Μια ματιά στο Star Wars: Maul που δεν παίξαμε ποτέ

16 Ιανουαρίου 2017

Μετά την απορρόφηση της LucasArts από την Disney, η ΕΑ απέκτησε τα πλήρη δικαιώματα των παιχνιδιών Star Wars. Μπορεί η εταιρία και τα στούντιο της συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στα μελλοντικά games με θέμα το Star Wars, είναι αρκετά ενδιαφέρον όμως, το πως εμφανίζονται, κατά καιρούς, πληροφορίες για ακυρωμένα παιχνίδια από την LucasArts. Παιχνίδια όπως το Star Wars 1313, με πρωταγωνιστή τον Boba Fett, το Battlefront 3 (που εν τέλει έγινε Battlefront σκέτο από την ΕΑ) και ένα game για τον Darth Maul.

Star Wars: Maul

Πρόσφατα εμφανίστηκαν σε σελίδα ενός γραφίστα σχέδια από το Star Wars: Maul. O γραφίστας ονομάζεται Thomas Szakolczay, και φαίνεται να εργαζόταν επάνω σε concept σχέδια για το game. Εκτός από ορισμένα βίντεο που δείχνουν την πορεία της δημιουργίας, υπάρχουν και νέα σχέδια με μοναδικούς και άγνωστους χαρακτήρες, όπως και σχέδια με πανοπλίες. Σε ένα από αυτά τα σχέδια μπορούμε να δούμε την Nexus Wan, τον μοναδικό Jedi χαρακτήρα που φαίνεται να σχεδίασε ο Szakolczay. Κρατάει δυο διπλά lightsabers και έχει ένα punk τόνο στο στυλ της. O σχεδιασμός και το όνομα της σύμφωνα με τον γραφίστα, είναι φόρος τιμής στο Blade Runner.

Εκτός από την Nexus, σχεδίασε και μερικά κοστούμια για τον Darth Maul. Βλέπουμε ότι στο κάτω μέρος εμφανίζει ρομποτικά μέρη, κάτι που υπενθυμίζει την μάχη με τον Obi Wan Kenobi στο Phantom Menace. Άρα αυτό σημαίνει ότι το game τοποθετείται χρονικά μετά από το Επεισόδιο Ι. Η σχεδίαση είναι πιο ανθρώπινη σε σχέση με την απεικόνιση του στην σειρά Clone Wars. Εκεί, φέρει αραχνοειδή ρομποτικά πόδια.

Διαβάστε επίσης  Death Stranding - Νέος villain
Advertisements
Ad 14

Ανάμεσα στους νέους χαρακτήρες υπάρχει και ένας νέος Αυτοκράτορας, μερικοί Sith, κυνηγοί επικυρηγμένων και μια ενδιαφέρουσα σχεδίαση των κλασικών Stormtroopers. Αυτό δείχνει την ελευθερία στην δημιουργικότητα της ομάδας που το σχεδίαζε, την Red Fly.

Σε άλλο σχέδιο βλέπουμε και λεπτομερείς απεικονίσεις της πόλης του πλανήτη Coruscant.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα μικρό βίντεο με πλάνα του game, το πόσο καλά σχεδιασμένο ήταν. Στο βίντεο ο Darth Maul αντιμετωπίζει μερικούς Mandalorians. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως αρκετά βίαιο και σκοτεινό από τους σχεδιαστές του, κάτι που ταιριάζει στον Darth Maul.

Σίγουρα, μπορούμε να δούμε την απορρόφηση της LucasArts από την Disney ως κάτι θετικό. Έκανε πραγματικότητα την συνέχεια των επεισοδίων στην μεγάλη οθόνη και νέα παιχνίδια όπως το Battlefront από την EA. Παράλληλα όμως, βλέπουμε ότι ακυρώθηκαν δημιουργίες που δείχνουν εκπληκτικές. Ας ελπίσουμε η EA να ξανασκεφτεί και να επαναπροσεγγίσει στο μέλλον αυτά τα ακυρωμένα games ώστε να έχουμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Xiaomi SmartBand 8: Μια ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των wearable 

Τον Απρίλιο του 2023, η κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Xiaomi

Γαλικία: η ξεχωριστή πλευρά της Ισπανίας

Ας ετοιμάσουμε μαζί τις βαλίτσες μας κι ας κατευθυνθούμε προς