Bloodstained Ritual of the Night, Castlevania αλα παλαιά

Το Bloodstained Ritual of the Night αποτελεί τη νέα πρόταση του Koji Igarashi, ενός από τους κύριους εκπροσώπους των metroidvania style παιχνιδιών, από τη κυκλοφορία του Castlevania Symphony of the Night και μετέπειτα. Με τη Konami να έχει βάλει στο πάγο για αρκετά χρόνια, μια τέτοια κυκλοφορία είναι πραγματικά αυτό που οι fans της σειράς τόσα χρόνια ζητούσαν, και μας ήρθε μέσα από πολλές κακουχίες και καθυστερήσεις. Ας δούμε τι μας προσφέρει το Bloodstained Ritual of the Night.

Bloodstained Ritual of the Night
kickstarter.com

Αρχικά, ας μιλήσουμε για το gameplay λίγο σύντομα, καθότι πιστεύω δε χρειάζεται συστάσεις ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού. Όποιος έχεις παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι Metroid ή Castlevania τα τελευταία περίπου 20 και παραπάνω χρόνια ξέρει ακριβώς τι να περιμένει. Το παιχνίδι κινείται σε 2.5D, δηλαδή τρισδιάστατα backgrounds με δυσδιάστατη κίνηση του χαρακτήρα. Υπάρχει ένα απλοποιημένο level up σύστημα, όπου μπορείτε μέσω της εξόντωσης εχθρών να κερδίσετε νέες δυνάμεις και αντικείμενα, ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέες περιοχές, και η εξερεύνηση όπως πάντα αποτελεί ένα από τα καίρια σημεία τέτοιων παιχνιδιών.

Bloodstained Ritual of the Night
geekaygames.com

Ας μιλήσουμε λίγο για το story του Bloodstained Ritual of the Night. Ελέγχετε τη Miriam, η οποία ως ορφανή πάρθηκε από μια ομάδα αλχημιστών, οι οποίοι έκαναν μια σειρά πειραμάτων στο σώμα της, τα οποία της έδωσαν απίστευτες δυνάμεις. Μέσω των κρυστάλλων όμως αυτών που της έδωσαν αυτές τις δυνάμεις, το σώμα της με το καιρό αποκρυσταλοποιήται, με αποτέλεσμα η ίδια η Miriam να φοβάται πως θα χαθεί τελείως η ανθρώπινη φύση της. Όσοι αποκτούν δυνάμεις μέσω κρυστάλλων λέγονται Shardbringers, και τους χρησιμοποιούν οι αλχημιστές ώστε να φέρνουν δαίμονες στο κόσμο και με τη τρομοκρατία να εδραιώνουν τη θέση τους. Όταν όμως όλα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, είναι δουλεία της Miriam να σώσει το κόσμο.

Τα γραφικά, ειδικά μετά την ανανέωση που έλαβαν λόγο παραπόνων των fans πως ήταν αρκετά κατώτερα από ότι περίμεναν, είναι σε αρκετά υψηλό για το στυλ του παιχνιδιού επίπεδο. Τα lighting effects δίνουν μια αρκετά dreary ατμόσφαιρα, με το στοιχείο του τρόμο σε συνδυασμό με αρκετά καλοφτιαγμένα character animations, που μας θυμίζουν κάτι από το πως φρόντιζαν τα παιχνίδια τη δεκαετία του ’90.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloodstained Ritual of the Night
gamersheroes.com

Μουσική για μια ακόμη φορά αποτελεί κάτι το συγκλονιστικό, καθότι οι επιρροές του στυλ μουσικής των Castlevania στο Bloodstained Ritual of the Night είναι εκτός από εμφανής και άκρως καλοδεχούμενες. Το κλασσικό στοιχείο επικρατεί, με ανοικτές νότες και επαναλήψεις μοτίβων να σε ηρεμούν για μια εξερεύνηση ή να σε ενθουσιάζουν για μια επικείμενη μάχη. Αρκετά μοντέρνα στοιχεία υπάρχουν επίσης σε αρκετά κομμάτια, όλα όμως δοσμένα με μια Castlevania χροιά.

Το Bloodstained Ritual of the Night αποτελεί άξιο συνεχιστή της σειράς των Castlevania, και με τη Konami να μην έχει κάποιο τίτλο στα άμεσα σχέδιά της, το Bloodstained Ritual of the Night είναι ότι πιο κοντινό μπορείτε να παίξετε αυτή τη στιγμή σε νέο Castlevania. Happy gaming…..

Πληροφορίες

Developer(s): ArtPlay

Publisher(s): 505 Games

Director(s): Shutaro Iida

Producer(s): Koji Igarashi

Artist(s): Yuji Natsume

Writer(s): Koji Igarashi

Composer(s): Michiru Yamane

Engine: Unreal Engine 4

 

Απαιτήσεις Συστήματος (σύμφωνα με το Steam)

MINIMUM:

Processor: AMD FX-4350 / Intel Core i5-4460

Memory: 4 GB RAM

Graphics: AMD Radeon R9 280X / GeForce GTX 760

Storage: 10 GB available space

RECOMMENDED:

Processor: AMD FX-6300 / Intel Core i5-4590

Memory: 8 GB RAM

Graphics: AMD Radeon R9 290 / GeForce GTX 1050 Ti

Storage: 10 GB available space

 

Τιμές αγοράς Bloodstained (τη στιγμή συγγραφής)

PS4: 34.48€ (Retail), 39.99€ (PS Store)

Xbox One: 36.20€ (Retail), 39.99€ (Microsoft Store)

NSW: 36.19€ (Retail), 39.99€ (Nintendo Store)

PC: 35.99€ (Steam)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;