Xenoblade Chronicles 2, λόγος να πάρεις Switch

Το Xenoblade Chronicles 2 είναι στη πραγματικότητα το 3ο παιχνίδι της 3ης σειράς των Xeno παιχνιδιών. Ναι, ακούγεται λιγάκι μπερδεμένο, μην αγχώνεσαι, εγώ θα στο ξεδιαλύνω. Λοιπόν, τα Xeno είναι μια σειρά που χωρίζεται σε 3 μέρη, και τα δικαιώματα για το καθένα τα έχει και διαφορετική εταιρεία. Το πρώτο μέρος είναι το Xenogears στο Playstation που ανήκει στη Square-Enix, το δευτερο  είναι τα Xenosaga που ανήκουν στη Bandai-Namco, και το τρίτο είναι τα Xenoblade Chronicles που ανήκουν στη Nintendo. Τα δυο πρώτα έχουν μπει στο πάγο εδώ και χρόνια (και θέλω να βγάλω αρκετή πίκρα γι’ αυτό), αλλά το τρίτο μέρος, τα Xenoblade Chronicles παίρνουν αγάπη από τη Nintendo. Το πρώτο Xenoblade Chronicles βγήκε στο τέλος της ζωής του Wii (εάν το θέλετε ετοιμαστείτε να δώσετε κάτι παραπάνω γιατί όσο πάει γίνεται και πιο σπάνιο), το δεύτερο είναι spin off, το Xenoblade Chronicles X, το οποίο βγήκε για το Wii U και εκτός από εμένα και άλλους 5 νοματαίους που έχουμε Wii u δε νομίζω να το έπαιξε και κανείς άλλος, και τέλος έχουμε το Xenoblade Chronicles 2 για το Switch, το οποίο πήρα 1η Δεκεμβρίου και έχω περίπου 120 ώρες gameplay, γι’ αυτό άκουσε γιατί θέλεις το Xenoblade Chronicles 2 στη ζωή σου αν έχεις Switch. Θα πω για gameplay, story, γραφικά και μουσική, γνωστά αυτά.

Xenoblade Chronicles 2

Το story είναι πως στο κόσμο του Alrest, ένα κόσμο χωρίς γήινη επιφάνεια, όπου τα πάντα είναι καλυμμένα από μια θάλασσα σύννεφων, οι άνθρωποι ζουν στις πλάτες τεράστιων τιτάνων, μεγέθους ολόκληρων ηπείρων. Ο θρύλος λέει ότι η ανθρωπότητα παλαιότερα ζούσε στο Elysium, στο κεντρικό δέντρο του κόσμου μαζί με τον Architect, αλλά εκδιώχθηκε και αναγκάστηκε να ζει πάνω στους τιτάνες σε εξορία (καθόλου κεκαλυμμένη βιβλική επιρροή εδώ). Στο κόσμο των ανθρώπων υπάρχουν οι Drivers, οι οποίοι χειρίζονται όπλα γνωστά ως Blades. Τα Blades είναι ζωντανά όπλα, δηλαδή παίρνουν και τη μορφή όπλου και ανθρώπινη μορφή. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής μας λοιπόν, ο Rex γνωρίζει την Pyra, η οποία είναι ένα τέτοιο Blade, και του ζητάει να τη βοηθήσει να φτάσουν μαζί στο Elysium.

