Valkyria Chronicles 4, αξιος συνεχιστής της σειράς

Το Valkyria Chronicles 4 αποτελεί το νέο τίτλο αυτής της όχι και τόσο γνωστής σειράς strategy/rpg. Εκτός από το αριστουργηματικό πρώτο στα PlayStation 3 και PlayStation 4, τα δυο επόμενα που λάβαμε, το Valkyria Chronicles 2 στο PSP και το Valkyria Revolution σε PlayStation 4 και Xbox One, ήταν λίγο καλύτερα από μετριότητες. Ας δούμε λοιπόν, κοιτώντας τα story, gameplay, γραφικά και μουσική τι μας παραδίδει το Valkyria Chronicles 4.

 

Valkyria Chronicles 4

Αρχικά, τα γραφικά συνεχίζουν στο σύνηθες στυλ των παιχνιδιών της σειράς. Τα πάντα φαίνονται σαν ένα ζωντανός πίνακας ζωγραφικής, και φτιαγμένα έτσι ώστε να σου δίνουν τη ψευδαίσθηση ότι δε πρόκειται για cgi, αλλά για κάτι δημιουργημένο εξ ολοκλήρου με το χέρι.

Όσον αφορά το gameplay, ειδικά σε σχέση με το πρώτο αλλά και γενικότερα με την όλη σειρά δεν έχουν αλλάξει και πολλά, που είναι αυτό που ακριβώς θέλουμε διότι ήδη έπαιζε τέλεια. Τα Valkyria Chronicles είναι strategy/tactical rpgs, όπου σε κάθε γύρο έχεις ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων, με βάση τους οποίους μπορείς να κινήσεις τους στρατιώτες σου ακριβώς όπως σε μια παρτίδα σκάκι. Αν δηλαδή έχεις 12 πόντους στην αρχή του γύρου, μπορείς να κινήσεις είτε 12 στρατιώτες μια φορά το καθένα, είτε έναν για 12 φορές. Το στράτευμα χωρίζεται σε classes, με τις κλασσικές scout, shocktrooper, lancer, snipper και engineer να επιστρέφουν, με τη προσθήκη εδώ των grenadiers, οι οποίοι επιτίθενται με mortars.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Valkyria Chronicles 4

Το όλο story τίθεται κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου (είναι στην ουσία μια in-game παραλλαγή του αληθινού πολέμου), και μάλιστα τίθεται παράλληλα με τα γεγονότα που συνέβησαν στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Στο πρώτο παιχνίδι μαθαίνουμε για τα κατορθώματα της Squad 7  του Welkin Gunther, οι οποίοι συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό στην ολοκήρωση του πολέμου, ενώ στο Valkyria Chronicles 4 ακολουθούμε την Squad E, η οποία με αρχηγό τον Claude Wallace και τους φίλους του Kai Shulen και Raz είναι έτοιμοι να τελέσουν το καθήκον τους στο πόλεμο. Πριν όμως καταταγούν, ο Kai εξαφανίζεται μυστηριωδώς, με την αδερφή του Leena να παίρνει τη θέση του, και μπαίνοντας στους Elite Ranger Corps όπου ανήκει η Squad E, θα συντελέσουν όλοι στο να δούμε τον πόλεμο και από τη δική τους ματιά.

Valkyria Chronicles 4

Τέλος, η μουσική συνεχίζει να είναι αντάξια των προσδοκιών μας, με πομπώδη ορχηστρικά κομμάτια, τα οποία συντελούν σε μεγάλο βαθμό τόσο στο να δώσουν στο παιχνίδι τον επικό χαρακτήρα που του αρμόζει, αλλά και επίσης να μας κάνουν ακόμα περισσότερο να θέλουμε να παίξουμε λίγο ακόμα.

Καταλήγοντας, το Valkyria Chronicles 4 αποτελεί άξιο συνεχιστεί του καλού ονόματος που είχε αφήσει το πρώτο, και μια ξεκάθαρα ασφαλή επιλογή για όποιον θέλει κάτι διαφορετικό, που θα τον κρατήσει για περίπου 30 ώρες. Happy gaming….

Πληροφορίες:

Developer(s): Sega CS3

Publisher(s): Sega

Director(s): Kohei Yamashita

Producer(s): Kei Mikami

Composer(s): Hitoshi Sakimoto

Platform(s): PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Microsoft Windows

 

Απαιτήσεις συστήματος (σύμφωνα με το Steam)

MINIMUM:

OS: Microsoft Windows 7 64-bit

Processor: Intel Core i3 6100 or equivalent AMD

Memory: 4 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce 650Ti 2GB

DirectX: Version 9.0c

Storage: 36 GB available space

 

Τιμές αγοράς (τη στιγμή συγγραφής)

PS4: 59.99€ (Store), 42.90€ (Retail)

Xbox One: 59.99€ (Store), 42.90€ (Retail)

NSW: 59.99€ (Store), 44.90€ (Retail)

PC: 59.99€ (Steam)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;