Πολυμορφική κονσόλα υπόσχεται retro gaming

Πολλοί από μας παίζαμε μικροί με κονσόλες που πλέον δεν είναι σε κυκλοφορία. Ακόμη περισσότεροι έχουμε βρεθεί να παίζουμε κάποια από τα παλιά αυτά games σε emulators στον υπολογιστή μας. Τι θα λέγατε όμως για μια κονσόλα που θα μπορεί να τα παίζει όλα αυτά; Και μάλιστα όχι ως emulation αλλά από πραγματικά μέσα αναπαραγωγής, όπως τα CD από αγαπημένες retro κονσόλες ή ακόμη και κασέτες;

Η εταιρία RetroBlox Inc. αποκάλυψε μια πολυμορφική κονσόλα gaming, η οποία είναι συμβατή με κασέτες 8-bit και 16-bit. Αυτό θα επιτρέψει στους λάτρεις του Retro να παίξουν όλα τα παλιά παιχνίδια, σε ένα σημείο.

Αντίθετα με τις έως τώρα λύσεις του emulation, όπως το Retron 5, το RetroBlox υποστηρίζει και παλιά CD, όπως δίσκους του Sega CD, του TurboDuo, του πρώτου Playstation και άλλων παρόμοιων πλατφόρμων.

Τo RetroBlox διαφημίζεται ως μια εναλλακτική στις ψηφιακές λύσεις που είχαμε έως τώρα για να απολαύσουμε τα retro games μας. Την οδό που ακολούθησε η Nintendo, με το Virtual Console. Το RetroBlox προσφέρει την αναβάθμιση που χρειάζεται ώστε να μπορεί κάποιος να παίξει τις κασέτες του κατευθείαν σε νέου τύπου τηλεοράσεις, καθώς προσφέρει και υποστήριξη για 1080p ανάλυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρακτηριστικά

Ο πυρήνας του RetroBlox αποτελείται από ένα CD driver που μπορεί και διαβάζει όλα τα παλιά CD από τις προαναφερόμενες εταιρίες. Η ύπαρξη εισόδου SD κάρτας επιτρέπει και την αναβάθμιση του λογισμικού του, με προοπτική να συμπεριλάβει και άλλου τύπου δίσκους στον μέλλον.

Από κει και πέρα ξεκινά και η πολυμορφία του. Υπάρχουν κάποιες επεκτάσεις, με το όνομα “Element Modules“. Αυτές οι επεκτάσεις διαφέρουν ανάλογα την κασέτα που θέλουμε να διαβάσουμε. Υπάρχουν επεκτάσεις για SNES, Sega Genesis, καθώς και επεκτάσεις για τα αντίστοιχα χειριστήρια και αξεσουάρ.

Η κονσόλα επιτρέπει στον χρήστη και την δημιουργία ψηφιακών βιβλιοθηκών με συλλογές από games. Επίσης θα έχει και την δυνατότητα να κοινοποιήσει στo Facebook ή το Twitter τις συλλογές του. Τέλος θα είναι δυνατή η μετάδοση με streaming του gameplay μέσω Twitch ή Youtube.

Η τιμή, καθώς και η ημερομηνία κυκλοφορίας του RetroBlox δεν είναι γνωστή. Ούτε και η πλήρης λίστα των επεκτάσεων του. Σε αρχικό στάδιο θα υπάρξει μια crowdfunding εκστρατεία που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;