Fallout 76, always online μετριότητα

SHARE

Το Fallout 76 είναι η ολοκαίνουργια πρόταση της Bethesda Softworks στην αγαπημένη αυτή σειρά παιχνιδιών ανοικτού κόσμου. Όμως, το Fallout 76, αν και μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς, έχει μια αρκετά μεγάλη διαφορά στο γεγονός πως όλο το παιχνίδι πρέπει να παίζεται απαραιτήτως online. Ας δούμε αν αυτή η ηχηρή απόκλιση είναι μια αλλαγή προς το καλύτερο ή το χειρότερο για το μέλλον της σειράς των Fallout.

Fallout 76

Αρχικά, τα γραφικά στηρίζονται για ακόμη μια φορά στη πεπαλαιωμένη πλέον Creation Engine μηχανή γραφικών που τόσα χρόνια χρησιμοποιεί η Bethesda (από τη δημιουργία του Skyrim). Αν και είναι πλέον εύκολα προσβάσιμη τόσο από τους developers όσο και από τη moding κοινότητα, τα χαμηλά πλέον textures και η συνεχής προσπάθεια αναβάθμισης τόσο των lighting effects όσο και των character models τα οποία θυμίζουν περισσότερο “μπαλώματα” παρά αναβαθμίσεις, δείχνουν πως η ολική ανανέωση των γραφικών είναι πλέον απαραίτητη. Αναλογιζόμενοι τα υπεράριθμα bugs και το γεγονός πως ο Todd Howard ανακοίνωσε πως η Creation Engine θα χρησιμοποιηθεί και στα Starfield και Elder Scrolls VI, είναι εμφανές πως η Bethesda πρέπει να ξεφύγει από τη συνηθισμένη “ασφαλή ζώνη” της.

Fallout 76

Το gameplay είναι συγχρόνως γνώριμο αλλά και διαφορετικό, με το αναγκαστικό always online στοιχείο να επιφέρει τη μεγαλύτερη διαφορετικότητα από τους προηγούμενους τίτλους. Πλέον, όχι μόνο μπορείς να εξερευνήσεις τη φημισμένη Wasteland του Fallout 76 παρέα με τους φίλους σου, αλλά οι npcs είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτοι. Αυτό σημαίνει πως οποιοδήποτε χαρακτήρα συναντήσεις, σχεδόν σίγουρα θα είναι κάποιος παίκτης που βρίσκεται online μαζί με εσένα εκείνη τη στιγμή. Αυτό από τη μία πλευρά δίνει μια ανανέωση στο “ξύλινο λόγο” που τόσα χρόνια οι npcs μας έχουν συνηθίσει σε παιχνίδια ρόλων όπως τα Fallout, αλλά σε κάνει να αναρωτιέσαι για τη μακροβιότητα του Fallout 76. Εφόσον οι αποστολές πλέον δίνονται μέσω terminals και οποιεσδήποτε οδηγίες μέσω αληθινών παικτών, σε μια 10ετία θα είναι τα πράγματα ίδια στο Fallout 76 με σήμερα; Ας μη ξεχνάμε ότι στο πυρήνα του είναι rpg, τα οποία συνήθως έχουν υψηλό replayability.

Advertisement

Fallout 76

Όσον αφορά τη μουσική, υπάρχει κι εδώ μια μικρή απόκλιση του Fallout 76 σε σύγκριση με τους προηγούμενους τίτλους. Ενώ είχαμε συνηθίσει σε ποιο χαλαρή μουσική με τζαζ και 30’s επιλογές, πλέον οι ρυθμοί κυμαίνονται από επική ορχηστική μουσική στο κυρίως θέμα σε country ρυθμούς που ταιριάζουν με το γενικότερο τοπίο της Βορείου Αμερικής που τίθεται το Fallout 76.

Τέλος, το όλο story του Fallout 76 μας τοποθετεί στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου το έτος 2102, 25 χρόνια μετά το πυρηνικό πόλεμο που κατέστρεψε τη γη. Είμαστε ένας από τους επιζώντες της Vault 76, όπου πρέπει να βγούμε και να επιβιώσουμε στο κατεστραμμένο κόσμο της Wasteland. Το όλο story δεν είναι εκτεταμένο όπως στα προηγούμενα Fallout, εξαιτίας του online στοιχείου, γεγονός που κάνει το Fallout 76 περισσότερο survival παρά role playing παιχνίδι.

Καταλήγοντας, το Fallout 76 αποτελεί πιστεύω ασφαλή επιλογή μόνο για τους φανατικούς της σειράς των Fallout, ικανοποιώντας τους με το όλο setting και σχετικά γνώριμο gameplay. Τώρα, για τους φαν των rpg γενικότερα, ίσως το βρουν ενδιαφέρον με παρέα, για λίγο. Happy gaming…..

 

Πληροφορίες:

Developer(s): Bethesda Game Studios[a]

Publisher(s): Bethesda Softworks

Director(s): Todd Howard

Composer(s): Inon Zur

Engine: Creation Engine

Platform(s): Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

 

Απαιτήσεις συστήματος

Fallout 76 minimum specifications:

CPU: Intel Core i5 6600k 3.5 GHz / AMD Ryzen 3 1300X 3.5 GHz or equivalent

Memory: 8GB

OS: Windows 7/8/10 (64-bit OS required)

Graphics card: NVIDIA GTX 780 3GB/AMD Radeon R9 285 2GB or equivalent

Storage: 60GB of free disk space

 

Fallout 76 recommended specifications:

CPU: Intel Core i7-4790 3.6 GHz / AMD Ryzen 5 1500X 3.5 GHz

Advertisement

Memory: 8GB

OS: Windows 7/8/10 (64-bit OS required)

Graphics card: Nvidia GTX 970 4GB / AMD R9 290X 4GB

Storage: 60GB of free disk space

 

Τιμές αγοράς (τη στιγμή συγγραφής)

PS4: 59.99€ (PS Store), 44.88€ (Retail)

Xbox One: 59.99€ (Xbox Store), 44.90€ (Retail)

PC: 49.86€

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG