Hyperkin N64, διαύγεια στο Nintendo 64 σας

Το Hyperkin N64 έρχεται να δώσει νέα ζωή στο παλιό Nintendo 64 σας, το οποίο αποτελεί μια από τις ιστορικότερες κονσόλες της Nintendo, με θρυλικά παιχνίδια στο κατάλογό της όπως Super Mario 64, Legend of Zelda Ocarina of Time, Mario Kart 64 και Super Smash Bros (το οποίο πρωτοξεκίνησε εδώ) να την έχουν ανεβάσει πλέον σε cult status. Όμως, μια τόσο παλιά κονσόλα με composite στη χειρότερη και RGB Scart στη καλύτερη των περιπτώσεων ως video outputs, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να συνδεθούν σε μια μοντέρνα τηλεόραση. Οι περισσότερες πλέον διαθέτουν μόνο hdmi inputs, και όσες διαθέτουν composite ή scart κάνουν τέτοια μηχανήματα να φαίνονται αρκετά χειρότερα σε τέτοια panels. Ας δούμε εάν το Hyperkin N64 στη τιμή των 30$ αποτελεί άξια αγορά για τη παλιά σας κονσόλα.

Hyperkin N64
hyperkinlab.com

Η σύνδεση του είναι αρκετά απλή, με τοποθέτηση απευθείας στην AV Multi out θύρα του Nintendo 64. Το Hyperkin N64 τροφοδοτείται μέσω USB 5V τροφοδοσία, και ενώ το USB καλώδιο δε περιλαμβάνεται στη συσκευασία, βρίσκεται θεωρώ πολύ εύκολα, καθότι όλοι έχουμε τουλάχιστον μερικά.

Πρέπει να τονιστεί πως το Hyperkin N64 φτιάχτηκε με NTSC κονσόλες στο μυαλό, και όχι PAL. Αυτό σημαίνει πως προσφέρει αναλογικό S-Video σήμα, το οποίο μετατρέπει σε ψηφιακό και στέλνεται μέσω hdmi στο monitor σας. Κατά συνέπεια, αν και έχουμε αρκετά καθαρότερο 480p σήμα, το οποίο γίνεται upscaled σε 720p, είναι S-Video και όχι RGB, που είναι σαφέστατα ποιοτικότερο. Ίσως αργότερα προσφερθούν και RGB Hyperkin N64, αλλά προς στιγμή τα πράγματα στέκουν ως έχει. Αυτό σημαίνει πως θα δουλέψει στο PAL SNES και Nintendo 64 σας, αλλά όχι στο PAL Gamecube, το οποίο δε προσφέρει S-Video σήμα.

Παίζοντας δε παρατήρησα κάποιο input lag, με την απόκριση να είναι όσο καλή είχα συνηθίσει τόσα χρόνια έχοντας συνδεδεμένο το Nintendo 64 σε CRT τηλεόραση. Τα χρώματα είναι σαφέστατα ζωηρότερα και ποιο διαυγή από το να συνδέατε απευθείας το Nintendo 64 με composite σε μια LED τηλεόραση, αν και στο Nintendo 64 παρατήρησα μια ανεπαίσθητη μπλέ απόχρωση, που δεν ενοχλεί όμως ούτε στο ελάχιστο. Προσφέρεται η επιλογή μέσω διακόπτη για την εναλλαγή σε 4:3 και 16:9 aspect ratio, ώστε είτε να γεμίζει τις LED τηλεοράσεις σας, είτε να μη φαίνεται stretched.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hyperkin N64
https://www.amazon.com

Καταλήγοντας, το Hyperkin N64 δεν είναι σε καμία περίπτωση ακριβή επιλογή, όπως ένα hdmi mod κατευθείαν πάνω στη πλακέτα του Nintendo 64, το οποίo μπορεί να φτάσει 400 ή και παραπάνω δολάρια μαζί με την εγκατάσταση. Aπoτελεί σίγουρα πολύ καλύτερη επιλογή από τους upscalers των 7-10€, που πολλές φορές δείχνουν ψεβαμμένα η σκοτεινά χρώματα, μειώνοντας κατά πολύ τη ποιότητα του παιχνιδιού μας. Για τη τιμή και για αυτά που προσφέρει είναι μια αρκετά καλή επιλογή. Happy gaming…..


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;