατιστικά του κάθε παίκτη. Αυτά μέχρι τώρα συνηθίζαμε να τα έχουμε σε φυσική μορφή, γράφοντας και σβήνοντας. Το σετ εργαλείων για το D&D, το οποίο είναι συμβατό με την Πέμπτη Έκδοση, θα είναι γνωστό με το όνομα D&D Beyond.

Πλέον θα ένα παιχνίδι θα στήνεται πολύ πιο εύκολα, και οι παίκτες θα ανανεώνουν τα στατιστικά τους ηλεκτρονικά.

Η εταιρία συνεργάστηκε με την Curse, μια εταιρία που ανήκει στο Twitch. Η Curse είναι γνωστή για τα add on προγράμματα και βοηθητικά εργαλεία που έχει δημιουργήσει για διάφορα games.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To D&D στην ψηφιακή εποχή

Η δημιουργία του εν λόγω application έρχεται σίγουρα κάπως καθυστερημένα. Από το 1996 υπήρξαν προσπάθειες ψηφιοποίησης, με την έκδοση CD-ROM με τους κανόνες, γνωστό και ως TSR’s Advanced Dungeon and Dragons. Όμως ο πυρήνας του παιχνιδιού είχε μείνει σε φυσικό μοντέλο. Αργότερα υπήρξαν ανεπίσημες προσπάθειες από διάφορες ομάδες για την δημιουργία ενός ψηφιακού μοντέλου D&D. Τώρα έρχεται η επίσημη απάντηση σε όλα αυτά. Και σίγουρα το να μαζεύεσαι γύρω από ένα τραπέζι με ένα tablet να κρατάει τα στατιστικά, είναι καλύτερο από το να γράφεις – σβήνεις στο ίδιο χαρτί.

Η τελική έκδοση του D&D Beyond αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, όμως υπάρχει ήδη μια Beta φάση στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;