Battlefield V: Το παίξαμε και σας το παρουσιάζουμε

Battlefield V

H Electronic Arts, μετά από δυο χρόνια κυκλοφορίας του Battlefield 1, επιστρέφει στο προσκήνιο με το Battlefield V, το οποίο έρχεται να βελτιώσει τον προκάτοχό του και να ολοκληρώσει τον κύκλο του παγκοσμίου πολέμου.

Το single player campaign, διαρκεί από 5 έως 6 ώρες και ακολουθεί την ίδια τακτική του Battlefield 1, δηλαδή, εξελίσσεται μέσα από μίνι ιστορίες, που στην προκειμένη περίπτωση, του Battlefield V, είναι τα λεγόμενα War Stories. Έτσι λοιπόν, κάθε War Story, σας μεταφέρει σε διαφορετικά μέρη του παγκόσμιου πολέμου, διαδραματίζοντας γεγονότα, μέσα από εκρηκτικές μάχες εδάφους και αερομαχίες. Στις 9 Νοέμβρη, την ημέρα κυκλοφορίας του τίτλου, ήταν διαθέσιμα, ο πρόλογος ( The Prologue ) και τρία War stories : Nordlys, Under No Flag και το Tirailleur και από τις 4 Δεκέμβρη, έχει διατεθεί το τέταρτο και τελευταίο war story, το The Last Tiger, όπως και το Practice Range.

Όσο αφορά το multiplayer, σας δίνετε η δυναατότητα να βιώσετε συγκρούσεις του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, μέσα από 6 modes και 8 maps. H DICE, εμβαθύνει στις συγκρούσεις και στις περιβαλλοντικές αλλαγές, περισσότερο από ποτέ. Οι μάχες του, έχουν γίνει πιο έντονες και καταστροφικές, καθώς  πρόσθεσε την περιβαλλοντική καταστροφή, που επιβάλλει στα κτίρια και τους χάρτες να αλλάζουν δομή και να διαμορφώνονται αντοίστιχα. Το multiplayer, προσφέρει διάφορα από τα συνήθη modes, όπως τα Team Deathmatch, Domination, Conquest κ.α, με την διαφορά φέτος, να έχει προστεθεί το Grand Operations, το οποίο βασίζεται στο Operations του Battlefield 1, ουσιαστικά μία βελτιωμένη έκδοση, όπου το κάθε παιχνίδι χωρίζεται σε μέρες, με την κάθε μέρα να έχει διαφορετικά objectives και εναλλαγή σε modes. Οι ενέργειες, που εσείς και η ομάδα σας κάνετε την πρώτη μέρα, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην έναρξη της δεύτερης ημέρας, η οποία κατά συνέπεια θα επηρεάσει την τρίτη ημέρα και ούτω καθεξής. Κάθε Grand Operation ξεκινάει στην Νορβηγία μέσω του νέου αποκλειστικού mode Airborne.  Από το πόσο επιτυχημένες θα είναι οι προσπάθειες των δυο παρατάξεων στο Airborne, θα καθορίσουν για το αν θα προχωρήσετε στο Final Stand mode, δηλαδή, οι παίκτες πλέον δεν έχουν την δυνατότητα του respawn, οπότε, η ένταση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το Grand Operations, ίσως είναι το δυνατό χαρτί του Battlefield V, μέχρι στιγμής.

Επίσης, η DICE, στην ιδέα να προσελκύσει και να διευρύνει το αγοραστικό της κοινό, αναμένεται να προσφέρει και ένα Battle Royale mode, με κωδική ονομασία << Firestorm>>, κάποια στιγμή στο μέλλον. Το Battle Royale, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός μεγάλου μέρους του gaming κοινού τα 2 τελευταία χρόνια και είναι πλέον αρκετές εταιρίες που πειραματίζονται πάνω σε αυτό, όπως π.χ. η Activision με το <<Blackout>>. Σίγουρα είναι μία τολμηρή κίνηση, που αναμένεται με ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Battlefield V

