Total War: Warhammer

Total War: Warhammer
To Total War: Warhammer, αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στρατηγικής. Ο χειριστής μεταφέρεται σε ένα μαγικό κόσμο, όπου είτε καλείται να προστατέψει την αυτοκρατορία από τις δυνάμεις του σκότους και τους Greenskins (Orcs), είτε βρίσκεται από την απέναντι πλευρά, όπου προσπαθεί να εξαπλώσει το σκοτάδι σε όλο τον κόσμο.

Η ανομοιότητα και οι διαφορετικές φυλές

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, υπάρχει μια πολύ σημαντική αλλαγή, σχετικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς: Οι φυλές δεν έχουν τόσο πολλές ομοιότητες. Υπάρχει η επιλογή διαχείρισης πολλών διαφορετικών ειδών όπως γίγαντες, βρυκόλακες και μάγοι που εξαπολύουν τα ξόρκια τους, δημιουργώντας διαφορετικότητα στους στρατούς. Επιπλέον, units όπως τα trolls και crypt horrors δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση στο παιχνίδι, κάνοντας το να ξεφύγει από τα παραδοσιακά total war.

Total War: Warhammer

Η σημαντικότητα των ηρώων και το campaign

Παρ’ όλα αυτά, αφιερώνοντας λίγες ώρες μπορεί κανείς να καταλάβει πως λειτουργεί και τι μπορεί να προσφέρει το συγκεκριμένο παιχνίδι, ιδιαίτερα στο campaign. Η μόνη επιλογή είναι να ξεκινήσει κανείς το παιχνίδι με διαφορετικό Legendary Lord ( ο ανώτερος αρχηγός του στρατού-φυλής), οι οποίοι δίνουν ορισμένα χαρακτηριστικά στον τρόπο παιχνιδιού και στη μάχη. Για παράδειγμα ο Legendary Lord της Αυτοκρατορίας, ο Karl Franz, χαμηλώνει το κόστος του βαρύ πεζικού και ιππικού κατά  10%. 

Επιπρόσθετα, οι Ήρωες και οι Άρχοντες του παιχνιδιού, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Με τα skill trees, υπάρχει η δυνατότητα να μετατραπούν είτε σε αδίστακτους πολεμιστές, είτε σε ηγέτες που μεταφέρουν σταθερότητα στο στρατό τους. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα να δημιουργηθεί και ένα υβρίδιο αυτών των δύο. Ορισμένοι βασικοί ήρωες, όπως ο Grimgor Ironhide των Greenskins, σε περίπτωση που αναβαθμιστούν κατάλληλα, μπορούν να υπερνικήσουν τάγματα του αντίπαλου στρατού χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Total War: Warhammer

Παράλληλα, υπάρχουν μάχες μικρού βεληνεκούς, όπως για παράδειγμα μια ενέδρα αλλά και μάχες όπου χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί ο καλύτερος στρατηγός με τον καλύτερο δυνατό στρατό για να επιτευχθεί η νίκη, πράγμα που συμβαίνει στις περισσότερες φάσεις του παιχνιδιού. Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει πολύ καλό voice acting και πολύ καλή παραγωγή. 

Gameplay/Μάχες

Γενικότερα, οι μάχες που πραγματοποιούνται, προκαλούν δέος, φανερώνοντας την ανδρεία των στρατιωτών της αυτοκρατορίας που υπερασπίζονται τα εδάφη τους από τις ορδές του σκότους, οι οποίες είναι αδίστακτες και αιμοβόρες. Επιπλέον, ο χειρισμός δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος εφόσον κατανοηθεί ο τρόπος που λειτουργεί το παιχνίδι, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο ευχάριστο.

Το Total War: Warhammer, διακατέχεται από ωραίες ιδέες, τόσο για τη σχεδίαση όσο και για τον τρόπο παιχνιδιού αλλά και από ενδιαφέρον ήρωες και units. Η διαχείριση κάθε φυλής προφέρει στον χειριστή ξεχωριστή εμπειρία. Επιπλέον, το story του παιχνιδιού είναι πολύ ιδιαίτερο και ευχάριστο, ενώ το gameplay ξεφεύγει από τα παραδοσιακά total war, δημιουργώντας έτσι ένα παιχνίδι που αξίζει να παίξει κανείς.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Καρακατσάνης

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;