Η Sega ετοιμάζεται να αναστήσει πολλούς τίτλους της

H Sega είναι μια εταιρία, η οποία στο παρελθόν ήταν ένα από τα μεγαθήρια της gaming βιομηχανίας. Με κονσόλες όπως το Master System, το Saturn και το Dreamcast έπαιζε δυνατά απέναντι στην Nintendo, ακόμη και στην Sony. Με τον καιρό όμως, ξεθώριασε και μετατράπηκε σε μια εταιρία έκδοσης. Οι εμπορικές κινήσεις της μετά την εποχή του Dreamcast δεν ήταν καλές, και έχασε την κούρσα των κονσόλων. Πλέον με το σχέδιο “Ο Δρόμος για το 2020”, αρχίζει να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Στο κείμενο αυτό, αναλύεται όλη η οικονομική πολιτική της εταιρίας από το 2014, με στόχο την αύξηση του κέρδους μέχρι το 2020. Μέσα σε αυτές τις κινήσεις, είναι και η αύξηση στην εμπορική κίνηση των Digital Games. Επίσης, η αναγέννηση παλιών τίτλων της Sega, μαζί με νέους τίτλους. Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος είναι η έκδοση παλιών και νέων IPs (προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας) στο PC, στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερικη. Ο τρόπος που αναφέρεται στην «πρόκληση για νέες πνευματικές ιδιοκτησίες», δείχνει ότι μάλλον θα ψάξει και για νέες ομάδες ανάπτυξης. Η αναβάθμιση των μηχανών γραφικών που χρησιμοποιεί η εταιρία είναι κι αυτές μέσα στο πλάνο.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένους τίτλους που προτίθεται να αναστήσει. Μπορεί να εννοούν συγκεκριμένους τίτλους, όπως τα Ecco the Dolphin, Jet Set Radio, Golden Axe, και Space Channel 5. Μπορεί όμως να είναι κάτι πιο γενικό, δηλαδή να αναστηθεί όλη η βιβλιοθήκη της Sega μέσα από ανάπτυξη games σε νέες τεχνολογίες.

Πρόσφατα η Sega έκανε την μεταφορά του Bayonetta στο PC, και συγκεκριμένα μέσω της πλατφόρμας του Steam. Η επιτυχία του, έκανε την Sega να ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, και την μεταφορά του Vanquish, game ανεπτυγμένο από την PlatinumGames.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε οικονομικά μεγέθη, το σχέδιο αυτό έχει στόχο την σημαντική αύξηση των κερδών της εταιρίας. Με την αύξηση στις πωλήσεις των games, η Sega σκοπεύει στην αύξηση κατά ενός 1 δις ευρώ τα κέρδη μέχρι το 2020. Από 2,9 δις ευρώ φέτος, στα 4 δις ευρώ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;