The Walking Dead: The Game Μια ιστορία που δεν πρέπει να χάσει κανένας

Η Telltale Games είναι γνωστή για τον ιδιαίτερο τρόπο που δημιουργεί τα παιχνίδια της τόσο σε επίπεδο gameplay αλλά και σε επίπεδο γραφικών. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα γίνει ένα review για το πρώτο τίτλο της σειράς, το The Walking Dead: The Game. Το συγκεκριμένο game έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, τόσο στο κοινό των comics The Walking Dead, στον ομώνυμο  τίτλο της σειράς της AMC, όσο και στο κοινό που δεν παρακολουθεί τα δυο προαναφερόμενα.

The Walking Dead: The Game

Περιγραφή

Το The Walking Dead: The Game, είναι το πρώτο στη σειρά των games της Telltale με τον Lee, την Clementine και τη συντροφιά τους, να προσπαθούν να επιβιώσουν στον κόσμο της αποκάλυψης, μέσα από μια σειρά προβλημάτων που πρέπει να ξεπεράσουν. Τα zombie έχουν κυριαρχήσει πάνω στη γη, αλλά η πιο σοβαρή απειλή είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Το game δεν είναι ενιαίο, αλλά χωρίζεται σε πέντε επεισόδια, ξεκινώντας τον Απρίλιο και τελειώνοντας το Νοέμβριο του 2012.

Το The Walking Dead: The Game, έχει  αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι και έχει κάνει μεγάλο αντίκτυπο στη βιομηχανία των games. Η ιστορία εξελίσσεται ανάλογα με τις επιλογές του χειριστή και αφήνει στο τέλος μια αξέχαστη εμπειρία.

Το παιχνίδι ξεκινάει με τον πρωταγωνιστή, Lee Everett, έναν καταδικασμένο δολοφόνο να οδηγείται στο δικαστήριο από έναν αστυνομικό. Πριν φτάσει στον προορισμό του, ξεσπάει ο ιός που μετατρέπει τους ανθρώπους σε zombie. Από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή του Lee, αλλάζει ριζικά. Πλέον ο πρωταγωνιστής δεν είχε στο μυαλό του τα κάγκελα της φυλακής, αλλά να επιζήσει και να προστατέψει ένα αβοήθητο κοριτσάκι, την Clementine.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιλογές

Το The Walking Dead: The Game, είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας, αλλά όχι η συνηθισμένη περιπέτεια που περιμένει κανείς. Δεν έχει την απόλυτη δράση, αλλά μπορεί να σε κρατήσει σε ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια του. Το κομμάτι που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι οι επιλογές που μπορείς να κάνεις, όπου η κάθε μια επηρεάζει διαφορετικά την ιστορία.

Καθώς προχωράει η ιστορία, οι κρίσιμες επιλογές είναι πώς ο Lee ανταποκρίνεται σε σημαντικές περιστάσεις, οι αποφάσεις που παίρνει και το τι λέει στους συντρόφους του. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχει συζήτηση με ένα μέλος της ομάδας των επιζώντων και ανάλογα με τον τρόπο που θα μιλήσει ο Lee ή αν για παράδειγμα τον ενθαρρύνει, θα δημιουργηθεί μια καλή σχέση μεταξύ τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας.

Αυτό είναι που κάνει ξεχωριστό το The Walking Dead: The Game. Ο κύριος στόχος είναι η προστασία της Clementine και η επιβίωση, αλλά το κάθε άτομο μπορεί να το κάνει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Στο πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο του παιχνιδιού, αντικατοπτρίζονται όλες οι επιλογές που έχουν παρθεί.

Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι δεν έχει διαφορετικό τέλος ανάλογα με τις επιλογές. Καταλήγει στο ίδιο, οτιδήποτε και να γίνει, απλά ο καθένας μπορεί να το βιώσει με διαφορετικό τρόπο. Οι σχέσεις και τα συναισθήματα που αναπτύσσονται είναι αυτά που το κάνουν ξεχωριστό για τον καθένα.

Το παιχνίδι είναι αστείο, τρομακτικό και αγχωτικό τις κατάλληλες στιγμές, συνοδευόμενο από τέλειο voice acting και πολύ καλό και προσεγμένο σενάριο. Οι χαρακτήρες είναι σχεδόν πιστευτοί και μας βάζουν στη θέση τους σε αυτόν τον κατεστραμμένο κόσμο.

The Walking Dead: The Game

Gameplay

Στο κομμάτι του gameplay τώρα, όπως προαναφέρθηκε, η Telltale ανέπτυξε ένα καινούργιο σύστημα. Οι επιλογές που πρόκειται να παρθούν εμφανίζονται στην οθόνη και έχουν περιορισμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το πόσο κρίσιμη είναι κάθε επιλογή. Όσον αφορά τον έλεγχο του παίχτη, τα πράγματα είναι σχετικά απλά, καθώς γίνεται επιλογή αντικειμένων με τον κέρσορα, για την λύση κάποιου προβλήματος για παράδειγμα.

Όταν ο Lee χρειάζεται να πολεμήσει με zombie ή ανθρώπους χρειάζεται λίγη προσοχή για να πετύχει το στόχο του, αλλά και πάλι δεν θα δυσκολέψει το χειριστή. Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις που ένα zombie μπορεί να ξαφνιάσει πιάνοντας το πόδι του Lee στο απόλυτο σκοτάδι.

The Walking Dead: The Game

Τεχνικά λάθη

Αυτό που δεν έκανε το The Walking Dead: The Game αριστούργημα, ήταν ορισμένα τεχνικά προβλήματα. Μερικά από αυτά είναι ότι μπορεί η εικόνα να πάγωνε για λίγο καθώς φόρτωνε η επόμενη, ενώ ακόμα σε ορισμένες περιπτώσεις το παιχνίδι κολλούσε όταν έφτανε σε σκηνές έντονης δράσης. Τα προβλήματα αυτά όμως δεν μπορούν αν εμποδίσουν κάποιον να παίξει το παιχνίδι, καθώς αξίζει οποιοδήποτε μικρό τεχνικό λάθος.

Συνοψίζοντας, το συγκεκριμένο game είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δίνοντας στους παίχτες την επιλογή να δημιουργήσουν σχέσεις της επιλογής τους και να κάνουν επιλογές με τα δικά τους πιστεύω, καθηλώνουν τον χειριστή και τον κάνουν να νοιάζεται για την πορεία της ιστορίας. Παρά τα ελάχιστα τεχνικά προβλήματα, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μια ιστορία που δεν πρέπει να χάσει κανείς.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Καρακατσάνης

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;