SteamPal: Η Valve ετοιμάζει νέα υβριδική κονσόλα

SteamPal
πηγή εικόνας: Rock Paper Shotgun

Η εταιρία πίσω από το Steam και διάφορα games, Valve, αναπτύσσει εδώ και καιρό, αρκετά “χαμηλόφωνα”, μια νέα συσκευή για gaming. Αυτή η συσκευή, με το όνομα “SteamPal” θα μοιάζει πολύ με το Nintendo Switch και θα είναι ένας φορητός υπολογιστής για gaming, βασιζόμενος στο ελεύθερο open-source περιβάλλον των Linux. Χωρίς απρόοπτα, φαίνεται ότι η νέα αυτή συσκευή, θα είναι έτοιμη για κυκλοφορία στο τέλους του έτους. Αυτό εξαρτάται από τις προμήθειες hardware και τις πιθανές ελλείψεις.

Πολλές, σχετικές με το θέμα, πηγές, αναφέρουν ότι η συσκευή είναι υπαρκτή και αναπτύσσεται εδώ και πολύ καιρό, από τα τέλη του 2020. Αυτή την εβδομάδα, σε ένα update για το Steam, η Valve εισήγαγε κώδικα, ο οποίος σχετίζεται με την λειτουργία του SteamPal.

Αρκετοί είναι αυτοί, οι οποίοι ψαχουλεύουν τους κώδικες από πλατφόρμες και games, ώστε να ανακαλύψουν κάποια μυστικά. Πρόσφατα, ο Pavel Djundik του SteamDB, ανακάλυψε σε μια αναζήτηση στον κώδικα του Steam, μια αλλαγή, που σχετίζεται με κάτι που ονομάζεται “SteamPal”. Το SteamPal δείχνει να σχετίζεται με μια άλλη κωδική ονομασία, που είχε ανακαλυφθεί παλιότερα, το “Neptune”. Αυτό είχε εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο του 2020, μαζί με μια ετικέτα για games του Steam, που αναφερόταν σε “Neptune Optimized Games”. Τότε, αυτοί που το είχαν ανακαλύψει, υπέθεσαν ότι ίσως πρόκειται για μια νέα συσκευή χειριστηρίου.

SteamPal
πηγή εικόνας: tomsguide.com

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν πέσει και πολύ έξω. Το “SteamPal” από ότι φαίνεται θα είναι ένα ολοκληρωμένο υπολογιστικό σύστημα με δυνατότητες χειρισμού και οθόνη αφής. Αν σας θυμίζει κάτι αυτή η περιγραφή, μάλλον έχετε πέσει κι εσείς μέσα. Η περιγραφή θυμίζει αρκετά την κονσόλα Nintendo Switch.

Η ύπαρξη του SteamPal είχε τεθεί ως μια μυστήρια απάντηση από τον ίδιο τον Gabe Newell, όταν σε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, ερωτήθηκε για το μέλλον της Valve στο να αναπτύσσει games για κονσόλες. Η απάντηση που είχε δώσει, είχε αφήσει υπονοούμενα ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχουμε πάρει την απάντηση μας, και δεν θα είναι αυτό που φανταζόμαστε (σ.σ. δηλαδή όχι απαραίτητα η ανάπτυξη games για άλλες κονσόλες, αλλά ανάπτυξη μιας νέας κονσόλας για gaming).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Valve σε γενικές γραμμές έχει κακή προϊστορία με την ανάπτυξη hardware. Έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν, να δημιουργήσει κονσόλες, χειριστήρια, συσκευές που βοηθάνε στο Gaming. Αλλά τα περισσότερα δεν έκαναν εντύπωση ή ακόμη πιο σημαντικά, πωλήσεις. Αυτή τη φορά όμως, μπαίνοντας σε σχετικά νέα και ανεξερεύνητα χωράφια (η ανάπτυξη υβριδικών κονσολων είναι κάτι καινούριο σχετικά, με μια μόνο να έχει κάνει επιτυχία), τότε ίσως να δούμε κάτι εκπληκτικό από μεριάς Valve. Και η ανάπτυξη τους μέσω Linux ίσως δώσει μια ώθηση σε indie και όχι μόνο studio να φτιάξουν υβριδικά παιχνίδια. Το μόνο που μένει να δούμε, είναι η επίσημη ανακοίνωση της κονσόλας και του τι μέλλει γεννέσθαι με αυτή.

 

Με πληροφορίες από Ars Technica


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;