MHGU, το κύκνειο άσμα στα παλιά Monster Hunter

Το MHGU (έτσι θα αναγράφεται το Monster Hunter Generations Ultimate για χάρη ευκολίας) είναι στα χέρια μας και προσφέρει την εναλλακτική όψη των Monster Hunter, την προ-Monster Hunter World-εποχής αίσθηση που τόσα χρόνια εμείς οι hardcore fans είχαμε συνηθίσει. Είναι όμως καλό το ότι κυκλοφόρησε ένα Monster Hunter βασισμένο στη παλιά συνταγή μερικούς μήνες μετά τη κυκλοφορία του εξαιρετικού Monster Hunter World; Ή έχοντας συνηθίσει στη νέα φόρμουλα, οι καινούργιοι παίκτες δε θα μπορούν να προσαρμοστούν στο κλασσικό τρόπο παιξίματος; Ας δούμε τι μας δίνει το MHGU λοιπόν.

MHGU

Αρχικά, όσο αφορά τα γραφικά του παιχνιδιού, δεν θα εντυπωσιάσουν τους περισσότερους, ιδίως αν προέρχονται με το Monster Hunter World ως πρώτο τους παιχνίδι. Το MHGU είναι βασισμένο στη κλασσική εικαστική των Monster Hunter, οπότε θα σας θυμίσει αρκετά τα Monster Hunter 3 και 4 Ultimate, για όσους τα έχουν παίξει. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι το MHGU αποτελεί port του Monster Hunter Generations του 3DS στο Switch. Οπότε, όχι μόνο πρόκειται για παιχνίδι του 2016, αλλά προέρχεται και από ένα παιχνίδι του 3DS, ένα σύστημα όχι και τόσο γνωστό για τα HD γραφικά του. Παρ’ όλα αυτά, το MHGU δείχνει εξαιρετικό στο Switch, τρέχει σε σταθερά 30fps στα 1080p στο dock και 720p σε handheld, με πολύ καθαρά textures και εντυπωσιακά lighting effects.

MHGU

Το story γενικότερα ποτέ δεν ήταν το δυνατό σημείο των Monster Hunter παιχνιδιών, και το MHGU δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε αντίθεση με το World που έχουμε κάποιο story που οδηγεί το παιχνίδι ως ένα σημείο, εδώ κλασσικά ξεκινάμε από το αρχικό χωρίο μας, με σκοπό να σκοτώσουμε το δυνατότερο τέρας που μπορούμε, μετά να χρησιμοποιήσουμε τα μέρη του ώστε να δημιουργήσουμε νέα όπλα και να σκοτώσουμε κάτι δυνατότερο κ.ο.κ. φόρμουλα που πάντα έκανε τα Monster Hunter μια από τις καλύτερες σειρές παιχνιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μουσική, έχοντας υπόψη μας πως πρόκειται και για παιχνίδι που αποδίδει φόρο τιμής σε όλα τα προηγούμενα ως τώρα, συνδυάζει γνωστά θέματα των Monster Hunter παιχνιδιών σε όσους έχουμε αφιερώσει άπειρες ώρες τόσα χρόνια σε αυτά, και χτυπάει πολλές φορές τη νοσταλγία εκεί που πρέπει, όταν ακούς και πολεμάς κάτι γνώριμο.

MHGU

Τέλος, το gameplay του MHGU όπως είπα είναι παρόμοιο με των pre-World παιχνιδιών. Έχω ξαναγράψει γι’ αυτό σε προηγούμενο άρθρο που μπορείτε να βρείτε εδώ, αλλά εν συντομία ξεχάστε όσα έχετε μάθει στο World. Τα movesets των όπλων, αν και παρόμοια δεν είναι τόσο fluid όσο του World, και η νέα εισαγωγή εδώ είναι πως προστίθενται τέσσερα νέα hunting styles σε κάθε διαφορετικό όπλο. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να παίξετε κάθε όπλο με 4 διαφορετικούς τρόπους, οπότε μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε ένα greatsword, που συνήθως έχει περιορισμένη κινητικότητα, σε συνδυασμό με το valor style και τα artes που προσφέρει και να επικεντρωθείτε σε evasions ή counterattacks, κάτι που αλλιώς δε θα ήταν τόσο εύκολα εφικτό. Ό,τι ίσχυε γενικότερα στα παλιά, όπως ακινησία κατά τη χρήση items, δύσκολο crafting κλπ. ισχύει κανονικότατα κι εδώ.

Καταλήγοντας, αν παίζετε ήδη Monster Hunter World και θέλετε να δοκιμάστε κάτι καινούργιο με στυλ παλαιού, που είναι εύκολα προσβάσιμο διότι το Switch πουλάει τρελά, δώστε στο MHGU την ευκαιρία και αν δε πειστείτε αμέσως, έχετε 92 διαφορετικά τέρατα να σας αλλάξουν γνώμη. Happy gaming…..

 

Πληροφορίες:

Developer(s): Capcom

Publisher(s): Capcom

Director(s): Yasunori Ichinose

Producer(s): Shintaro Kojima

Composer(s) :Reo Uratani

Platforms: Nintendo Switch

 

Τιμές αγοράς (τη στιγμή συγγραφής)

Nintendo Switch: 59.99€ (eshop), 46.90 (Retail)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;