Middle Earth: Shadow of Mordor Ένα RPG που συνεχίζει επάξια την κληρονομιά που άφησε το Lord of the Rings

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αρκετός ντόρος σχετικά με την ανακοίνωση της Monolith για το Middle-Earth:Shadow of War. Σε ένα πολύ καλό game όμως, όπως το prequel του, Middle Earth: Shadow of Mordor, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και για τον λόγο αυτό το MaxMag θα κάνει ένα review για ένα παιχνίδι που συνέχισε επάξια την κληρονομιά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Middle Earth: Shadow of Mordor

Gameplay

Ο κύριος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Talion, ο Ranger της Gondor. Η οικογένεια του πρωταγωνιστή ξεκληρίζεται αφού έχει πέσει θύμα του παντοδύναμου Sauron, ο ίδιος όμως ξεγελάει το θάνατο και επιστρέφει στη ζωή με τη συντροφιά ενός πνεύματος, του Celebrimbor με μόνο σκοπό να εκδικηθεί το χαμό των αγαπημένων του προσώπων. Όλη η πλοκή εκτυλίσσεται στη σκοτεινή Mordor, όπου ο Talion και ο Celebrimbor θα σταθούν ενάντια στις τεράστιες ορδές των Orcs και ακόμα δυνατότερων πλασμάτων.

Όσο αναφορά τις κινήσεις του Talion, θα σας θυμίσουν σε αρκετό βαθμό τις κινήσεις του Assasin’s Creed, γεγονός πάντως που δεν ενοχλεί καθόλου καθώς είναι και οι ίδιες διασκεδαστικές και ταιριάζουν τέλεια με το πως είναι διαμορφωμένο το combat style αλλά και οι κινήσεις του παιχνιδιού. Σχετικά με το combat style τώρα, το Middle Earth: Shadow of Mordor έχει συνδυάσει το σπλάτερ με τα combos και τα finishers τα οποία είναι ασταμάτητα και καλυτερεύουν με την πάροδο του παιχνιδιού, έχοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο Talion είναι εξοπλισμένος με τρία όπλα: Το σπαθί, το τόξο και το στιλέτο. Τα όπλα μπορούν να δεχθούν upgrade με διάφορα runes τα οποία αποκτούνται σκοτώνοντας Orc Captains και δίνουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Επίσης, μπορεί να γίνει αναβάθμιση στο skill tree, όπου υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν skills σχετικά με τα όπλα και τις κινήσεις του Talion, ή να αναβαθμιστεί το Wraith mode, όπου παίρνει τον έλεγχο για λίγο ο Celebrmbor.

Wraith mode και Bosses

Ο Talion από μόνος του μπορεί να προξενήσει αρκετή ζημιά στις τάξεις των Orcs και των καπετάνιων τους, όμως σε συνδυασμό με τη Wraith δύναμη, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα αλλά και απολαυστικά. Με τη Wraith δύναμη, ο Celebrimbor πέρα από όλα τα άλλα, έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τους εχθρούς και να τους πάρει με το μέρος του, ή να αντλήσει πληροφορίες ελέγχοντας το μυαλό τους. Μια πολύ καλή κίνηση για να αναγνωριστούν τα μειονεκτήματα κάποιου boss και πως μπορούν να νικηθούν. Κάποιος δηλαδή μπορεί να νικηθεί με stealth κινήσεις και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν πληροφορίες, να γίνει απευθείας επίθεση και ο Talion να ηττηθεί σε δευτερόλεπτα! Για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνεται καλή προετοιμασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα boss παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πάροδο του παιχνιδιού. Σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή στη μάχη και ο Talion νικηθεί, τότε θα υπάρξει ενδυνάμωση των εμπλεκόμενων Orc Captains. Όσο περνάει ο καιρός και ο Talion σκοτώνεται συνεχόμενα από τα ίδια Bosses τότε η δύναμη τους συνεχίζει να αυξάνεται. Επιπρόσθετα, αν ο Talion σκοτωθεί από ένα απλό Orc, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το συγκεκριμένο Orc να προαχθεί σε Captain. Το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο Middle Earth: Shadow of Mordor είναι όντως υπέροχο, καθώς οι εχθροί έχουν προσωπικότητα και δεν ξεχνάν τον μισητό εχθρό τους, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ακόμα, υπάρχουν υπάρχουν και τα Resources Attributes, τα οποία ανεβάζουν το health, κατά πόσο σταθερό είναι το χέρι με το τόξο και τον αριθμό των βελών. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα εξερεύνησης της Μordor και πολλά side quests από όπου μπορεί να αναβαθμιστεί ο χαρακτήρας εκτελώντας τες.

Γραφικά, ατμόσφαιρα, voice acting και το μελανό σημείο

Όσο αναφορά τα γραφικά είναι πολύ καλά και δεν υπάρχουν λάθη που θα τραβήξουν την προσοχή. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι τέλεια διαμορφωμένη για ένα περιβάλλον σαν τη Mordor σε συνδυασμό με την μουσική υπόκρουση, ενώ το voice acting είναι επίσης πολύ καλό και ταιριάζει στους χαρακτήρες του παιχνιδιού.

Παρόλα αυτά, όσο καλό και αν είναι το παιχνίδι και όσο καλά και αν έχει διαμορφωθεί, θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη έμφαση στο main story. Υπάρχουν αρκετά κενά και ίσως φανεί και αδιάφορο. Όμως καλύτερα να κρίνει κανείς ατομικά το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού. Συνοπτικά, μόνο καλά λόγια μπορεί να πει κανείς για το Middle Earth: Shadow of Mordor, ωστόσο ίσως είναι το πολύ καλό gameplay που κρατάει περισσότερο το ενδιαφέρον.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Καρακατσάνης

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;