Οι πέντε καλύτεροι πρόλογοι βιντεοπαιχνιδιών

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός όπως λένε. Πράγματι, η πρώτη εντύπωση σε οτιδήποτε γνωρίζουμε για πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική. Για παράδειγμα, οι συγγραφείς δίνουν έμφαση στις πρώτες δέκα σελίδες ενός βιβλίου, γιατί από αυτές εξαρτάται αν ο αναγνώστης θα συνεχίσει να διαβάζει ή όχι. Τα παιχνίδια λοιπόν, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Μερικά παιχνίδια ξεκινούν πολύ δυναμικά, ξετυλίγοντας μία τέλεια εικόνα περιπέτειας και δράσης μπροστά μας, παρασύροντάς μας με μοναδικούς εικαστικούς και αφηγηματικούς τρόπους. Παρακάτω ακολουθούν οι πέντε από τους καλύτερους προλόγους βιντεοπαιχνιδιών.

5. Wild ARMs 3

Το Wild ARMs έχει ένα ιδιαίτερο μοτίβο για τον πρόλογό του. Κατά την έναρξη κάθε παιχνιδιού μας συστήνεται ο κάθε χαρακτήρας ξεχωριστά και παρακολουθούμε τον τρόπο που θα εκτυλιχτούν τα γεγονότα. Είναι μία αρκετά στερεότυπη έναρξη, αλλά ταυτόχρονα και ένας εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για να παρουσιαστεί μια καλή ιστορία.

Οι τέσσερις βασικοί χαρακτήρες, Clive, Gallows, Jet και Virginia, προέρχονται από διάφορες γωνιές του μουντού, σάπιου κόσμου της Filgaia. Όλα καταλήγουν σε ένα τρένο για διαφορετικούς λόγους. Η Virginia και o Gallows είναι απλοί επιβάτες. Ο Clive έχει προσληφθεί για να προστατεύσει το μυστηριώδες φορτίο, και ο Jet προσπαθεί να το ληστέψει. Μια άλλη ομάδα ληστών της αμαξοστοιχίας ,διαπράττουν ένοπλη ληστεία και μόλις μαθαίνουν ότι το φορτίο δεν είναι μόνο χρήματα και τιμαλφή, οι τέσσερις πρωταγωνιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τα ανακτήσουν και τελικά να σώσουν τον κόσμο.

4. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Demo του Metal Gear Solid 2 είναι ένα από τα καλύτερα demo που φτιάχτηκαν ποτέ. Παρότι ήταν ένα ημιτελές δείγμα ενός πιο πλήρους game, είχε αρκετή δράση και μπορούσες να το παίξεις πολλές φορές. Όταν κυκλοφόρησε το πλήρες game, το demo αποτελούσε το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, στο οποίο έπαιζες με τον Solid Snake. Αυτό που δεν ξέρανε οι παίκτες ήταν ότι ο ρόλος του Solid Snake τελείωνε εκεί, καθώς στο υπόλοιπο game έπαιζες με τον Raiden.

3. Vagrant Story

Αυτό το RPG ήταν ένα από τα τελευταία που έγινε από το παλιό Squaresoft (πριν γίνει Square Enix) και συχνά παραβλέπεται, επειδή άργησε να κυκλοφορήσει στον κύκλο ζωής του Playstation. Αν χάσετε αυτό το παιχνίδι θα στερήσετε στον εαυτό σας ένα από τα καλύτερα RPGs της εποχής. Έχει ένα άκρως σαιξπηρικό σενάριο και μία ευαίσθητη, κινηματογραφικά εμπνευσμένη ματιά, που κάνει το παιχνίδι να μοιάζει με ταινία. 

