Ready Player One το βιβλίο για τους λάτρεις του Gaming γίνεται ταινία

Ready Player One

Το Ready Player One αποτελεί ένα ιδανικό βιβλίο για τους gamers αλλά και για τους λάτρεις της δεκαετίας του 80’. Αφορά τον νεαρό Wade ο οποίος βρισκόμενος σε ένα δυστοπικό μέλλον περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο virtual reality game, OASIS. Βασικός του στόχος, όπως και όλων των gamers στο OASIS, να ανακαλύψει το Easter egg, που έχει κρύψει στο παιχνίδι, ο ιδιοφυής δημιουργός του, πριν πεθάνει.

Η ιδιότητα του Ready Player One που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο βιβλίο, είναι οι δεκάδες αναφορές. Πάνω σε ταινίες, παιχνίδια και γενικά στην pop κουλτούρα της δεκαετίας του 70’ και 80’. Παραδείγματος χάρη Dungeons & Dragons, Pac-Man, Blade Runner, Monty Python, Godzilla, Ultraman, Back to the Future, Ghostbusters και πολλά άλλα. Οι αναφορές αυτές είναι εξαιρετικά πολύτιμες καθώς αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές γενιές που θέλουν να δημιουργήσουν πάνω στο sci-fi είδος. Σίγουρα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον συγγραφέα του βιβλίου Ernest Cline. Η παρουσία των νοσταλγικών αυτών τίτλων είναι σίγουρα διασκεδαστική. Όμως το ενδιαφέρον του αναγνώστη συγκρατείται από τις ανατροπές και φυσικά τη συνεχή αγωνία. Παίρνει και εκείνος μέρος στο ακατάπαυστο κυνηγητό και την μάχη με τον χρόνο, για την εύρεση του Easter egg.

Μέσα στη Άνοιξη του 2018 περιμένουμε την ταινία Ready Player One. Οι προσδοκίες είναι σίγουρα στα ύψη καθώς τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Steven Spielberg. Γνωρίζουμε φυσικά ότι ο Spielberg είναι μάστορας στο είδος του science fiction. Με ταινίες όπως E.T. , Jurrasic Park και Artificial Inteligence. Για κάποιον λόγο το gaming δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη ομόφωνα, ως σημαντική πηγή έμπνευσης για τα υπόλοιπα είδη ψυχαγωγίας. Ίσως γι’ αυτό πολλές ταινίες που βασίζονται σε games είναι, στη καλύτερη περίπτωση, αξιοπρεπείς. Ελπίζουμε η ταινία Ready Player One να καταφέρει να εκφράσει σε ένα ευρύ κοινό την ειλικρινή αγάπη απέναντι στο gaming με την οποία περιέβαλλε ο Ernest Cline το βιβλίο του.

Προς το παρόν μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε ποιες από τις τόσες αναφορές που υπάρχουν στον βιβλίο, θα φτάσουν στη ταινία. Στο πρόσφατο trailer που κυκλοφόρησε από τη Warner Bros. μπορούμε να δούμε την Tracer από το Overwatch και την Chun-Li από το Street Fighter. Επίσης, πιο διακριτικά, εμφανίζονται στο trailer, ο Ryu από το Street Fighter, η Cassie Cage από το Mortal Kombat και άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

[punica-heading-pattern style=”h2″]Ready Player One[/punica-heading-pattern]


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδριάνα Μουρελάτου

Η Ανδριάνα Μουρελάτου πραγματοποίησε τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Θεατρικών σπουδών. Έχει υπάρξει εθελόντρια αρθρογράφος σε τοπικές εφημερίδες των Νοτίων προαστίων. Το 2015 υπήρξε συντονίστρια σε ένα από τα σεμινάρια θεατρικών διαλόγων που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Anima Εκδοτική. Εργάζεται στον τομέα της θεατρικής επιμέλειας κειμένων. Η συλλογή θεατρικών έργων «Η Συνάντηση» (2017) είναι η πρώτη της συμμετοχή σε εκδοθέν έργο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;