Ποινή φυλάκισης σε παίχτη του WoW λόγω DDOS επιθέσεις

SHARE

DDOS

Οι servers της Blizzard των τελευταίο καιρό δεχόταν DDOS επιθέσεις και ο υπεύθυνος ήταν ένας παίχτης του Wοrld of Warcraft. Η ποινή που του αποδόθηκε ήταν πρόστιμο και ένας χρόνος φυλάκισης. 

Το GamesIndustry.biz αναφέρει ότι ο Calin Mateias εκδόθηκε στις ΗΠΑ από τη χώρα καταγωγής του, τη Ρουμανία, πέρυσι, για να αντιμετωπίσει ομοσπονδιακές κατηγορίες μετά DDoS attack του 2010. Ο Mateias δήλωσε ένοχος τον Φεβρουάριο και έχει ήδη καταβάλει 30.000 δολάρια στην Blizzard ως αποζημίωση. Κίνητρο του πιθανόν να ήταν να «ρίξει» τους υπόλοιπους παίχτες εκτός και να κερδίζει συνέχεια. Με τις επιθέσεις που πραγματοποιούσε κατάφερε να αποσυνδέσει πολλούς παίχτες του game, αλλά να κάνει και πολλούς να κολλάνε, έτσι ώστε να ικανοποιήσει το σκοπό του.

Επίσης, το GamesIndustry.biz αναφέρει πως «Θυμωμένος λόγω ενός παίκτη τον οποίο ανταγωνιζόταν τακτικά, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να νικήσει τους αντιπάλους του WoW διακόπτοντας τον server του παιχνιδιού, ώστε να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι», αναφέρει η κατηγορία. Έτσι, καταδικάστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.”

Έκτοτε η Blizzard έχει δεχθεί και άλλες επιθέσεις DDOS από το 2016. Η ομάδα των hackers Lizard Squad, δεν σταμάτησε τις επιθέσεις στους server της εταιρίας, με αποτέλεσμα να “πέφτουν” ορισμένες φορές τα παιχνίδια τα οποία ξεκινάν από την πλατφόρμα της εταιρίας Battle.net.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG