Σταματά η παραγωγή του αρχικού Xbox One

Από ό,τι φαίνεται λέμε οριστικό αντίο στο Xbox One. Σταματά η παραγωγή του αρχικού Xbox One για την αρχική του έκδοση. Η Microsoft σταμάτησε την παραγωγή του Xbox One, και έτσι απέμεινε με το Xbox One S και την επερχόμενη κυκλοφορία του Xbox One X.

Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι η απόφαση για την διακοπη της παραγωγής του Xbox One πάρθηκε όταν άρχισε η κυκλοφορία του Xbox One S. To Xbox One S ξεκίνησε να πωλείται τον Αύγουστο του 2016, σχεδόν 3 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της κονσόλας Xbox One, τον Νοέμβριο του 2013. Από τότε άρχισε η σταδιακή μείωση της παραγωγής της αρχικής κονσόλας, και πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμη για αγορά ούτε στο επίσημο site της Microsoft.

Παράλληλα, το Xbox One X, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, έχει ήδη ξεπουλήσει. Οι προαγορές για την κονσόλα, και ειδικά για την έκδοση Project Scorpio ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, και έγιναν οι μεγαλύτερς στην ιστορία του Xbox και της Microsoft γενικότερα. Αυτό όμως φαίνεται να μην είναι αρκετό. Η μέχρι τώρα κατάσταση φέρνει την Microsoft πολύ πίσω από την Sony. Οι πωλήσεις περιορίζονται στις μισές περίπου από αυτές της Sony. Η ζήτηση για το Xbox One X μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά οι ειδικοί λένε ότι θα αποτελεί περίπου στο 10% των συνολικών πωλήσεων της κονσόλας. Επίσης αναφέρουν ότι η αναβαθμισμένη έκδοση δεν θα προκαλέσει αύξηση στο ενδιαφέρον του κοινού για αγορά. Η τιμή της κονσόλας σίγουρα είναι ένα αδύναμο σημείο της.

Το βάρος της κονσόλας θα πέσει λογικά στο Xbox One S, το οποίο με αρκετά χαμηλή τιμή και ήδη δυο νέα bundles που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, θα αυξήσει την επιτυχία για τα Χριστούγεννα. Ειδικά η έκδοση με το Minecraft ήδη έχει τεράστια ζήτηση και πιστεύουν ότι θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τις πωλήσεις της Microsoft για το επόμενο διάστημα. Είναι ξεκάθαρο ότι το Xbox One κάνει μια στροφή και επιλέγει να «χτυπήσει» το μικρό και οικογενειακό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα οι τιμές των bundles του Xbox One S κυμαίνονται γύρω στα 270 ευρώ, ενώ το Xbox One X θα κυμαίνεται στα 500 ευρώ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;