Φαίνεται ξεκάθαρα, πως το multiplayer του battlefield V, είναι αρκετά ανανεωμένο, δίνοντας έμφαση στο squad-play, σε σχέση με τα προηγούμενα της σειράς. Για πρώτη φορά, όλοι οι παίχτες κάθε ομάδας μπορούν να κάνουν revive και όχι μόνο ο medic, όπως μέχρι τώρα γνωρίζαμε, με την διαφορά οτι, το revive του medic  είναι πιο γρήγορο. Πρακτικά, έχουν γίνει διάφορες διαβαθμίσεις στις classes, με αλλαγές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα δεδομένα. Ένα απλό παράδειγμα είναι το ‘’Spot’’ ή ‘’Tag’’,  το οποίο πλέον γίνεται μοναδικά από την Recon class, με ειδικό gadget, μία αλλαγή που δημιουργεί μία πιο ομαδική ατμόσφαιρα, αλλά και παράλληλα, δύσκολη και περιοριστική. Με λίγα λόγια, η κάθε class πέραν από τον δικό της οπλισμό, έχει το δικό της φορτίο και τις μοναδικές της ικανότητες, δίνοντας έτσι την αντίστοιχη χρησιμότητα στους συμπαίκτες του. Η Recon class, ειδικεύεται σε μακρινές μάχες και τον εντοπισμό του εχθρού, η Assault class, έχει αρκετή ευελιξία στο πεδίο της μάχης και ειδικεύεται στην καταστροφή αρμάτων και οχημάτων, η Μedic class, κρατάει την ομάδα ζωντανή και η Support class, οχυρώνει και προμηθεύει την ομάδα με πυρομαχικά.

Ως βασικό χαρακτηριστικό στο battlefield V, έχει ενταχθεί το Attrition System, ένα νέο σύστημα,  με το οποίο το gameplay γίνεται πιο δυναμικό, με βασικό στοιχείο, τα πυρομαχικά και οι ιατρικές προμήθειες να μπορούν να αποκτηθούν και να μοιραστούν με διάφορους τρόπους. Πλέον ξεκινάς με λίγα πυρομαχικά και το health regeneration είναι ελάχιστο. Αυτό όμως, σε καμία περίπτωση δεν καθιστά το Battlefield V πιο δύσκολο, απλώς  οι καταστάσεις απαιτούν πιο δραστικές αποφάσεις και όχι γρήγορες κινήσεις. Οι νέοι παίχτες μπορεί να μην καταλάβουν το Attrition System στην αρχή, αλλά οι ΄΄παλαίμαχοι΄΄ της σειράς, θα πρέπει να εφαρμόσουν καλύτερες τακτικές, μιας και η διαφορά θα τους γίνει αισθητή από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια.

Battlefield V

Το Battlefield V, κυκλοφόρησε με 30 Primary weapons, 7 Sidearms, 9 melee weapons, 16 gadgets, 5 Stationary  / Towable Weapons, 7 Reinforcements και 24 Vehicles στο δυναμικό της. Έχετε την δυνατότητα να τα προσαρμόσετε όπως εσείς θέλετε και επιπλέον την επιλογή να αλλάξετε και την εμφάνιση του χαρακτήρα σας, όλα αυτά με διάφορα cosmetics, skins κ.α, τα οποία τα αποκτάτε μέσα από την online πρόοδο και assignments του παιχνιδιού. Όσο για το Customization, επιλέγοντας το πρωταρχικό ή δευτερεύον όπλο, μεταφέρεστε σε ένα ξεχωριστό μενού, όπου μπορείτε να προσαρμόσετε όχι μόνο την εμφάνιση και την διόπτρα του όπλου σας, αλλά και τις ειδικότητες τους. Υπάρχουν οκτώ ειδικότητες διαθέσιμες για κάθε όπλο, αλλά επιτρέπεται  να ενεργοποιήσετε μόνο τέσσερις κάθε φορά. Το Customization είναι ευρύ και καθιστά το παιχνίδι πιο ευχάριστο.

Η DICE, θέλησε εξαρχής να δώσει το νόημα, πως θα παραδώσει στο κοινό ένα αρκετά ελπιδοφόρο παιχνίδι, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα προβλήματα που χρειάζεται να διορθωθούν. To campaign είναι μικρό και δυστυχώς η έλλειψη βασικών και ουσιαστικών objectives το καθιστούν μη ανταγωνιστικό προς το κοινό που ενδιαφέρεται μόνο για single player εμπειρία. Το περιορισμένο λανσάρισμά του, η έλλειψη του <<Firestorm>> και τα διάφορα glitches, αφήνουν μια πικρή γεύση και ανάμικτα συναισθήματα. Παρόλα αυτά, η φόρμουλα που προσφέρει το battlefield, σε συνδυασμό με τα όμορφα γραφικά, το ανανεωμένο squad-play, το ευρύ customization, τους μεγάλους χάρτες και τα βελτιωμένα online modes, καθιστούν το Battlefield V, έναν αξιόλογο τίτλο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάριος-Αλεξανδρος Δεβελεγκας

-Απόφοιτος πολιτικού νομικής στην Ιταλία -Ενασχόληση με την δημοσιογραφία -Ενασχόληση με το ραδιόφωνο -Αθλητισμός και υγεία είναι βάσεις ζωής -Netflix με παρεά

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;