Horizon Forbidden West: Η επιτυχία του Playstation 5, εξαρτάται από αυτό

Η νέα γενιά κονσολών μόλις ξεκίνησε, με πολλά προβλήματα, αλλά η Sony φαίνεται να παίρνει (πάλι) κεφάλι. Με 2,5 εκατομμύρια πωλήσεις την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας και μια σειρά από αποκλειστικούς τίτλους που έρχονται, η συνέχεια και τα απρόβλεπτα θα καθορίσουν αυτή τη γενιά. Βέβαια το προβάδισμα αυτό έρχεται ως φυσική συνέχεια, μετά την πολύ επιτυχημένη γενιά του Playstation 4, το οποίο κυριάρχησε στην αγορά.

Sony Playstation
Πηγή Εικόνας: hypebeast.com

Το Game Pass μπορεί να δείχνει τα δόντια του, και ένα κομμάτι των gamers να σαγηνεύονται από την ιδέα του, αλλά η πραγματική δύναμη του Playstation είναι, και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει να είναι, οι αποκλειστικότητες. Από την πρώτη ημέρα με το Demon’s Souls, τον Miles Morales, το Bugsnax και το Astro’s Playroom έχει δείξει τις προθέσεις του. Μια σειρά από αποκλειστικότητες, είτε χρονισμένες είτε όχι, έρχονται μέσα στο αβέβαιο 2021. Deathloop, Ghostwire: Tokyo, Housemarque’s Returnal και το Destruction AllStars είναι μερικά από αυτά. Τα God of War: Ragnarok, Gran Turismo 7 και Ratchet and Clank: Rift Apart φαίνεται να αργούν λόγο κορονοϊού για την επόμενη χρονιά. Αυτό που θα “σώσει” την παρτίδα για το 2021 θα είναι ξεκάθαρα το Horizon Forbidden West της Guerrilla Games.

Horizon Forbidden West
Πηγή Εικόνας: laptopmag.com

Σύμφωνα με τον Director της Guerrilla, Mathijs de Jonge, το Horizon Forbidden West θα είναι μεγαλύτερο, τόσο σε μέγεθος, διάρκεια αλλά και σε βάθος εξερεύνησης, τόσο των χαρακτήρων αλλά και του κόσμου. Η υποβρύχια εξερεύνηση θα είναι μια τεράστια προσθήκη που υπόσχεται ένα όμορφο αποτέλεσμα. Ο καιρός θα παίξει σημαντικό λόγο, με τις εναλλαγές να είναι πιο έντονες, με το ταξίδι της Aloy να μεταφέρεται από την μεταποκαλυπτική Utah στην Νεβάδα και την ακτή της California.

H Aloy θα έρθει αντιμέτωπη με τι άλλο φυσικά; με γιγάντια ρομπότ, νέα και παλιά, από τα Shellsnappers στα Sunwings, από το έδαφος στον αέρα. Με λίγα λόγια: Η περιπέτεια του Horizon Forbidden West “ανοίγει” και μας δίνει αυτό ακριβώς που θα περίμενε κανείς από το sequel ενός αριστουργήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέραν από τις υποσχέσεις της Guerrilla όμως, υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα πίσω από την ανάπτυξη του Horizon Forbidden West. Η δημιουργία ενός τεράστιου κόσμου είναι δύσκολη δουλειά. Το Horizon Forbidden West, αναπτύσσεται παράλληλα και για το Playstation 4. Η Guerrilla φυσικά έχει τα χέρια της γεμάτα, και μια πρεμιέρα σαν του Cyberpunk, σίγουρα θα ήταν καταστροφική για το παιχνίδι. Η επιμονή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να κυκλοφορήσει ο τίτλος μέσα στο 2021, είναι σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρία. Το περασμένο Ιούνιο, η επίσημη ανακοίνωση επέμενε για κυκλοφορία μέσα στο 2021. Η κυκλοφορία ενός AAA exclusive game για τη Sony είναι αυτό που την έκανε νούμερο 1 εταιρία σε τουλάχιστον 2 προηγούμενες γενιές. Η ίδια, δείχνει να παίρνει πολύ σοβαρά την λεπτομέρεια αυτή. Ας ελπίσουμε η επιμονή της, και τα μέσα που διαθέτει να μας χαρίσει ένα ακόμη αριστούργημα, μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή που επικρατεί στην βιομηχανία από τις αρχές του 2020.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;