Ο πρόλογός του είναι σύντομος και εύκολα προσπελάσιμος, αλλά δε θα ήταν σοφό να τον αγνοήσετε. Περιέχει σημαντικές λεπτομέρειες της ιστορίας, όπως το λόγο της αποστολής του πρωταγωνιστή Ashley Riot. Μετά την επίθεση στην έπαυλη του Duke, η VKP είναι μία από τις πολλές υπηρεσίες που κλήθηκαν στη σκηνή για να σταματήσουν την τρέλα. Ο γιος του Δούκα έχει απαχθεί από τον Sydney Losstarot, ηγέτη μιας αίρεσης και τρομοκράτη. Η δουλειά σας είναι να τον κυνηγήσετε και να πάρετε πίσω το παιδί. Δεν είναι τόσο εύκολο, δεδομένου ότι ο κακοποιός αφήνει ένα γιγαντιαίο wyvern πίσω για να σας κρατήσουν απασχολημένο.

2. The Witcher 2: Assassins of Kings

Οι περιπέτειες του Geralt τον έχουν φέρει σε αρκετά δύσκολες καταστάσεις, αλλά στην αρχή του The Witcher 2, ίσως έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ στον οριστικό θάνατο από πολιτικές ατζέντες και όντας σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Ξεκινάτε το παιχνίδι όντες φυλακισμένοι και ανακρίνεστε από τον Vernon Roache σχετικά με τις τελευταίες στιγμές του βασιλιά τους. Όπως ειπώθηκε σε μια σειρά από αναδρομές στο παρελθόν, η ιστορία του θανάτου του βασιλιά Foltest και οι στιγμές που τον οδήγησαν μέχρι εκεί, έχουν ειπωθεί με μια πινελιά εμπνευσμένη από TV show μυστηρίου. Πρόκειται για έναν ασυνήθιστο τρόπο έναρξης για ένα παιχνίδι φαντασίας, αλλά αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα.

1. Lufia & the Fortress of Doom

Το Lufia συχνά παραβλέπεται, όντας ένα JRPG που δεν ονομάζεται Final Fantasy, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά δίκαιο. Το Lufia έχει πάρα πολλά προτερήματα που έχουν εμπνεύσει πολλούς RPG, όπως το μερικές φορές διαβολικά δύσκολο παζλ και η ανάμειξη των στοιχείων δράσης RPG με τα παραδοσιακά στοιχεία που βασίζονται στο gameplay. Η πιο ξεχωριστή στιγμή του πρωτότυπου Lufia είναι τα πρώτα 20 λεπτά.

Παίρνετε το ρόλο του Maxim, ήρωα των ηρώων, καθώς επιτίθεται μαζί με τους φίλους του το πλωτό κάστρο μιας ομάδας από τρομερά δαιμονικούς άρχοντες που ονομάζονται Sinstrals. Αφού εξερευνήσετε το σκοτεινό οχυρό και συναντήσετε την ομάδα τους, προκαλέστε τους σε αγώνα. Μπορείτε να καταφέρετε να τους σκοτώσετε μετά από μια σειρά από επίπονες μάχες, αλλά δύο από την ομάδα σας, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του Maxim, θα καταρρεύσουν έξω από το κάστρο. Έτσι, μπορείτε να πάρετε το ρόλο του απογόνου του Maxim για το υπόλοιπο του παιχνιδιού, ακολουθώντας τα βήματά του, προκειμένου να μην επαναληφθεί η ιστορία. Ο Maxim και οι φίλοι του ήταν ένας συναρπαστικός τρόπος να ανοίξει το παιχνίδι, τόσο που η ιστορία τους έγινε το επίκεντρο του sequel.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρίνα Χατζή

Παιδί των 90's, με ανήσυχο πνεύμα που ποτέ δεν εφησυχάζει και ψάχνεται συνεχώς για νέες προκλήσεις. Ποιό είναι το motto μου και στάση ζωής μου; "Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορείς να πετάξεις. Ούτε και εσύ ο ίδιος δε θα το ξέρεις, προτού ανοίξεις τα φτερά σου."

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;