Otome games: Hakuoki Edo Blossoms

Το «Hakuoki Edo Blossoms» αποτελεί την συνέχεια του μεγάλου remaster της σειράς «Kyoto Winds». Στο δεύτερο μισό της σειράς τα γεγονότα λαμβάνουν μέρος στην πόλη του Edo. Παράλληλα, οι αλλάγες που υφίσταται η ιαπωνική κοινωνία είναι εμφάνης. Η δυτική κουλτούρα μπήκε πολύ δυναμικά στην κοινωνία της Ιαπωνίας του 19ου αιώνα και αυτό είχει ώς αποτέλεσμα την μετάβαση της σε μία άλλη εποχή.

hakuoki, otome, kyoto, edo
Πηγή εικόνας: www.heypoorplayer.com

Edo και Kyoto

Η πλοκή του Edo συγκριτικά με το πρώτο μισό (Kyoto Winds) της σειράς, επικεντρώνεται αρκετά στην ανάπτυξη της σχέσης της πρωταγωνίστριας και του πρωταγωνιστή που διάλεξε ο κάθε παίκτης/παίκτρια. Πολλά μυστικά και απαντήσεις δίνονται στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού και για αυτό τον λόγο πολλοί το προτιμούν απο το πρώτο μέρος. Ωστόσο, μην ξεχνάμε οτι η είσαγωγή που γίνεται στο Kyoto βοηθάει στην ανάπτυξη ενός καλύτερου ψυχολογικού πορτραίτου των πρωταγωνιστών. Επιπλέον, στο Edo κυριαρχεί κατα βάση το υπερφυσικό στοιχείο το οποίο εντάσσεται σε ενα κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο.

otome, hakuoki, kyoto, edo
Πηγή εικόνας: ideafintl.com

Walkthroughs

Όπως και στο Kyoto,  σας δίνεται η ευκαιρία να ακολουθήσετε 12 διαφορετικά walkthroughs, δηλαδή  σας δίνετε η δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ 12 διαφορετικών χαρακτήρων της σειράς. Κάθε walkthrough που θα επιλέξετε, θα περιλαμβάνει το δικό του καλό (good ending) και κακό τέλος (bad ending) το οποίο εξαρταται σαφώς απο τις αποφάσεις που θα πάρετε κατα την διάρκεια του παιχνιδιού. Πολλοί otome fan χρησιμοποιούν έναν οδηγό/ guide προκειμένου να επιλέξουν τις αποφάσεις που θα τους οδηγήσουν αφενώς στο επιθυμητό τους walkthrough και αφετέρου σε ένα καλό τέλος. Εγω θα σας συνιστούσα να δοκιμάσετε, όπως και στο Kyoto αντίστοιχα, να παίξετε το παιχνίδι χωρίς οδηγό αρχικά. Έτσι, θα έχετε μία ευκαιρία να απολαύσετε το παιχνίδι και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει σε μεγαλύτερο βαθμό.

Οδηγός των Walkthrough κάθε χάρακτήρα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

otome, Kyoto Winds, Edo, hakuoki
Πηγή εικόνας: ideafintl.com

Σχέδιο και μουσική

Όσο αφορά το σχέδιο, δεν υπάρχουν αισθητές διαφορές μεταξύ των δύο παιχνιδιών καθώς η ομάδα των δημιουργών της παρέμεινε η ίδια. Συγκεκριμένα,τρείς σχεδιαστές Kazuki YoneMiko, και Shiki Sakigumi ασχολήθηκαν με το σχέδιο του Edo όπως και του Kyoto Winds αντίστοιχα. Το opening τραγούδι του παιχνιδιού «Kaze no Nakade Saku Hana»  μεταφέρει τον παίκτη στο κλίμα της εποχής.

Η αναβίωση της  ιστορίας του τάγματος των Shinsengumi μέσω ενός παιχνιδιού και κυρίως μέσω ενός otome game ήταν μεγάλο εγχείρημα για αυτή την κατηγορία. Προσωπικά, παρόλο που δεν εντάσσομαι στους φανατικούς των otome game, η σειρά Hakuoki καταφερε να με κερδίσει τόσο για τους χαρακτήρες  και την πλοκή της, όσο για το σχέδιο και την μουσική της.

Hakuoki, Kyoto Winds, otome, game, Edo
Πηγή εικόνας: gamergalexe.wordpress.com

 

Πληροφορίες:

Release Date: 13 Μαρτίου 2018 (βόρεια Αμερική), 16 Μαρτίου 2018(Ευρώπη)

Developer(s): Idea Factory, Design Factory

Publisher(s): Otomate, Idea Factory International

Artist(s): Kazuki Yone, Miko, Shiki Sakigumi

Platform(s): PS VITA, Steam (PC)

ESRB Rating: M(Mature)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ταξιαρχούλα Καρανίκα

Αρχαιολόγος που έχει πάθος για την τεχνολογια, τον κόσμο του gaming αλλα και την ιαπωνική κουλτούρα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;