O Gabe Newell άνοιξε τα χαρτιά του

Κατά την διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης στο Reddit χθες βράδυ, ο Πρόεδρος της Valve, Gabe Newell δήλωσε πως αναπτύσσονται νέα παιχνίδια από την εταιρία. Στην φυσικώς επόμενη ερώτηση, αν δηλαδή εννοεί ότι αναπτύσσεται το Half Life 3, δήλωσε ότι “ο αριθμός 3 δεν θα πρέπει να αναφέρεται”. Επιβεβαίωσε όμως ότι η εταιρία αναπτύσσει ένα πλήρες single player game.

Σε επόμενη ερώτηση αργότερα, αν δηλαδή η Valve έχει υπό εξέταση το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει κάποιο game βασισμένο στο σύμπαν του Half Life και του Portal, ο Newell απάντησε θετικά. Δεν θα πρέπει όμως να ληφθεί ως θετική απάντηση για το πολυαναμενόμενο Half Life 3, αλλά ίσως για ένα καινούριο τίτλο στο ίδιο σύμπαν. Αυτό δεν χωρά αμφιβολία σύμφωνα με τον ίδιο.

Εκτός αυτού του σχολίου, o Newell ήταν πολύ ασαφής σχετικά με το μέλλοντ ου Half Life. Σχετικά με την ανώνυμη πηγή που δήλωσε πρόσφατα ότι το Half Life 3 δεν υπάρχει σε κανένα στάδιο δημιουργίας, αστειεύτηκε λέγοντας: “Προσωπικά πιστεύω οτιδήποτε λέγεται από όλες τις ανώνυμες πηγές στο Internet”.

Σχεταικά με τα παιχνίδια που όντως αναπτύσσονται, είπε πολύ λίγα πράγματα, εκτός από το ότι απαντύσσονται σε μηχανή γραφικών Source 2 και μεταξύ αυτών υπάρχουν VR games.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε ως κύριο δημιουργικό περιβάλλον την Source 2 για τα games μας. Πέρα από την μεταφορά του Dota 2 στην μηχανή αυτή, την χρησιμοποιούμε και σαν βάση για κάποια από τα προϊόντα που δεν έχουμε ανακοινώσει ακόμη. Θα θέλαμε να έχουμε όσους δουλεύουν τα games, να το κάνουν με βάση την ίδια μηχανή γραφικών. Επίσης έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την Source 2 ώστε να γίνεται διαθέσιμη για πολλές νέες δημιουργίες, με τον καιρό. Και φυσικά όλα αυτά χωρίς χρέωση.” δήλωσε.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ερώτηση αφορούσε το VR κομμάτι. Σε αυτό απάντησε ότι όντως, μαζί με την ανάπτυξη της VR στην Valve, υπάρχει στα σκαριά ένα χειριστήριο για τον σκοπό αυτό. Προφανώς αναφέρεται στο πρωτότυπο που διέρρευσε τον περασμένο Οκτώβριο. Αναφέρθηκε επίσης και στην μεταφορά και άλλων τίτλων της Valve στην Source 2, όπως το Team Fortress 2 και το CS:GO, στα πλαίσια της πολιτικής της εταιρίας να μεταφερθεί στην Source 2, όπως είπαμε και πριν.

Αναφορικά με το Left 4 Dead, εξήγησε ότι τα καινούρια προϊόντα της Valve προέρχονται από τον συνδυασμό νέας τεχνολογίας, της ζήτησης του κόσμου και της παρούσας ιδιοκτησίας της εταιρίας. Αυτό όλο είναι η “παιδική χαρά των προγραμματιστών μας και το μέρος που θέτουμε τις προκλήσεις τεχνολογικά και σχεδιαστικά”. Παρόλα αυτά δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη ανάπτυξης νέου Left 4 Dead, σε αντίθεση με παλαιότερες διαρροές που έδειχναν προς αυτό.

Τέλος, δήλωσε ότι η Valve έχει στα υπόψη της και τις κριτικές για την εξυπηρέτηση πελατών, την οποία έχει βελτιώσει αρκετά, και δεν σταματάει σε αυτό.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;