God Eater, ένα anime Monster Hunter

Γιατί να παίξεις God Eater ενώ μόλις κυκλοφόρησε Monster Hunter World και δε μπορείς να σταματήσεις να παίζεις (και καλά κάνεις διότι τα Monster Hunter είναι ότι καλύτερο μετά τη σοκολάτα); Γιατί εάν θέλεις μια εναλλακτική πρόταση, που να έχει παρόμοιο gameplay, πρέπει να δεις το God Eater 2 Rage Burst. Αφού σταθώ στις τέσσερις βασικές κατηγορίες gameplay, μουσικής, story και γραφικά θα σε πείσω γιατί μετά το Monster Hunter χρειάζεσαι το God Eater 2 Rage Burst στη ζωή σου. Εγώ έπαιξα την έκδοση για PS4 και πάνω σε αυτή στηρίζονται όσα θα πω, με την οποία παίρνεις εκτός από το God Eater 2 Rage Burst, και κωδικό για να κατεβάσεις το πρώτο παιχνίδι της σειράς, God Eater Resurrection, που είναι remastered έκδοση του παιχνιδιού που είχε βγει στο PSP. Εννοείται ότι αυτό ισχύει είτε το πάρεις για PS4, είτε για PSVITA, είτε για PC.

God Eater

Σε αντίθεση με τα Monster Hunter που ποτέ δεν έδιναν έμφαση στην ιστορία, τα God Eater στηρίζονται αρκετά στην εξέλιξη του story και στην ανάπτυξη χαρακτήρα. Το όλο παιχνίδι διαδραματίζεται σε ένα post-apocalyptic κατά κάποιο τρόπο σκηνικό, όπου έχει δημιουργηθεί μέσω πειραμάτων που ξέφυγαν από τον έλεγχο μια φυλή τεράτων που ονομάζεται Aragami. Τα Aragami αποτελούνται από Oracle Cells, με τα οποία αφομοιώνουν στοιχεία του περιβάλλοντος και αποκτούν τις ιδιότητές τους. Με το μεγαλύτερο λοιπόν ποσοστό πληθυσμού των ανθρώπων να έχει ήδη αφανιστεί από τα Aragami, οι λιγοστοί επιζώντες συγκεντρώνονται σε οχυρωμένες πόλεις, και όσοι είναι συμβατοί εγχέονται με Oracle Cells στο αίμα τους. Αυτά τα Oracle Cells στο αίμα τους τους επιτρέπουν να χειρίζονται Aragami με τη μορφή όπλων, τα οποία λέγονται God Arcs, και παίρνουν μορφές melee και ranged όπλων. Ο χαρακτήρας που δημιουργείς εσύ λοιπόν είναι ένας νεοσύλλεκτος όπου μόλις έγινε δεκτός στο σώμα των God Eaters και το όλο παιχνίδι εξελίσσεται και μέσα από story αποστολές και μέσω αλληλεπίδρασης με αρκετούς NPC χαρακτήρες, όπου ο καθένας έχει το δικό του εξελίξιμο story.

God Eater

Όσον αφορά το gameplay, όσοι έχετε παίξει Monster Hunter θα βρείτε το God Eater πολύ οικείο. Ο τρόπος χειρισμού του χαρακτήρα, ο τρόπος μάχης και δημιουργίας όπλων, ρούχων και items είναι σχεδόν ολόιδια. Το βασικό αντικείμενο είναι ότι επιλέγεις κάθε φορά μια αποστολή όπου πρέπει να σκοτώσεις κάποιο συγκεκριμένο τέρας, και αφού το σκοτώσεις με τα μέρη που έχεις συλλέξει από αυτό δημιουργείς καλύτερα όπλα για να σκοτώσεις ένα μεγαλύτερο τέρας κ.ο.κ. Η διαφορά του God Eater με τα Monster Hunter είναι πως ενώ στα Monster Hunter τα τέρατα που σκοτώνεις είναι απλά γιατί θέλεις να τα κυνηγήσεις, στα God Eater αποτελούν μέρος της εξέλιξης της ιστορίας, και πολλές φορές είναι αλληλένδετα για να προχωρήσει το παιχνίδι. Ο βαθμός δυσκολίας είναι απείρως ευκολότερος από τα Monster Hunter, κάτι που το καθιστά εύκολα προσβάσιμο σε νέους παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

