Όταν τα καρτούν, γίνονται βιντεοπαιχνίδια

4 Δεκεμβρίου 2023

Όταν τα αγαπημένα μας καρτούν, γίνονται βιντεοπαιχνίδια.

Κατά καιρούς, έχουν κυκλοφορήσει παιχνίδια, που έχουν γράψει, το καθένα, τη δική τους ιστορία. Άλλα παιχνίδια βασίστηκαν σε ταινίες, άλλα παιχνίδια αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία κάποιου σεναρίου, ενώ υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία, που είναι και η αγαπημένη μου.

Και ναι. Καλά το καταλάβατε. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα αγαπημένα μας καρτούν, που έγιναν, στη συνέχεια, βιντεοπαιχνίδια.

Δε σας κρύβω ότι σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθώ σε δύο πράγματα που αγαπώ από πιτσιρίκι, και που ανυπομονούσα να γράψω αυτό το άρθρο, για να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Θα μιλήσουμε για τα καρτούν, που έγιναν, κάποια στιγμή, βιντεοπαιχνίδια. Άλλα με επιτυχία, άλλα όχι. Εδώ δε θα σταθούμε στο κατά πόσο στέφθηκε με επιτυχία ή όχι το επιχείρημα της μεταφοράς ενός καρτούν στο χώρο του gaming. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Εδώ σήμερα, βρισκόμαστε, για να κάνουμε, όπως είπα, ένα όμορφο ταξίδι.

Advertising

Σύμφωνοι, τα παραδείγματα είναι πολλά. Εδώ, όμως, δε θα αναφερθούμε σε όλα τα παιχνίδια, παρά μόνο σε ορισμένα που γνωρίζω, και έχω παίξει κάποια στιγμή στην παιδική μου (και όχι μόνο) ηλικία.

Πηγή φωτογραφίας: IGN.com

Προμηθευτείτε σνακ και αναψυκτικά, και ελάτε να κάνουμε μαζί, ένα όμορφο, και συνάμα, νοσταλγικό ταξίδι.

Μπομπ Σφουγγαράκης

Πριν προχωρήσουμε στο βασικό θέμα, θα σας ανοίξω μια παρένθεση, για να αναφέρω το εξής: για τον Μπομπ Σφουγγαράκη, τον αγαπημένο κίτρινο ήρωα, έχουν κυκλοφορήσει πάνω από πέντε (!) παιχνίδια. Άλλοι τίτλοι ακολουθούν την ιστορία κάποιας ταινίας (πχ: της πρώτης ταινίας), άλλοι κάποιου επεισοδίου κτλ.

Να μου πείτε, εγώ ποια παιχνίδια θα αναφέρω; Η αλήθεια είναι ότι έχω παίξει τρία παιχνίδια (ένα στο Playstation 2, ένα στο PSP και ένα στο Playstation 4).

Μιας και με τα τρία παιχνίδια έχω όμορφες μνήμες, θα αναφερθώ, σε αυτό το άρθρο, σε δύο τίτλους! Ποια είναι αυτά; Για να δούμε.

Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Βασίλης + PSP = Μπομπ Σφουγγαράκης – The Yellow Avenger. Ένα παιχνίδι που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Το παιχνίδι που εξακολουθώ να παίζω ακόμα και σήμερα, έστω και σπάνια. Τα τελευταία χρόνια, οι διακοπές στο χωριό, συνοδεύονται από το συγκεκριμένο τίτλο.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2005 για το PSP και το Nitendo DS, και πραγματεύεται την ιστορία του Μπομπ, που παίρνει τη ζώνη του Γοργόνου, για να σώσει το Βυθό του Μπικίνι, από την απειλή της Φούσκας, και των μεγάλων αντιπάλων του Γοργόνου και του Πεταλίδα.

Το παιχνίδι δεν έχει διαλόγους, παρά μόνο μουσική, ενώ είναι χωρισμένο σε κεφάλαια, με πολλά μέρη να ξεκλειδώνονται, καθώς προχωράει η ιστορία.

Πηγή φωτογραφίας: EasyTechnology.gr

Εποχές PS2. Ένα παιχνίδι που παραμένει στη συλλογή μου, μέχρι και σήμερα. Αυτή τη φορά, επρόκειτο για έναν τίτλο, που περιέχει μέσα εννιά (!) διαφορετικές πίστες, με διαφορετικό πρωταγωνιστή κάθε φορά.

Το παιχνίδι, κυκλοφόρησε το 2006 για τα PS2, Microsoft Windows, Gameboy Advance, WII, GameCube, Nitendo DS, και ακολουθεί τον Μπομπ, τον Πάτρικ και τον Πλαγκτόν, μέσα στα όνειρά τους.

Σε κάθε πίστα, ο παίχτης θα χειριστεί τους ήρωες σε διάφορες δοκιμασίες, που ξεκινούν από το να αντιμετωπίσουν εχθρούς, στο να πετούν αεροπλάνα, αποφεύγοντας τα εμπόδια.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί, είναι ότι η κάθε πίστα, έχει και διαφορετικά γραφικά, ανανεώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την εμπειρία των παιχτών.

Nicktoons Unite

PS2 + βιντεοκλαμπ= Nicktoons Unite! Ο χρόνος γυρίζει, περίπου 12-13 χρόνια (ίσως και περισσότερα. Μου διαφεύγει από τη μνήμη) πριν, όταν επισκεπτόμουν το βιντεοκλαμπ της περιοχής, για να νοικιάσω το Nicktoons Unite!

Advertising
Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Στο συγκεκριμένο τίτλο, που κυκλοφόρησε το 2005, συναντάμε ένα όμορφο crossover: Ο Μπομπ Σφουγγαράκης συνεργάζεται με τον Timmy Turner, τον Jimmy Neutron, και τον Danny Phantom!

Πιο συγκεκριμένα, στο Nicktoons Unite!, οι αγαπημένοι μας ήρωες θα πρέπει να συνεργαστούν, για να σταματήσουν γιγαντιαία ρομπότ, που απειλούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για το PS2, το GameBoy Advance και το Nitendo DS, δίνοντας μας την ευκαιρία να χειριστούμε, αγαπημένους μας ήρωες!

The Simpsons: Hit & Run

Όταν το Grand Theft Auto συνάντησε τους Simpsons, το αποτέλεσμα πήρε τον τίτλο “The Simpsons: Hit & Run”!

Advertising
Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Το παιχνίδι ακολουθεί την οικογένεια Simpsons, και τον φίλο τους Apu, στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν την αιτία που προκαλούν τόσα, παράξενα, πράγματα στην Springfield.

Όπως αναφέρθηκε, το παιχνίδι, που κυκλοφόρησε το 2003, βασίστηκε σε μεγάλο αριθμό στο Grand Theft Auto 3, που κυκλοφόρησε δύο χρόνια νωρίτερα, ενώ θεωρείται, μέχρι και σήμερα, το καλύτερο παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει, και αφορά τη σειρά.

Πηγή φωτογραφίας: Comscore, Inc.

Εσάς, ποιο είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι;

Advertising

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Screwball: Ένα ξεχασμένο είδος για τους λάτρεις του παλιού Χόλυγουντ και της κωμωδίας

 Οι screwball comedies είναι ένα υποείδος της κλασικής κωμωδίας, που

Αντώνης Παντιώρας: Το Θέατρο Σκιών δε θα χαθεί

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών, καραγκιοζοπαίχτη