Tokyo Mirage Sessions, ένα jrpg γεμάτο μουσική

Το Tokyo Mirage Sessions #FE Encore Edition είναι το νεότερο port ενός Wii U παιχνιδιού που παίρνουμε στο Nintendo Switch. Και το κατανοώ, κανείς δεν αγόρασε το Wii U εκτός από Nintendo fans, και αρκετά καλά παιχνίδια που βγήκαν σε αυτό θα έμεναν στην αφάνεια. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι έχει λίγο παραγίνει το κακό, αλλά όταν πρόκειται για τέτοια μοναδικά, στη κυριολεξία μοναδικά παιχνίδια όπως το Tokyo Mirage Sessions, καθότι δεν έχει υπάρξει κάτι παρόμοιο με αυτό σε τέτοιο βαθμό, τότε θα πρέπει να κυκλοφορούν σε όσα περισσότερα συστήματα είναι δυνατόν. Ήδη ξέρουμε πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τίτλους του Wii U, ας δούμε λοιπόν τους λόγος που πρέπει να το πάρετε τώρα για το Nintendo Switch σας.

Tokyo Mirage Sessions
nintendosoup.com

Αρχικά, τα γραφικά πολύ θα έλεγαν αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο σημείο, καθότι σε ορισμένους αρέσει πολύ αυτό το ιαπωνικό anime στυλ για το οποίο ξεκάθαρα στοχεύει το παιχνίδι, αλλά άλλοι θεωρούν πως δεν είναι και ο,τι καλύτερο έχουν συναντήσει. Θεωρώ πως το Tokyo Mirage Sessions μας δίνει αυτό ακριβώς που πρέπει, με καλοδουλεμένα animations χαρακτήρων, ειδικά με εκφραστικότατα πρόσωπα, πολύχρωμα περιβάλλοντα, ειδικά σε μια εποχή που το μουντό χρώμα των “σοβαρών” παιχνιδιών κυριαρχεί, και με animated cutscenes όπου προφανέστατα έχει περιληφθεί αρκετή δουλειά και αγάπη.

Η μουσική είναι θεωρώ το δυνατότερο σημείο του Tokyo Mirage Sessions, μιας και είναι ένα rpg που διαδραματίζεται γύρω από music idols. Τα τραγούδια είναι όλα μοναδικά και γραμμένα ειδικά για το παιχνίδι, με βετεράνους όπως τη Nanjou Yoshino να δίνει τη φωνή της στη Kiria Kurono και να τραγουδάει μια πληθώρα κομματιών, τα οποία είναι άκρως ανεβαστικά και θα σας αφήσουν σίγουρα με ένα πλατύ χαμόγελο ενώ παίζετε.

Tokyo Mirage Sessions
destructoid.com

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στο σύγχρονο Τόκιο, σε περιοχές του όπως η Shibuya και το Harajuku, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε μεγάλο βαθμό εντός του παιχνιδιού. Στο Tokyo Mirage Sessions όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν μια ενέργεια, την Perfoma, που τους βοηθά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Η ενέργεια αυτή όμως προσελκύει όντα από μια άλλη διάσταση, τα Mirages, τα οποία τη κλέβουν κλασσικά για τους κακούς τους σκοπούς. Υπάρχουν όμως και καλά Mirages, που συμμαχούν με ανθρώπους. Το όλο σύμπαν του Tokyo Mirage Sessions συνδέεται με αυτό του Fire Emblem, το οποίο αποτελεί μια άλλη διάσταση με την οποία ενώνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το όλο gameplay αποτελεί ένα συνδυασμό κλασσικής συνταγής jrpg με τη στρατηγική των Fire Emblem, όπου μπορείς να γυρίσεις σε όλο το Τόκιο κάνοντας αποστολές και ψάχνοντας μάχες, η οποίες γίνονται ως κλασσικές μάχες σώμα με σώμα με τη διαφορά ότι η Perfoma ενέργεια σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς μαγεία με τη μορφή τραγουδιών, και όσο πιο ευχαριστημένο το κοινό, τόσο πιο επιτυχημένη η μαγεία σου.

Το Tokyo Mirage Sessions #FE σίγουρα δεν είναι η πρώτη επιλογή όλων, ούτε καν πολλών. Αποτελεί όμως ένα κρυφό διαμάντι για όσους δώσουν έστω και την ελάχιστη ευκαιρία να ανακαλύψουν το κόσμο του. Happy gaming…..

Πληροφορίες:

Developer(s): Atlus

Publisher(s): Nintendo

Director(s): Mitsuru Hirata, Eiji Ishida, Kaori Ando

Producer(s): Shinjiro Takada, Hitoshi Yamagami

Designer(s): Mitsuo Hirata

Programmer(s): Masanori Kinshita, Tomohiko Matsuda, Junichi Nakamura

Artist(s): Fumitaka Yano. toi8, Hideo Minaba

Writer(s): Yoh Haduki, Makoto Miyauchi, Aoi Akashiro

Composer(s): Yoshiaki Fujisawa

 

Τιμές αγοράς (τη στιγμή συγγραφής)

Nintendo Switch: 59.90€ (Nintendo Eshop), 54.90 (Retail)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;