God Eater

Τα γραφικά του παιχνιδιού, αν και αρκετά όμορφα κατά τη γνώμη μου, δε νομίζω να εντυπωσιάσουν κανέναν. Έχουν ένα cell-shaded anime style που λειτουργεί αρκετά καλά, και τα περιβάλλοντα μάχης, αν και όχι τόσο ανοιχτά από θέμα χώρου, είναι πολύ καλοφτιαγμένα με ένα καλό ποσοστό λεπτομερειών και lighting effects. Τα animations των χαρακτήρων δίνουν περισσότερη έμφαση στις εκφράσεις των προσώπων από το υπόλοιπο σώμα, κάτι που είναι εμφανέστερο στα cutscenes, ενώ κατά τη διάρκεια των μαχών κάθε κατηγορία όπλου έχει τα δικά της animations που δίνουν αρκετή ποικιλία.

Η μουσική τώρα είναι ταιριαστή για το όλο θέμα του παιχνιδιού, που είναι action-adventure (όχι rpg, δε παίρνεις level), anime-style με φρενήρη ρυθμό. Αποτελείται κυρίως από rock κομμάτια, πολλά από τα οποία άνετα θα μπορούσαν να είναι opening κάποιας σειράς, αλλά δεν είναι η μουσική που θα σας μείνει στη μνήμη για χρόνια, υπάρχει απλά για να εξυπηρετεί το σκοπό της. Στα cutscenes κυρίως η μουσική ταιριάζει με το όλο κλίμα της εικόνας, αλλά κατά τη διάρκεια της μάχης έχουμε επιστροφή στα generic κομμάτια.

Εάν μπορείτε να ξεπεράσετε το θέμα της μουσικής και των γραφικών, το God Eater 2 Rage Burst πρόκειται για ένα άκρως εθιστικό παιχνίδι, όπου αν αναλογιστείς τις 70 τουλάχιστον ώρες που θα σου πάρει να τελειώσεις όλες τις αποστολές σε συνδυασμό με το online play, το οποίο είναι cross-compatible μεταξύ PS4 και PSVITA, θα κυνηγάτε τέρατα με τους φίλους σας μέχρι τις 4 το πρωί. Έχει ήδη ανακοινωθεί τρίτο μέρος, οπότε έιναι καλή ευκαιρία να τα αρχίσετε τώρα. Happy gaming….

 

Πληροφορίες:

Developer: Shift

Publisher: Bandai Namco Entertainment

Director: Hiro Yoshimura (God Eater), Kou Yoshimura (God Eater 2)

Producer: Yosuke Tomizawa

Composer: Go Shiina

Platform: PS4, PSVITA, PC (Steam)

 

Τιμές αγοράς (τη στιγμή συγγραφής αυτού του κειμένου)

PS4:  49,99€ (Store), 34,90€ (Retail)

PSVITA: 39,99€ (Store), 29,90€ (Retail)

PC (Steam): 49,99€ (12,49€ αυτή τη στιγμή με έκπτωση 75%)

 

SYSTEM REQUIREMENTS (σύμφωνα με το Steam)

 

MINIMUM:

OS: Windows 7

Processor: Intel Core 2 Duo E7500 2.93 GHz / AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.9GHz

Memory: 3 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce 9800 GT 1GB / AMD Radeon HD 6670

DirectX: Version 9.0

Network: Broadband Internet connection

Storage: 15 GB available space

Sound Card: DirectX compatible or onboard chipset

 

RECOMMENDED:

OS: Windows 7, 8, 10

Processor: Intel Core i3 4130 3.4 GHZ / AMD FX-4100 Quad-Core Processor 3.6GHz

Memory: 8 GB RAM

Graphics: GEFORCE GTX560 1GB / AMD Radeon HD 6850 1 GB

DirectX: Version 9.0

Network: Broadband Internet connection

Storage: 15 GB available space

Sound Card: DirectX compatible or onboard chipset


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;