Code of Princess, ένα όμορφο jrpg για το καλοκαίρι σας

Το Code of Princess είναι ένα action jrpg που όταν είχε κυκλοφορήσει το 2013 για το Nintendo 3DS, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, εκτός από τους λίγους fans του είδους. Τώρα λοιπόν το Code of Princess έρχεται ανανεωμένο με ένα port του στο Nintendo Switch ώστε να δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να το γνωρίσουν για πρώτη φορά ή να το θυμηθούν. Κοιτάζοντας gameplay, γραφικά, μουσική και story, ας δούμε τι προσφέρει.

Code of Princess

Αρχικά, το story πρόκειται για λίγο generic, δηλαδή δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, υπάρχουν αρκετά cliché, δεν έχει σημασία όμως διότι στο Code of Princess δίνονται με έναν αρκετά φρέσκο τόνο. Ελέγχεις τη πριγκίπισσα Solange Blachefleur του βασιλείου της DeLuxia. Ο κόσμος μέσα στον οποίο υφίσταται το συγκεκριμένο βασίλειο κατοικείται από ανθρώπους και τέρατα, και μετά από μια επίθεση των τεράτων εναντίον του βασιλείου της DeLuxia, ο στρατός Distron κατηγορεί τη βασιλική οικογένεια, με αποτέλεσμα η πριγκίπισσα Solange οπλισμένη με το ιερό ξίφος DeLuxcalibur (πολύ original, ναι το ξέρω) ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας για την επίθεση. Στη πορεία θα κάνει νέους φίλους και θα συναντήσει παλιούς γνωστούς, αποφεύγοντας παράλληλα τις επιθέσεις των τεράτων και του στρατού Distron που αναζητά το DeLuxcalibur.

Code of Princess

Όσον αφορά το gameplay, πρόκειται για ένα action jrpg, όπου ελέγχεις τους χαρακτήρες σου σε πραγματικό χρόνο, σε ένα στυλ λίγο κάπως με beat-em-up όπως λένε αρκετοί. Εμένα όμως μου άρεσε πολύ περισσότερο καθώς το όλο στυλ μου θύμισε εμένα προσωπικά τη σειρά των Tales of, μια από τις αγαπημένες μου, τόσο στο τρόπο διεξαγωγής των μαχών, όσο και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των χαρακτήρων κατά τη διάρκεια τις μάχης καθώς και στα ενδιάμεσα skits. Γρήγορο gameplay, εθιστικό, που σε κρατάει να θέλεις να ανεβάσεις το χαρακτήρα σου ένα level ακόμα πριν πας για ύπνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γραφικά θυμίζουν 2.5D στυλ, καθώς έχουμε 3D μοντέλα των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος, αλλά κινούμενα όλα σε 2 διαστάσεις. Αρκετά λεπτομερή περιβάλλοντα στα δικά μου μάτια επίσης, αν και αρκετοί λένε πως το Code of Princessείναι αρκετά pixelated. Σε μένα πάντως δε φάνηκε και τόσο. Είναι αρκετά anime-inspired, από το artwork των χαρακτήρων, μέχρι το τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων τους. Οι fans τους είδους δε θα δυσαρεστηθούν.

Code of Princess

Όσον αφορά τη μουσική, αν και δε με δυσαρέστησε, θα τη περίμενα λίγο καλύτερη. Είναι όλη ξεκάθαρα δημιουργημένη στουντιακά, με ελάχιστη έως καθόλου την ανάμιξη αληθινής ορχήστρας. Έχει ένα γενικότερο upbeat στυλ, με πολλά jrock στοιχεία, και με πιο αργούς ρυθμούς όπου χρειάζεται, ενώ σε αρκετά σημεία είναι φανερή η επιρροή από 16bit jrps. Γενικότερα κάνει τη δουλειά της, αλλά δεν είναι και τόσο αξιομνημόνευτη.

Καταλήγοντας, το Code of Princess είναι μια αρκετά καλή επιλογή για να περάσει ευχάριστα η ώρα σας με ένα αρκετά άνω του μετρίου jrpg, το οποίο θα σας κρατήσει συντροφιά για αρκετές ώρες. Τώρα για να το βρείτε σε physical έκδοση ίσως είναι λίγο δύσκολο (εγώ έπρεπε να το παραγγείλω από το εξωτερικό, ας δοξάσουμε τα region free παιχνίδια), αλλά όσοι δε νοιάζονται μπορούν εύκολα να το βρουν ψηφιακά στο store. Happy gaming…..

 

Πληροφορίες:

Developer(s): Studio Saizensen

Publisher(s): JP/PAL: Agatsuma Entertainment (3DS), NA: Atlus USA (3DS), WW: Degica (PC), WW: Nicalis (NS)

Director(s): Toshinobu Kondō

Producer(s): Yasuo Nakajima

Designer(s): Satoru Higashida, K5, Amika Minato‑Minat’s, Tetsuhiko Kikuchi, Masaki Ukyo

Programmer(s): Masaki Ukyo

Artist(s): Kinu Nishimura. Bengus, Tetsuhiko Kikuchi

Writer(s): Kinu Nishimura

Composer(s): ACE

Platform(s): Microsoft Windows, Nintendo 3DS, Nintendo Switch

 

Απαιτήσεις συστήματος (σύμφωνα με το Steam)

SYSTEM REQUIREMENTS

MINIMUM:

OS: Windows 7 / 8.1 / 10

Processor: Intel Core 2 Duo 2 GHz or faster processor

Memory: 2 GB RAM

Graphics: OpenGL 1.5 compliant video card

DirectX: Version 9.0c

Network: Broadband Internet connection

Storage: 4 GB available space

Sound Card: DirectSound

Additional Notes: Controller recommended.

 

Τιμές αγοράς (τη στιγμή συγγραφής του άρθρου)

PC: 14.99€ (Steam)

Nintendo Store: 14.99€ (3DS), 39.99€ (Switch)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;