Divinity: Original Sin

Το Divinity: Original Sin, είναι ένα turn-based combat RPG game, το οποίο έχει δημιουργηθεί με τόση λεπτομέρεια, τόσο στα spells όσο και στο περιβάλλον και γενικότερα στο gameplay, όπου μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και τους μη fan τέτοιου είδους παιχνιδιών. Υπάρχουν πολύπλοκα στοιχεία τα οποία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους που αποτελούν την πλειοψηφία που κάνει το συγκεκριμένο παιχνίδι μοναδικό. 

Divinity: Original Sin

Η κληρονομιά που έχει αφήσει το Baldur’s Gate, συνεχίστηκε επάξια από το Divinity: Original Sin. Όμορφα γραφικά, ενδιαφέρον χαρακτήρες, πολύπλοκο σύστημα που κάνει το μυαλό σου να δουλέψει τόσο σε αποφάσεις που θα πάρεις αλλά και στη μάχη. Επίσης, το story που πρέπει να ακολουθήσετε για να τερματίσετε το παιχνίδι, έχει μεν το ως κύριο σκοπό τη διάσωση του κόσμου από σκοτεινές δυνάμεις, αλλά στην πορεία θα σας εξιτάρει το πόσο καλά δουλεμένες λεπτομέρειες υπάρχουν. 

Για παράδειγμα, σε κάποιο quest θα προτιμούσατε να βοηθήσετε ένα ξωτικό που η οικογένεια του δολοφονήθηκε από Ορκς, να δολοφονήσει έναν αθώο απόγονο της συγκεκριμένης φυλής Ορκ, θα προσπαθούσατε να τον βοηθήσετε να καταλάβει πως δεν πρέπει να πράξει εν βρασμό ψυχής ή θα τον κοροϊδεύατε και θα τον κλέβατε, προσποιούμενοι πως σκοτώσατε το Ορκ. Τέτοιες αποφάσεις υπάρχουν στα περισσότερα quest, όπου αφήνουν την μοίρα του κόσμου στα χέρια σου.

Divinity: Original Sin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχικά, το παιχνίδι ξεκινάει με τους δύο main χαρακτήρες και στην πορεία μπορείτε να προσθέσετε στην παρέα σας καινούργιους adventurers που θα τους διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε, δηλαδή να τον κάνετε mage, warrior, stealth κτλ. Κατά την διάρκεια των quest, τόσο στα side όσο και στα main, οι αποφάσεις που παίρνετε επηρεάζουν τα άλλα μέλη και ανάλογα με αυτές ανεβαίνουν κάποια stats.

Τώρα σχετικά με τις μάχες αλλά και γενικότερα με το περιβάλλον, μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που έχει προστεθεί στο Divinity: Original Sin, είναι ότι μπορεί να αλλάξει μια καιρική κατάσταση που επικρατεί. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που υπάρχει φλεγόμενο δάπεδο σε μια μάχη, ή που να μπλοκάρει το δρόμο, μπορεί ο mage να πραγματοποιήσει ένα spell βροχής και να τη σταματήσει., ενώ όταν υπάρχει λάδι μπορεί με spell φωτιάς να προκαλέσει φωτιά. Επίσης, οι χαρακτήρες έχουν τη δυνατότητα να  ανταλλάζουν αντικείμενα μεταξύ τους, αρκεί να ανήκουν στην ίδια κλάση. 

Τα κρυφά μυστικά που υπάρχουν και σε βοηθάν κατά τη διάρκεια της ιστορίας και μη (να βρίσκεις δηλαδή κρυμμένα αντικείμενα), είναι μια προσθήκη που τονώνει το ενδιαφέρον και σε περίπτωση που το ανακαλύψεις σου δίνει ένα συναίσθημα ικανοποίησης. 

Συμπερασματικά, το Divinity: Original Sin είναι ένα game που κάθε λάτρης των RPG και ειδικότερα των turn-based που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να το παίξει. Το story και το συνολικά το gameplay είναι καλοδουλεμένα σε σημείο που σίγουρα όποιος το δοκιμάσει δεν θα χάσει την ώρα του.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Καρακατσάνης

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;