Πως είναι το gameplay τώρα; Τυπικό για Xenoblade Chronicles, θυμίζει κατά πολύ τους δύο προηγούμενους τίτλους. Το όλο παιχνίδι διαδραματίζεται σε έναν απόλυτα τεράστιο ανοικτό κόσμο, όπου κυριολεκτικά μπορείς να χαθείς σε αμέτρητα side quests, ή απλά εξερευνώντας τον κάθε τιτάνα. Τα περιβάλλοντα είναι αχανή, και κάθε τιτάνας είναι φτιαγμένος ώστε να έχει το δικό του διαφορετικό οικοσύστημα από τον επόμενο, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο λαό που ζει στον εκάστοτε τιτάνα. Οι μάχες δεν είναι turn based, αλλά υπάρχει συνεχόμενη δράση πλησιάζοντας το χαρακτήρα σου κοντά στον εχθρό, όπου επιτίθεται συνεχώς αυτόματα, και ο παίκτης διαλέγει τη γωνία επίθεσης και πότε θα ενεργοποιήσει χειροκίνητα τις ειδικές ικανότητες του κάθε χαρακτήρα. Καινούργια Blades μπορείς να δημιουργήσεις βρίσκοντας κρυστάλλους, και συνδυάζοντάς τους δημιουργείς τυχαία νέα Blades, ανάλογα με τους κρυστάλλους που συνδύασες (αν το είχε η EA το παιχνίδι, αυτά θα ήταν microtransactions, ευχαριστούμε τη Monolith Soft και  τη Nintendo που μας τα έδωσε δωρεάν).

Xenoblade Chronicles 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γραφικά ξεφεύγουν αρκετά από τους προηγούμενος τίτλους. Ενώ στο πρώτο Xenoblade Chronicles και στο Xenoblade Chronicles X υπήρχε μια ισορροπία ανάμεσα σε αληθοφανές και λιγάκι πιο καρτουνίστικο, στο Xenoblade Chronicles 2 έχουμε πλέον full anime style, σε ότι περιέχει, από το σχεδιασμό και τις αντιδράσεις των χαρακτήρων μέχρι τον όλο κόσμο ως το πυρήνα του. Μη σας αποτρέψει όμως αυτό, υπάρχουν εικόνες που πραγματικά κόβουν ανάσα, που δε μπορείς να πιστέψεις ότι ένα τέτοιο καλοφτιαγμένο παιχνίδι τρέχει σε μια τόσο μικρή φορητή συσκευή όπως το Switch.

Xenoblade Chronicles 2

Τέλος, όσον αφορά τη μουσική, τα εδάφη είναι γνώριμα, καθώς επιστρέφει στη σύνθεση ο Yasunori Mitsuda. Εάν δεν ξέρεις ποιος είναι αυτός, μάθε ότι έχει γράψει μουσικές για παιχνίδια όπως Soul Sacrifice, Tobal, Xenogears και Xenosaga, και δυο από τα πιο αγαπημένα μου, Chrono Cross στο Playstation και Chrono Trigger στο SNES, μαζί με τον Nobuo Uematsu. Η μουσική στο Xenoblade Chronicles 2 λοιπόν ήταν σε καλά χέρια, και αυτό φάνηκε, διότι έχεις υπέροχες μελωδίες, ταιριαστά κομμάτια για κάθε περίπτωση. Πραγματικά σκέφτομαι δε θα μπορούσα να φανταστώ άλλη μουσική πολλές φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Όπως είπα και πριν, εγώ ήδη έχω αφιερώσει πάρα πολλές ώρες στο Xenoblade Chronicles 2, και πρέπει κι εσύ. Αν έχεις Switch, αγόρασέ το με κλειστά τα μάτια, αν δεν έχεις ακόμα Switch, είναι ένας καλός τίτλος να αρχίσεις, εκτός από Zelda Breath of the Wild, διότι σου επιτρέπει να χαθείς άπειρες ώρες σε ένα μαγικό κόσμο. Happy gaming…..

 

Πληροφορίες:

Developer(s): Monolith Soft

Publisher(s): Nintendo

Director(s): Koh Kojima, Genki Yokota

Producer(s): Koh Kojima, Hitoshi Yamagami

Designer(s): Koji Hayashi

Programmer(s): Toshiaki Yajima

Artist(s): Eiji Takahashi, Masatsugu Saito

Writer(s): Tetsuya Takahashi, Yuichiro Takeda, Kazuho Hyodo

Composer(s): Yasunori Mitsuda, ACE, Kenji Hiramatsu, Manami Kiyota

 

Τιμή (τη στιγμή συγγραφής)

Nintendo Switch: 59.99€ (Store), 48.90€ (Retail)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;