Tales of Vesperia, ένα μαγικό ταξίδι για όλους

Το Tales of Vesperia είναι από τα καλύτερα και πιο αγαπημένα παιχνίδια της σειράς των Tales of, με κοινό που πραγματικά λατρεύει και δικαιολογημένα αυτό το παιχνίδι. Με τη remastered έκδοση λοιπόν, ας δούμε αν αξίζει να παίξουμε το Tales of Vesperia, Definitive Edition μια δεκαετία μετά την αρχική κυκλοφορία του παιχνιδιού.

 

Αρχικά, τα γραφικά είναι σε cell shaded ύφος, γεγονός που τα κάνει όχι μόνο να μη γερνάνε, αλλά να φαίνονται και ως παιχνίδι της τωρινής γενιάς με μεγάλη άνεση. Ο κόσμος του Tales of Vesperia είναι πραγματικά τεράστιος για να τον εξερευνήσεις, και οι γνωστές jrpg μάχες δίνονται σε ποικίλα και αρκετά καλοφτιαγμένα περιβάλλοντα, με τις πόλεις να σφύζουν από ζωή και να νιώθεις έστω και για λίγο μέρος αυτού του μαγικού κόσμου.

Η μουσική ήταν ανέκαθεν ένα από τα δυνατότερα στοιχεία των Tales, γεγονός που δεν αποτελεί εξαίρεση για το Tales of Vesperia. Και πώς να μην ήταν εκπληκτική η μουσική, αφού πάντα στη σειρά των Tales τη μουσική επιμελείται ο Motoi Sakuraba, ένας από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες στη βιομηχανία των παιχνιδιών. Ο Sakuraba έχει στο ενεργητικό του τίτλους όπως τα Dark Souls και τα Star Ocean, οπότε είναι πιστεύω δεδομένο πως η μουσική του Tales of Vesperia θα είναι κάτι το μοναδικό.

Πηγή: www.wcctech.com

Η όλη ιστορία του Tales of Vesperia εκτυλίσσεται στο κόσμο του Terca Lumireis, όπου οι πόλεις προστατεύονται από τα τέρατα που κυριαρχούν στο κόσμο χρησιμοποιώντας κρυστάλλους ενέργειας, τα blastia cores, τα οποία δημιουργούν ένα προστατευτικό πεδίο γύρω από κάθε πόλη και κρατούν τα τέρατα μακριά. Ο πρωταγωνιστής μας λοιπόν, ο Yuri, ένας πρώην ιππότης του βασιλείου ξεκινάει προς αναζήτηση μιας νέας blastia core από τη διπλανή πόλη. Στο δρόμο του θα συναντήσει την Estelle, και μαζί με μερικούς ακόμα νέους συντρόφους θα ανακαλύψουν ότι το πεπρωμένο της Estelle είναι βαθύτερο και πολύ πιο σκοτεινό από οσο μπορούσαν να φανταστούν.

Advertisement
Πηγή: www.xbox.com

Τέλος, το gameplay ακολουθεί το σύνηθες Tales τρόπο. Στο Tales of Vesperia πολεμάς σε δυο διαστάσεις σε ένα τρισδιάστατο χώρο, και η κίνηση του μοχλού ανάλογα με τη κατεύθυνση αλλάζει και το τρόπο επίθεσης. Θυμίζουν λίγο μηχανισμό fighting παιχνιδιών, αλλά βρίσκονται μέσα σε ένα 100% jrpg. Τα γνώριμα skits των Tales επιστρέφουν πάλι, δίνοντας με ευχάριστο τρόπο μια βαθύτερη ματιά στην αλληλεπίδραση των χαρακτήρων και στην ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων. Οι τυχαίες μάχες είναι απαραίτητες, καθώς και το άπειρο grinding για level up, κάτι το οποίο είναι και η ουσία τέτοιων παιχνιδιών.

Καταλήγοντας, αξίζει σίγουρα να αγοράσετε ή να ξαναγοράσετε το Tales of Vesperia στην Definitive Edition του, με περισσότερο περιεχόμενο και δυο νέους χαρακτήρες μόνιμους στη συντροφιά σου. Happy gaming…..

 

Πληροφορίες:

Developer(s): Namco Tales Studio

Publisher(s): WW: Namco Bandai Games, PAL: Atari

Director(s): Yoshito Higuchi

Producer(s): Tsutomu Gouda, Yoshito Higuchi

Designer(s): Kōsuke Fujishima Edit this on Wikidata

Artist(s): Kōsuke Fujishima, Daigo Okumura

Writer(s): Takashi Hasegawa, Koki Matsumoto, Takaaki Okuda, Hideo Baba

Composer(s): Motoi Sakuraba, Shinji Tamura

 

Απαιτήσεις συστήματος (σύμφωνα με το Steam)

MINIMUM:

Requires a 64-bit processor and operating system

OS: Microsoft Windows 7/8/8.1/Windows 10 (64-bit)

Processor: Core i5-750, ~2.7GHz / AMD X6 FX-6350 3,9GHz AM3

Memory: 4 GB RAM

Graphics: GeForce GTX 660 2GB / Radeon HD 7950 3GB

DirectX: Version 11

Storage: 25 GB available space

Sound Card: DirectX 11 compatible

Additional Notes: Minimum Spec: Frame Fate: stable more than 60 Resolution: 1280×720 Setting: LOW/OFF Anti-aliasing: OFF The above conditions need to be met to achieve minimum system requirements.

Advertisement

RECOMMENDED:

Requires a 64-bit processor and operating system

OS: Microsoft Windows 7/8/8.1/ Windows 10 (64-bit)

Processor: Intel(R) Core(TM) i7-4770S、~3.1GHz / AMD Ryzen 7 1700

Memory: 16 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 / Radeon (TM) RX 470 Graphics

DirectX: Version 11

Storage: 25 GB available space

Sound Card: DirectX 11 compatible

Additional Notes: Reccomended Spec requirement: Frame Fate: stable more than 60 Resolution: 1920×1080 Setting: HIGH Anti-aliasing: 2x or more The above conditions need to be met to achieve recommended spec requirement.

 

Τιμές αγοράς (τη στιγμή συγγραφής)

PS4: 49.99€ (PS Store), 34.80€ (Retail)

Xbox One: 49.99€ (Xbox Store), 35.90€ (Retail)

Switch: 39.99€ (Nintendo Store), 39.89€ (Retail)

PC: 39.99€ (Steam)

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;