Dishonored 2

Dishonored 2

To Dishonored 2 είναι ένα παιχνίδι που το οποίο θα ικανοποιήσει κάθε επιθυμία των χρηστών που έχουν παίξει τον προκάτοχό του και μη. Η Arcane Studios για άλλη μια φορά εμφανίζει ένα πολύ όμορφα διαμορφωμένο κόσμο, όπου θα εμφανιστούν τα δολοφονικά ένστικτα του κάθε παίχτη. 

Επιλέγοντας λοιπόν να συνεχίσει την ιστορία με το καλύτερο δυνατό φινάλε του πρώτου παιχνιδιού του τίτλου, το Dishonored 2 συνεχίζει 15 χρόνια μετά, με τον Corvo να σώζει τη ζωή μια μικρής αυτοκράτειρας και παράλληλα κόρης του την Emily Kaldwin, μαθαίνοντας την τις τέχνες ενός δολοφόνου. Η ίδια είναι διψασμένη για εκδίκηση. Ο Corvo και η Emily παρευρίσκονται στο μνημόσυνο της μητέρας της, όμως η θεία της που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο παιχνίδι, υπονομεύει τον Corvo και τον κατηγορεί για την δολοφονία της μητέρας της Emily. Παράλληλα, έχει σχέδια και για τον θρόνο.

Ένα περιστατικό στο παιχνίδι, το οποίο μάλλον είναι και το πιο σημαντικό, βρίσκεται στην αρχή, το δίλημμα δηλαδή για το ποιον ήρωα θα διαλέξεις, την Emily ή τον Corvo; Εφόσον επιλεχθεί ένας ήρωας δεν είναι δυνατόν να αλλάξει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ένας πολύ ωραίος τρόπος για να παίξεις το παιχνίδι δύο φορές, βλέποντας έτσι το παιχνίδι από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες, μέσα από δύο διαφορετικούς χαρακτήρες. 

Dishonored 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gameplay

Μία σημαντική διαφορά με τα άλλα παιχνίδια του είδους του, είναι οι υπερφυσικές δυνάμεις που έχουν οι χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα το teleport, πέρα από το ταλέντο τους στο stealth, δίνοντας έτσι μια άλλη αίσθηση στο παιχνίδι.  

Οι δυνάμεις που έχουν οι πρωταγωνιστές είναι διασκεδαστικές και συνάμα εντυπωσιακές. Οι παίχτες έχουν τη δυνατότητα με αυτό τον τρόπο να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε δύναμη και να πειραματιστούν ευχάριστα εξοντώνοντας τους αντίπαλους τους. 

Επιπρόσθετα, ακόμα και αν τα όπλα που έχει στη διάθεση του ο πρωταγωνιστής είναι λίγα, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να επιτεθεί, αλλά ακόμα και να ξεφύγει από τη μάχη. Όσο αναφορά τη στιγμή που κάποια στιγμή μπορεί ο χειριστής να πεθάνει, τα checkpoint θα τον αφήσουν ικανοποιημένο, καθώς δε θα χρειαστεί να παίξει και άλλη φορά μεγάλο μέρος του παιχνιδιού που είδη έχει παίξει. 

Οι εχθροί από την άλλη μεριά, ποικίλουν και θα χρειαστεί να εμφανίζονται συνέχεια νέες τεχνικές για να αντιμετωπιστούν. 

Dishonored 2

Περιβάλλον

Ο κόσμος του Dishonored 2 προσφέρει τη δυνατότητα της εξερεύνησης, περιέχοντας σκοτεινά και υπόγεια μέρη και άλλα παρόμοια σκηνικά που ενθαρρύνουν τον παίχτη να αναπτύξει τις stealth δυνατότητες του. Ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει πιστά τη βασική ιστορία του παιχνιδιού, ή να εξερευνά περιοχές και να πραγματοποιεί side quest, ανεβάζοντας έτσι τις ικανότητες του. 

Κάθε κεφάλαιο διαθέτει διαφορετικό σχεδιασμό περιβάλλοντος, αλλάζοντας έτσι συνεχώς την εικόνα που έχει ο χειριστής για το παιχνίδι. Ξεπερνάει δηλαδή τα όρια της κανονικότητας, χωρίς να κουράζει αλλά αντίθετα να ευχαριστεί τον παίχτη και να του εξάπτει την περιέργεια για το τι θα ακολουθήσει. 

Υπάρχουν έτσι δύο τρόποι που μπορεί να τερματιστεί το παιχνίδι: είτε να κινείστε αθόρυβα μέσα στις σκιές σαν σωστός assasin, είτε εμφανέστατα χρησιμοποιώντας τις καταστροφικές δυνάμεις των πρωταγωνιστών. Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δύο τρόποι είναι απολαυστικότατοι.

Παρόλο που το σενάριο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, το gameplay και ολόκληρο το περιβάλλον του Dishonored 2 είναι ιδιαίτερα, προσφέροντας θέαμα, έτσι που να μην κουράσει σε καμία περίπτωση.  Παράλληλα το voice acting είναι καταπληκτικό, δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα στους χαρακτήρες του παιχνιδιού. 

Το Dishonored 2, συνοπτικά, είναι ένα game που θα πρότεινα αβίαστα, καθώς προσφέρει μεγάλες δόσεις ευχαρίστησης. Η Karnaca σε περιμένει να την εξερευνήσεις. 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Καρακατσάνης

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;