Rime review

Ένας από τους τίτλους που μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον το τελευταίο καιρό είναι το Rime. Ένας τίτλος που φάνηκε ότι πήγε μέτρια καθώς στον κόσμο των «μεγάλων μέσων» δεν εντυπωσίασε. Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω αυτό τον τίτλο αλλά αυτή τη φορά με λίγο διαφορετικό τρόπο. Το έδωσα να το ολοκληρώσει ένα άτομο το οποίο πρόσφατα ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του gaming. Ήθελα με αυτό τον τρόπο να δω μια διαφορετική άποψη και να γράψω ένα review που να καλύπτει τους περισσότερους.

 

 

Cons

Θα ξεκινήσω ανάποδα απ’ότι συνηθίζω, με τα αρνητικά. Υπάρχουν αναφορές παντού στο Internet για minor & major framedrops. Προσωπικά δεν συνάντησα πουθενά στο παιχνίδι framedrops. Βλέποντας όμως κάποια gameplays στο Youtube συμπέρανα πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Φαίνεται πως έγκειται στη τυχαιότητα η παρουσίαση του, αφού καθένας μπορεί να το συναντήσει και σε διάφορους βαθμούς.  Άλλοι σε έντονο βαθμό, άλλοι σε αμελητέο και άλλοι καθόλου. Είναι μια εκνευριστική για την εμπειρία αστοχία, όμως φαίνεται να μην χαλάει το feeling του παιχνιδιού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pros

Ίσως το πιο εντυπωσιακό, για μένα, στοιχείο του παιχνιδιού είναι η μουσική επένδυση. Καλογραμμένη μουσική, πολύ ταιριαστή με το τι συμβαίνει στη ιστορία. Έδινε ουσία, συναίσθημα και κατανόηση στο τι κάνεις και γιατί το κάνεις. Ήταν πάντα ουσιαστική με κύριο σκοπό να αναδεικνύει το σκοπό του παιχνιδιού και να διαχωρίζει τις συναισθηματικά έντονες στιγμές. Η ιστορία του όμορφη και συναισθηματική αλλά δεν θα αναφερθώ παραπάνω για να μην spoilαρω πράγματα και καταστάσεις. Το μόνο που έχω να δώσω σαν tip  είναι να πατήσετε το stage select αφότου τελειώσετε το παιχνίδι. Πολλά πράγματα θα βγάζουν ξεκάθαρο νόημα. Τα γραφικά όμορφα και η σχεδίαση cartoonish υπογραμμίζοντας ότι αυτή η ιστορία είναι η ιστορία ενός μικρού παιδιού. Αν και μικρό σε διάρκεια δίνει πολλές ευκαιρίες για ανακάλυψη μέσω τον unlockables, επιμηκύνοντας έτσι το χρόνο ενασχόλησης με αυτό.

 

Μια διαφορετική γνώμη

« To Rime είναι τα συναισθήματα και οι εμπειρίες ανθρώπων που έχασαν κάποιον από τη ζωή τους. Η ιστορία εκτυλίσσεται όπως ένα καλογραμμένο παραμύθι. Στην αρχή αργά και στο τέλος όλα τα συναισθήματα μαζεμένα. Με συγκίνησε βαθύτατα και με έκανε να νιώσω σαν να είμαι εγώ η πρωταγωνίστρια, λόγω της  απίστευτης ατμόσφαιρας και μουσικής. Είναι ένα όμορφο, δημιουργικό, γεμάτο συναισθήματα παιχνίδι. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για το αποτέλεσμα αυτό. Ήταν ένα βαθυστόχαστο αλλά και ευχάριστο ταξίδι στο νησί του πάγου.»

 

 

Επιλογικά

 Ολοκληρώνοντας το Rime, ένα πράγμα αναρωτήθηκα αμέσως. Πως αυτός ο τίτλος πέρασε σχετικά αθόρυβα; Θεώρησα πως απλά εγώ ευχαριστήθηκα πολύ αυτή την εμπειρία. Προσωπικά σας  προτείνω και παροτρύνω να ασχοληθείτε με αυτό τον τίτλο. Με εντυπωσίασε χωρίς να το περιμένω. Δεν είχα ακούσει πολλά πράγματα για αυτόν πιο πριν αλλά πιστεύω ότι στάθηκα και τυχερός που δεν είχα ακούσει. Η αλήθεια είναι πως ο ο καθένας μας ψάχνει και κάτι διαφορετικό στα παιχνίδια που παίζει. Αν ψάχνετε για ένα τίτλο με απαιτήσεις και δυσκολία τότε το Rime δεν είναι για σας. Υπάρχουν πολλά puzzle μέσα στο παιχνίδι αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα απαιτητικά. Αν αντίθετα ψάχνετε για ένα όμορφο και ουσιώδες παιχνίδι τότε το Rime θα σας ταιριάξει σίγουρα καθώς πρόκειται για μία σύγχρονα αποδομένη αλληγορία που πιθανώς θα σας συγκινήσει αρκετά.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτρης Ροδάς

Μελλοντικός Μαθηματικός, παντοτινός petrolhead!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;