Πιστεύοντας στην καρδιά των καρτών: Yugioh Duel Links

 

Το Yugioh Duel Links είναι το δεύτερο παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθούμε στο αφιέρωμα “Πιστεύοντας στην καρδιά των καρτών”. Κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2016. Σήμερα είναι διαθέσιμο σε Android, IOS και Windows μέσω του Steam.

Η ίδια η φράση “Πιστεύοντας στην καρδιά των καρτών” προέρχεται άλλωστε από το Yugioh. Συνεπώς, δεν γίνεται να μην γινόταν αναφορά σε αυτό το τεράστιο franchise της Konami. Το Yugioh σε αντίθεση με το Hearhstone, με το οποίο ασχοληθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι πέρα από digital card game κι ένα physical trading card game. Επίσης, είναι βασισμένο στη σειρά Manga του Kazuki Takahashi και διαθέτει δική του animated σειρά και πληθώρα από video games.

Πηγή εικόνας: www.dailymotion.com

Ο λόγος που εστιάζουμε την προσοχή μας αποκλειστικά στο Yugioh Duel Links, είναι διότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί το “flagship” της Konami στο χώρο των digital card games. Αφότου η Konami τράβηξε από την πρίζα το “Yugioh Online” το Σεπτέμβρη του 2012, υπήρξε για μερικά χρόνια ένα τεράστιο κενό του franchise στο χώρο των digital card games. Το κενό αυτό κάλυψε και με το παραπάνω το Yugioh Duel Links.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχικά, να τονιστεί ότι οι κανόνες στο Yugioh Duel Links είναι λίγο διαφορετικοί από το trading card game. Στην πράξη οι βασικές αρχές του παιχνιδιού παραμένουν ίδιες, αλλά υπάρχουν μικροδιαφορές. Αυτές οι μικροδιαφορές στοχεύουν στο να καταστήσουν το ρυθμό του παιχνιδιού πιο γρήγορο και να το προσαρμόσουν στα δεδομένα του mobile gaming. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν διαθέτει καθόλου στρατηγικό βάθος, αλλά ότι έχει απλοποιηθεί σε κάποιο βαθμό.

Παίζοντας το παιχνίδι ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι υπάρχει ικανοποιητικό “skill cap” και βάθος στον τομέα του “deckbuilding”. Παρ’ όλα αυτά το Yugioh Duel Links είναι πολύ πιο προσιτό για τους νέους παίκτες σε σύγκριση με την αυθεντική έκδοση. Το βασικό προσόν του παιχνιδιού βρίσκεται στο γεγονός ότι πετυχαίνει την ισορροπία ανάμεσα στον casual και τον hardcore gamer. Με λίγα λόγια το Yugioh Duel Links είναι ένα παιχνίδι για όλους.

Οι βασικές διαφορές με το πρωτότυπο παιχνίδι επικεντρώνονται τόσο στο “gameplay” όσο και στο “deckbuilding”. Φυσικά νικητής είναι αυτός που θα μηδενίσει πρώτος τους πόντους ζωής του αντιπάλου. Είναι, όπως και τα περισσότερα card games ένα παιχνίδι μάχης ένας εναντίον ενός. Οι παίκτες διαθέτουν 4000 πόντους ζωής έκαστος, σε αντίθεση με τους συνηθισμένους 8000. Οι “monster zones” και οι “spell and trap zones”, έχουν μειωθεί από πέντε σε τρεις. Μείωση υπάρχει και στον αριθμό της “extra deck zone” από 15 σε 6.

Παράλληλα οι παίκτες ξεκινάνε με 4 κάρτες opening hand, ενώ δεν υπάρχει main phase 2. Συνεπώς, δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε άλλες ενέργειες με το που τελειώνει το “battle phase”. Επιπλέον, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ειδικές ικανότητες αναλόγως τον χαρακτήρα που έχουν επιλέξει. Όσον αφορά το “deck building”, να σημειωθεί ότι κάθε deck μπορεί να αποτελείται από 20-30 κάρτες. Ταυτόχρονα κάθε κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 3 φορές έκαστη.

Πηγή εικόνας: Steam

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι μπορεί να έχει χάσει μέρος της πολυπλοκότητάς τους. Ωστόσο, το στρατηγικό βάθος του trading card game είναι τόσο μεγάλο, που ακόμη και με αυτές τις αλλαγές, το αντίστοιχο digital card game, συνεχίζει να διαθέτει υψηλό επίπεδο στρατηγικής, ενώ παράλληλα κερδίζει σε ταχύτητα και γίνεται πιο απρόβλεπτο και συναρπαστικό.

Με το που αρχίζει κάποιος το παιχνίδι ξαφνικά βρίσκεται σε έναν τρισδιάστατο κόσμο ξεκινώντας από το επίπεδο ένα. Εκτελώντας αποστολές και αντιμετωπίζοντας τόσο παίκτες online, όσο και npcs προάγεται σε ανώτερα επίπεδα. Επιπροσθέτως, ξεκλειδώνει και αποστολές που του δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί νέους χαρακτήρες από το anime.

Οι κάρτες χωρίζονται σε Ultra Rares, Super Rares, Rare και Common αναλόγως της σπανιότητάς τους.  Για να αποκτήσει κανείς νέες κάρτες, μπορεί είτε να αγοράσει booster packs με gems, το βασικό νόμισμα του παιχνιδιού, είτε να ολοκληρώσει ειδικά “events”. Ένα σημαντικό μειονέκτημα του παιχνιδιού είναι το γεγονός ότι δεν διαθέτει αξιόλογο crafting system, όπως το αντίστοιχο του Hearthstone. Συνεπώς, το παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς ως pay to win. Φυσικά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Μπορεί κάποιος να παραμένει ανταγωνιστικός ως free to play παίκτης, ωστόσο τα εξτρά χρήματα κάνουν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.

Καταλήγοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο digital card game είναι απίστευτα δημοφιλές και πάντοτε υπάρχουν ενεργά “events” ή καινούργια booster boxes. Επίσης, διαθέτει esports σκηνή με ετήσια online και offline τουρνουά και φυσικά διαθέτει και casual αλλά και rank mode. Τέλος, το Yugioh Duel Links περιλαμβάνει χαρακτήρες και κάρτες από τις animated series: Yugioh Duel Monsters, Yugioh GX και Yugioh 5ds, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου του 2020 προστέθηκε και ο κόσμος του Yugioh Zexal που μας σύστησε τα “ΧΥΖ Monsters”.

Εδώ αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες άλλο ένα αφιέρωμα στα digital card games φτάνει στο τέλος του. Μείνετε συντονισμένοι, καθώς στο επόμενο αφιέρωμα “Πιστεύοντας στην καρδιά των καρτών”, θα μιλήσουμε για ένα τεράστιο franchise, έναν τιτάνα των trading card games, το θρυλικό Magic The Gathering και την digital έκδοσή του, το MTG Arena.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστόφορος Κυριαζής

Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στην πολιτική ιστορία και τις στρατηγικές σπουδές. Στον ελεύθερό μου χρόνο αναλαμβάνω επικές αποστολές, εξερευνώ μαγικούς κόσμους και εξολοθρεύω mobs στο pc ή σε κάποια κονσόλα. Έχω πάθος με την αρθρογραφία και διαβάζω τουλάχιστον ένα λογοτεχνικό βιβλίο το μήνα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;