Tekken 7: The Iron Fist Tournament is back

Ένα από τα παιχνίδια που μεγαλώσαμε ξαναζωντανεύει για να μας ταξιδέψει με αναμνήσεις, όταν από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια της σειράς παίζαμε εναντίον των φίλων μας, μοιράζοντας μας γέλια, κόντρες και μαλώματα. Κανένας δεν θα ξεχάσει την περίοδο όπου το Tekken 3 δεν έλειπε από κανένα σπίτι. Το Tekken 7 είναι γεγονός και είναι έτοιμο να μας ξαναμοιράσει τα ίδια συναισθήματα, αυτή τη φορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Tekken 7

Story Mode του Tekken 7

Το story mode του Tekken 7, έχει ως πρωταγωνιστές του Mishima οι οποίοι έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Για τον λόγο αυτό, δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σε βάθος το story άλλων χαρακτήρων που μπορεί κάποιος να επιθυμεί περισσότερο, όμως αυτή θα είναι η τελευταία φορά λογικά που επικεντρώνεται το story στους Mishima. 

Το story γενικά όσο προχωράει μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του παίχτη, πράγμα σπάνιο θα έλεγε κανείς για fighting games. Περιέχει πολλά cinematics τα οποία δίνουν περισσότερο νόημα και μπορεί κάποιος να καταλάβει τον τρόπο που κυλάει η ιστορία με ποιοτικό και ευχάριστο τρόπο. Αν και δεν είναι ο main λόγος που κάποιος αγοράζει ένα fighting game, το story mode του Tekken 7 δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, ίσα ίσα θα περάσει πολύ ευχάριστα την ώρα του.

Modes

Πέρα όμως από το story και τις μάχες που μπορεί να κάνεις με τους φίλους σου ή online, το Tekken 7 περιέχει και διάφορα modes που μπορούν να ενισχύσουν τους ήρωες αλλά και αυτά που έχουν ασταμάτητο ξύλο. Ένα από αυτά είναι το Treasure Battle, όπου ξεκλειδώνονται αντικείμενα και το άλλο το Arcade Mode, το γνωστό και από τα προηγούμενα Tekken, όπου διαλέγεις έναν ήρωα και περνάς διάφορα στάδια πολεμώντας με άπειρους εχθρούς ώσπου να φτάσεις στο τελευταίο boss, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η γυναίκα του Heihachi,  η Kazumi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπλέον, μια σημαντική προσθήκη είναι το μεγάλο customization για τους ήρωες. Το παιχνίδι δίνει πλέον τη δυνατότητα με τα αντικείμενα που κερδίζεται να ντύσετε τους αγαπημένους σας ήρωες με άπειρες επιλογές. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αντικείμενα ξεκλειδώνονται εύκολα, χωρίς να ταλαιπωρούν τον χειριστή με ανελέητες ώρες farming.

Ακόμα ένα mode, μια προσθήκη που είναι αποκλειστικά για το PS4, είναι το VR. Υπάρχουν διαφωνίες για την συγκεκριμένη προσθήκη, καθώς κουράζει πολύ εύκολα και είναι σχετικά απλή, αλλά από την άλλη είναι μια σημαντική προσθήκη όσον αφορά την ανάπτυξη της τεχνολογίας και το μέλλον των video games. 

Επίσης, ένα ακόμα mode, πάλι αποκλειστικά για το PS4, είναι το jukebox. Στο συγκεκριμένο mode οι χειριστές έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τραγούδια από το Tekken 7 αλλά και από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και να αντικαταστήσουν τα καινούργια με παλιά, πράγμα που σίγουρα θα φέρει αρκετή νοσταλγία στους παλιούς παίχτες.

Tekken 7

Multiplayer

Και ερχόμαστε στο κύριο κομμάτι του Tekken 7 και γενικότερα των Fighting games, είτε αυτό θα είναι μεταξύ φίλων, είτε online προσπαθώντας να ανεβείτε κατατάξεις. Γενικότερα δεν υπήρχαν προβλήματα, μόνο το γεγονός ότι μερικές φορές μπορεί να περιμένετε λίγη ώρα στο queue, φυσιολογικό όμως γιατί είναι καινούργιο παιχνίδι. Επιπρόσθετα, έχει προστεθεί ένα tournament mode όπου ο νικητής κερδίζει διάφορα βραβεία. Η προσθήκη αυτή μπορεί να θεωρηθεί πολύ καλή καθώς το Tekken 7 είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, το οποίο θα εισέλθει κιόλας στην competitive σκηνή και μπορεί να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σας κάνει καλύτερους χειριστές στους αγαπημένους σας ήρωες αφού θα μάθετε καλύτερα τον τρόπο που πρέπει να παίζετε.

Mechanics

Σχετικά με τους μηχανισμούς, μπορούμε να πούμε ότι φαίνονται ίδιοι, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις. Μία από αυτές είναι η μείωση του damage των μεγάλων combo, όπου με αυτόν τον τρόπο δεν τιμωρεί τόσο σοβαρά τα λάθη που γίνονται. Τέτοιου τύπου αλλαγές έκαναν πιο ανταγωνιστικό το παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους παίχτες να το μάθουν πιο εύκολα αλλά παράλληλα να τους είναι και λίγο περίπλοκο. Μπορεί κάποιος όμως να επιλέξει έναν ήρωα (Hwoarang) και να πατάει ένα κουμπί και στο τέλος να κερδίσει τον αντίπαλο του.

Τέλος, όσον αφορά τα γραφικά, μιλάμε για ένα αριστούργημα στον τομέα των fighting games, που κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ξεχωριστό. Μπορείτε να δείτε gameplay του Tekken 7 εδώ ενώ παράλληλα μπορείτε να δείτε το trailer του παιχνιδιού σε άρθρο του MAXMAG εδώ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Καρακατσάνης

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;