RDR2, ένα παιχνίδι άξιο κάθε αναμονής

SHARE:

Μετά από μια καθυστέρηση που πιστεύω φάνηκε σε όλους μας σαν αιώνας, το πολύαναμενόμενο sequel της Rockstar, Red Dead Redemption 2 (RDR2 από εδώ και πέρα), έφτασε επιτέλους στα σπίτια μας. Ας δούμε αν είναι τόσο καλό όσο ο αριστουργηματικός πρώτος τίτλος της σειράς κοιτώντας τα γραφικά, τη μουσική, το gameplay και το story.

RDR2

Αρχικά, από το πρώτο κιόλας λεπτό που ξεκινάς το παιχνίδι δεν είναι δυνατόν να μην νιώσεις έστω και ελάχιστο θαυμασμό για το συγκεκριμένο γραφικό περιβάλλον που αντικρύζεις. Τα character animations είναι ως επί το πλείστον αψεγάδιαστα (με τα περιστασιακά bugs να μην αμαυρώνουν και τόσο την εικόνα του), ο όλος ανοικτός κόσμος σε μεταφέρει στην άγρια δύση του 1899, όπου μετακινείσαι από δάση σε μικρές πόλεις χωρίς να υπάρχουν load times και η όλη αίσθηση γενικά είναι περισσότερο κινηματογραφική από ποτέ.

Στη συνέχεια, ας μιλήσουμε για το story. Το RDR2 αποτελεί κατά ένα τρόπο prequel του πρώτου παιχνιδιού, όπου ακολουθούμε τα βήματα του Arthur Morgan, ενός παρανόμου της συμμορίας του Van der Liede, μέλος της οποίας ήταν και ο John Marston, πρωταγωνιστής του πρώτου παιχνιδιού, ο οποίος επιστρέφει εδώ σε νεαρή ηλικία. Μια ατυχής ληστεία στην αρχή του παιχνιδιού αναγκάζει τους δύο συμμορίτες να μένουν συνεχώς ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες τους, αναλαμβάνοντας διάφορες δουλειές για να αποφύγουν το νόμο.

RDR2

Το gameplay του RDR2 στο μεγαλύτερο βαθμό του παραμένει παρόμοιο τόσο με το πρώτο, όσο και με τη γνώριμη συνταγή της Rockstar για παιχνίδια ανοικτού κόσμου. Μπορείς να ακολουθήσεις τη κύρια ιστορία, μπορείς να κάνεις όσες από τις παράλληλες αποστολές θέλεις, να συμμετέχεις σε mini-games, και γενικότερα να εξερευνήσεις την άγρια δύση με το δικό σου ρυθμό, και με τη σειρά που εσύ θες. Εννοείται πως το να τροποποιήσεις το χαρακτήρα σου όσον αφορά το ρουχισμό και τον οπλισμό του παραμένουν ως βασικά στοιχεία.

Advertisement

Τέλος, η μουσική συνεχίζει τη παράδοση από το πρώτο παιχνίδι, καθώς το RDR2 έχει για μια ακόμη φορά μουσική γραμμένη εξ ολοκλήρου για το παιχνίδι, χωρίς δανεισμό από ήδη υπάρχοντα μουσικά μοτίβα, γεγονός που κάνει τη συγκεκριμένη μουσική εκτός του να σε μεταφέρει στην Άγρια Δύση, και μοναδική.

RDR2

Καταλήγοντας, το RDR2 άξιζε κάθε στιγμή αναμονής που για τόσο καιρό υπομείναμε, παραδίδοντάς μας ένα πλήρες πακέτο δράσης και περιπέτειας, με μια κινηματογραφική ιστορία και τη γενικότερη ελευθερία που μόνο η Rockstar ξέρει να βάζει στα παιχνίδια της. Happy gaming…..

 

Πληροφορίες:

Developer(s) Rockstar Studios

Publisher(s)  Rockstar Games

Producer(s): Rob Nelson

Designer(s): Imran Sarwar

Programmer(s): Phil Hooker

Artist(s): Aaron Garbut

Writer(s): Dan Houser, Michael Unsworth, Rupert Humphries

Composer(s): Woody Jackson

Engine: RAGE

Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

 

Τιμές αγοράς (τη στιγμή συγγραφής)

PS4: 69.99€ (PS Store), 58.87€ (Retail)

Xbox One: 69.99€ (Xbox Store), 57.14€ (Retail)

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG