Έρχονται Remastered εκδόσεις των Command and Conquer

Μια αγάπη όλων των fans των Real Time Strategy παιχνιδιών επιστρέφει και μάλιστα με τις καλύτερες προοπτικές. Η Electronic Arts ανακοίνωσε την κυκλοφορία remastered εκδόσεων της σειράς Command and Conquer, και πιο συγκεκριμένα των 2 πρώτων τίτλων, C&C: Tiberium Dawn και C&C: Red Alert, μαζί με όλα τα expansions τους, και μάλιστα χωρίς microtransactions.

Οι δυο τίτλοι είχαν κυκλοφορήσει αρχικά το 1995 και το 1996 αντίστοιχα, ανοίγοντας μια λίστα κορυφαίων παιχνιδιών στρατηγικής, τα οποία αποτελούνται από 2,5 σύμπαντα (Tiberium και Red Alert είναι περίπου το ίδιο σύμπαν, και το Generals που ήρθε το 2003 και αποτελεί τελείως ξεχωριστό) και πάνω από 10 βασικούς τίτλους και πολλά expansions, με το Franchise να μεταπηδά και στο FPS είδος. Τελευταία απόπειρα το 2013, με την συνέχεια του Generals, η οποία όμως ακυρώθηκε στην φάση της Beta, από την ΕΑ και από τότε σταμάτησε κάθε επίσημη δραστηριότητα για το franchise. Φέτος, στην Ε3 ανακοινώθηκε ένα mobile game, το Command and Conquer: Rivals, κάτι που εξαγρίωσε, φυσικά τους fans.

Ανεπίσημες απόπειρες υπήρξαν πολλές, και μάλιστα επιτυχημένες, από fans να αναδημιουργήσουν το σύμπαν για τους χιλιάδες fans που συνεχίζουν να παίζουν C&C μέχρι σήμερα, όπως το open RA ή το CnCNet οι οποίοι ανασκεύασαν τους τίτλους για να είναι συμβατοί με τις νέες τεχνολογίες και διατηρούσαν απολύτως δωρεάν servers για το online matchmaking. Άξια αναφοράς είναι και το C&C: Renegade Χ, το οποίο με την μηχανή Unreal κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ καλό FPS, εμπνεόμενο από το C&C: Renegade.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 2 remastered θα δημιουργηθούν, μάλιστα, από έναν πυρήνα βασικών ανθρώπων που εργάστηκαν επάνω στους θρυλικούς αυτούς τίτλους, οι οποίοι μετά την διάλυση της Westwood Studios (εταιρίας παραγωγής του C&C), δημιούργησαν την Petroglyph και συνέχισαν την παραγωγή RTS τίτλων παρόμοιας φιλοσοφίας, όπως το Star Wars: Empire at War και το Grey Goo. Ακόμη και ο Frank Klepacki θα επιστρέψει για να αναλάβει την μουσική επένδυση, κάτι που αποτελούσε πάντα σήμα κατατεθέν των τίτλων της σειράς. Ερωτηματικό αποτελεί αν χρησιμοποιηθούν οι live action σκηνές από τα παλιά games ή αν προσκληθούν οι ίδιοι ηθοποιοί για να τις ξαναπαίξουν, με μπροστάρη τον Joe Kucan, τον Kane του Tiberium universe, ο οποίος εμφανίζεται και στις σκηνές του Red Alert.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ανάπτυξη των 2 remastered δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, οπότε είναι λογικό οι τίτλοι, οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν μαζί σε πακέτο, να μην είναι διαθέσιμοι μέσα στο 2019. Η πιο πιθανή ημερομηνία είναι το 2020, οπότε και το C&C γίνεται 25 χρονών. Όμως οι προοπτικές, με βάση τα άτομα που θα ασχοληθούν στην ανάπτυξη τους, είναι πολύ πολύ καλές. Μένει να ξεκινήσει η ανάπτυξη και να έχουμε τις πρώτες πληροφορίες μέσα στον επόμενο χρόνο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;