Dragon Quest XI, ένας καλός λόγος να αρχίσεις τη σειρά

Το Dragon Quest XI είναι το τελευταίο και μεγαλύτερο Dragon Quest που πήραμε από τη δεύτερη μεγαλύτερη σειρά jrpg στην Ιαπωνία (πρώτα πάντα τα Final Fantasy). Όσον αφορά τις PAL περιοχές, είναι το δεύτερο που παίρνουμε σε οικιακή κονσόλα, καθότι τα IV, V, VI, VII και IX τα πήραμε στα χέρια μας μόνο στα Nintendo DS και 3DS. Ας δούμε λοιπόν ι προσφέρει η πιο πρόσφατη κυκλοφορία αυτής της μεγάλης σειράς.

Dragon Quest

Αρχικά, θα ήθελα να μιλήσω για τα γραφικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, διότι αποτελούν κάτι το πολύ ειδικό για τους λάτρεις του είδους. Όλα τα animations των χαρακτήρων από το πρώτο μέχρι και σήμερα γίνονται και επιβλέπονται από τον θρυλικό Akira Toriyama, ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο δημιουργός και head artist του γνωστού manga και anime Dragonball. Και αυτό φαίνεται τόσο πολύ σε όλα τα Dragon Quest, οι χαρακτήρες έχουν το γνώριμο στυλ της δουλειάς του Toriyama, κάτι που σε μεγάλο βαθμό συνεχίζεται κι εδώ, σε σημείο να νομίζεις ότι χαρακτήρες από το Dragonball μετέχουν στο παιχνίδι σου. Γενικότερα τα γραφικά έχουν μια cel shaded παρουσίαση, κάτι που αφαιρεί από το ποσοστό αληθοφάνειας τψν χαρακτήρων και του περιβάλλοντος, αλλά προσδίδει μακροζωία στο παιχνίδι, καθώς τέτοιου είδους γραφικά δε γερνούν εύκολα.

Όσον αφορά το story, τα Dragon Quest πάντα διέφεραν από τα Final Fantasy στο γεγονός ότι πάντοτε υπήρχε ένας ξεκάθαρα κακός, και ο ήρωας έπρεπε να θριαμβεύσει ενάντια του κακού. Την ίδια λοιπόν φόρμουλα ακολουθούμε κι εδώ, όπου στο μαγικό κόσμο της Erdrea, όπου το δέντρο που έδωσε ζωή σε καθετί αιωρείται σε ένα νησί στη μέση του κόσμου, συναντούμε τον ήρωά μας ο οποίος είναι μετενσάρκωση ενός θρυλικού ήρωα και ξεκινά ώστε να καταπολεμήσει ένα μεγάλο κακό, αναφερόμενο μόνο ως Lord of Shadows και The Dark One. Στη πορεία θα γνωρίσει νέους φίλους, θα πολεμήσει παλιούς και νέους εχθρούς της σειράς των Dragon Quest, με τελικό σκοπό να σώσει το κόσμο (ότι γίνεται συνήθως στα jrpg, έτσι;)

Dragon Quest

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το gameplay είναι σε γενικές γραμμές όπως έχουμε συνηθίσει σε τέτοια παιχνίδια. Ο κόσμος είναι ανοιχτός γενικότερα ώστε να τον εξερευνήσετε, και οι μάχες συμβαίνουν σε random σημεία, επιτρέποντας έτσι το γνωστό και αγαπημένο grind. Επίσης οι μάχες συνεχίζουν να είναι turn-based, αλλά πλέον μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο της κάμερας ελεύθερα την ώρα της μάχης, κι ας παραμένει turn-based. Γενικότερα, δε θα βρείτε πολλές παρεκκλίσεις από άλλα γνωστά παιχνίδια του είδους, κι ακόμη περισσότερο αν έχετε παίξει παλιότερα Dragon Quest.

Dragon Quest

Τη μουσική σύνθεση αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά ο βετεράνος της σειράς Koichi Sugiyama, ο οποίος έχει συνθέσει τη μουσική για όλα τα μέχρι σήμερα Dragon Quest παιχνίδια, προσφέροντας έτσι όχι μόνο ακόμα ένα απίστευτο soundtrack, με κομμάτια που θα σας μείνουν στο μυαλό, αλλά και γνώριμη αίσθηση, για τους παλαιότερους fans.

Τα Dragon Quest είναι μια σειρά που γενικότερα παραβλέπετε στο δυτικό κόσμο, κι αυτό γιατί δεν είχε τις τόσο μεγάλες και τρανταχτές κυκλοφορίες όπως άλλες παρόμοιες σειρές. Το Dragon Quest XI όμως προσφέρει ένα τέλειο τρόπο να αρχίσεις τη σειρά, ή να τη θυμηθείς αν είστε παλιοί φίλοι. Happy gaming….

 

Πληροφορίες:

Developer(s): Square Enix

Publisher(s): Square Enix

Director(s): Takeshi Uchikawa

Producer(s): Yosuke Saito, Hokuto Okamoto

Designer(s): Yuji Horii

Artist(s): Akira Toriyama, Eiichiro Nakatsu

Writer(s): Yuji Horii

Composer(s): Koichi Sugiyama

Platform(s): Nintendo 3DS, PlayStation 4, Microsoft Windows, Nintendo Switch (σύντομα)

 

Απαιτήσεις συστήματος (σύμφωνα με το Steam)

Minimum requirements (1280×720, 30 fps):

Operating System: Windows 7 SP1/ Windows 8.1 / Windows 10 64-bit

CPU: Intel Core i3-2105 / AMD A10-5800K

GPU: NVIDIA GeForce GTX 750Ti / AMD Radeon RX 470

Memory/RAM: 8GB memory/RAM

Hard Disc Drive Space: 32GB

 

Recommended requirements (1920×1080, 60 fps):

Operating System: Windows 7 SP1/ Windows 8.1 / Windows 10 64-bit

CPU: Intel Core i5-6600 / AMD Ryzen 7 1800X

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX Vega 56

Memory/RAM: 8GB memory/RAM

Hard Disc Drive Space: 32GB

 

Enthusiast requirements (3840×2160, 30+ fps):

Operating System: Windows 7 SP1/ Windows 8.1 / Windows 10 64-bit

CPU: Intel Core i7-7700 3.6GHz and equivalent AMD CPU

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB and equivalent AMD GPU

Memory/RAM: 8GB memory/RAM

Hard Disc Drive Space: 32GB

 

Τιμές αγοράς (τη στιγμή συγγραφής)

PS4: 45€ (Retail), 59.99€ (PS Store)

PC: 59.99€ (Steam)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;