Dark Souls III: Ashes of Ariandel

 Dark Souls III: Ashes of Ariandel

To σε πολλούς αγαπημένο και παράλληλα ”μισητό” Dark Souls, επέστρεψε με το  DLC με τίτλο, Dark Souls III: Ashes of Ariandel. Ο νέος αυτός τίτλος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο σύμπαν του Dark Souls. Χωρίς να έχει σχέση η κλάση ή η τοποθεσία που είχατε την τελευταία φορά που παίξατε το Dark Souls III, μπορείτε να ταξιδέψετε στο Cleansing Chapel και στο Cathedral of the Deep, όπου μια ψυχή θα σας μεταφέρει στον νέο κόσμο του Ariandel.

Περιβάλλον και διάρκεια

Ξεκινώντας με την περιγραφή του τοπίου, ο κόσμος του Ariandel μοιάζει σε αρκετά σημεία με τον κόσμο του πρώτου τίτλου της σειράς του Dark Souls, του Ariamis. Μόνο που στο Dark Souls III: Ashes of Ariandel δημιουργείται μια διαφορετική ατμόσφαιρα λόγω του χιονισμένου τοπίου του. Παράλληλα, η μικρή έκταση του Ariandel, μπορεί να φανεί ως ένα μικρό αρνητικό κομμάτι. Οι  φανατικοί υποστηρικτές της σειράς Dark Souls έχουν συνηθίσει σε μεγάλες εκτάσεις με αρκετή εξερεύνηση. 

Η διάρκεια του παιχνιδιού φτάνει τις 10 ώρες. Ανάλογα βεβαίως με τον τρόπο που έχει διαλέξει να παίξει το game ο χειριστής ίσως κρατήσει περισσότερο ή λιγότερο. Επιπλέον, τα bonfire βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Αυτό κάνει το παιχνίδι λίγο πιο εύκολο, όσο εύκολο δηλαδή μπορεί να είναι ένα παιχνίδι της σειράς Dark Souls.

 Dark Souls III: Ashes of Ariandel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bosses/Εχθροί

Μιλώντας για ευκολία, οι νέοι εχθροί που εμφανίζονται είναι αδίστακτοι και δεν πρόκειται να λυπηθούν το χειριστή, γεμίζοντας με αίμα τις χιονισμένες βουνοκορφές του Ariandel. Πέρα όμως από τους εμφανείς εχθρούς, ο χειριστής μπορεί να έρθει αντιμέτωπος και με δέντρα που ζωντανεύουν και παίρνουν διαφορετική μορφή, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αιμοβόροι λύκοι που δε σταματούν να σε ξαφνιάζουν.

Όσο αναφορά τις μάχες εναντίον των bosses, χρειάζεται να ολοκληρωθούν τρία στάδια για την αντιμετώπιση τους. Είναι ιδιαίτερα δύσκολα, τιμώντας έτσι το DLC τους προκάτοχους του. Για να αντιμετωπιστεί κάθε αντίπαλος πάντως, είτε είναι boss, είτε κοινός αντίπαλος, χρειάζεται να αναπτυχθεί διαφορετική τεχνική κατά τη διάρκεια της μάχης. Αυτό ισχύει γιατί κάθε αντίπαλος μάχεται διαφορετικά και ακολουθεί διαφορετικές στρατηγικές για να εξοντώσει τον ήρωα. Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλά καινούργια όπλα, πανοπλίες και αμέτρητα ξόρκια, που δεν αφήνουν παραπονεμένη καμία κλάση. 

Dark Souls III: Ashes of Ariandel

 Dark Souls III: Ashes of Ariandel online

Τέλος, το PVP και το PVE είναι ιδιαίτερο στο Dark Souls III: Ashes of Ariandel. Μπορεί να αποκτηθεί όμως μετά την ολοκλήρωση της βασικής ιστορίας μέσω του Firelink Bonefire. Με αυτό τον τρόπο μεταφέρεστε στο Hollow Arena, όπου οι online παίκτες μάχονται μεταξύ τους. Παράλληλα, το DLC δίνει την ευκαιρία σε φίλους να παίξουν μαζί είτε ως σύμμαχοι είτε ως αντίπαλοι. 

Συμπερασματικά, το  Dark Souls III: Ashes of Ariandel είναι ένα πολύ όμορφο και διασκεδαστικό DLC. Μόνο του ελάττωμα είναι, ότι δεν είναι χορταστικό, καθώς έχει μικρή διάρκεια. Όσο διαρκεί πάντως, διακατέχεται από δύσκολα boss fights, ένα περιβάλλον που μεταφέρει το κλίμα του συνεχόμενου κινδύνου και όμορφα και πολλά αντικείμενα που θα ικανοποιήσουν το χειριστή.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Καρακατσάνης

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;