Η Sony στην κορυφή των πωλήσεων για το 2016!

H επιτυχία της Sony στην παρούσα γενιά κονσολών έχει διαγραφεί στο μυαλό των gamers. Οι προτίμησεις των gamers στα exclusives που φαίνεται να ευνοούν την Sony, συν τις πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως είναι σημάδια που δείχνουν την υπεροχή της εταιρίας. Όμως μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε αναλυτικά στοιχεία γι αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με μια αναφορά του IHS Markit, η Sony ελέγχει το 57% των πωλήσεων κονσολών για το 2016.

Αυτό το μερίδιο μεταφράζεται σε ένα σύνολο 19.7 δις δολαρίων, το οποίο έχει ξοδευτεί από gamers. Το ποσό αφορά εξοπλισμό, games και υπηρεσίες. Η πρόβλεψη της αναφοράς λέει ότι η κυριαρχία της Sony θα συνεχιστεί και μέσα στο 2017, ξεπερνώντας τα 20 δις δολάρια. Η τάση αυτή ενισχύεται από την αύξηση στις πωλήσεις τον τελευταίο χρόνο.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία προέρχεται κυρίως, από την επικράτηση του Playstation 4. Η κονσόλα είχε σχεδόν διπλές πωλήσεις από τις αντίστοιχες πωλήσεις του Xbox One, το οποίο άγγιξε τα 27 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι το τέλος του 2016. Με αυτά κατά νου, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η Sony καταλαμβάνει ένα τόσο μεγάλο μερίδιο στην αγορά γενικά.

Προς στιγμήν το Playstation 4 δεν δείχνει κάποια κάμψη, με πολύ δυνατές πωλήσεις το 2017, και με τίτλους που ενισχύουν τις ήδη αυξημένες πωλήσεις. Τον Ιανουάριο, όπως και τον Φεβρουάριο, ήταν πρώτο σε πωλήσεις, κάτι που δείχνει την απόλυτη επικράτηση του. Η πρωτιά θα συνεχιστεί για τουλάχιστον και τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2017 όμως είναι μια χρονιά πρόκληση για την Sony καθώς οι ανταγωνιστές της ανεβάζουν στροφές. Θα υπάρξει μια προσπάθεια αποκοπής μεριδίου από την Sony. Η Nintendo ξεκίνησε δυναμικά με το Switch, παρά τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του, όσο και για την δύναμη του. Η Microsoft επίσης θα βγάλει το Project Scorpio μέχρι το τέλος του χρόνου. Σίγουρα αυτό θα ανεβάσει τους ρυθμούς του ανταγωνισμού για την Sony. Θα πρέπει η Sony να βρει τρόπους να διατηρήσει την υπεροχή της.

Φυσικά, η έκδοση νέων τίτλων για το Playstation 4 είναι κάτι που θα βοηθήσει. Από την αρχή του 2017 έχει δείξει καλά σημεία, με την κυκλοφορία δυνατών τίτλων, όπως το Horizon Zero Dawn. Το νέο αυτό game, το οποίο αποτελεί πρωτότυπο τίτλο και αποκλειστικότητα για το Playstation 4 ξεπέρασε τα 2.6 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Παρόμοιες κυκλοφορίες καλοσχεδιασμένων και δυνατών τίτλων, θα βοηθήσουν την Sony να διατηρήσει όχι μόνο την πρωτιά, κάτι που είναι εύκολο, αλλά και την υπεροχή της.

Σε γενικές γραμμές, ο ανταγωνισμός πιέζει τις εταιρίες σε κινήσεις που μόνο καλό μπορούν να φέρουν. Νέους τίτλους, δυνατές αποκλειστικότητες και σίγουρα δυνατές συγκινήσεις για μας!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;