Nintendo: Το 2021 θα είναι μια καλή χρονιά

Η Nintendo φαίνεται να ξεπερνά τις δυσκολίες της πανδημίας στο κομμάτι της παραγωγής και σιγά σιγά θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερους τίτλους να βγαίνουν, με επίκεντρο φυσικά την κονσόλα της, το Nintendo Switch.

Το Switch έχει προσφέρει πολλές εκπλήξεις, καταφέρνοντας να σταθεί αντάξιο απέναντι στα μεγαθήρια Playstation και XBOX, τα οποία προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις σε τεχνικό επίπεδο. Η Nintendo πήρε ένα ρίσκο να προσφέρει κάτι λιγότερο δυνατό τεχνικά, αλλά να καλύψει το κενό αυτό με δυνατό gameplay και πρωτότυπους τίτλους, όσο και (για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ίσως) κυκλοφορίες ελαφρών indie games ή και πιο γνωστών games που κυκλοφόρησαν παλιότερα σε άλλες κονσόλες.

Φέτος αναμένονται πολλές κυκλοφορίες, με κάποιες από αυτές να είναι ήδη επιβεβαιωμένες ενώ κάποιες να φημολογούνται για μέχρι το τέλος του 2021. Ας δούμε μερικές από αυτές που είναι ενδιαφέρουσες.

Famicom Detective Club™: The Girl Who Stands Behind for Nintendo Switch - Nintendo Game Details
Πηγή εικόνας: Nintendo.com

Τα Miitopia, DC Superhero Girls, Game Builder Garage, Famicom Detective Club και Mario Golf: Super Rush θα κυκλοφορήσουν αρκετά σύντομα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Το Legend of Zelda: Skyward Sword HD θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα βγουν και τα Pokemon Brilliant Diamond και Shining Pearl, τα οποία αποτελούν remastered για το Switch εκδόσεις των Diamond και Pearl που είχαν κυκλοφορήσει το 2007 στο Nintendo DS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από κει και πέρα υπάρχουν και πληροφορίες για κάποια games που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

2D Metroid game: Το Metroid Prime είναι σε ανάπτυξη εδώ και πάρα πολύ καιρό και η κυκλοφορία του έχει αργήσει αισθητά μετά την ανακοίνωση του πριν κάποια χρόνια. Όπως φαίνεται όμως, θα έχουμε στο μεταξύ την κυκλοφορία ενός Metroid τίτλου σε 2D περιβάλλον. Μάλιστα, το game είναι έτοιμο και η ανακοίνωση του θα γίνει μάλλον κατά το Nintendo Direct στην Ε3 που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα μήνα.

Donkey Kong Hub | Games | Nintendo
Πηγή εικόνας: Nintendo.co.za

Donkey Kong: Ο γορίλας της καρδιάς μας γίνεται 40 χρονών φέτος και όπως φαίνεται, θα έχουμε μια νέα κυκλοφορία με αφορμή αυτό. Η ανάπτυξη του game μάλιστα γίνεται αυτή τη στιγμή από το Studio EPD Tokyo της Nintendo. Πρόκειται επίσης για ένα 2D game, αλλά δεν θα ακολουθήσει την φόρμουλα του Country. Όντας μια επετειακή κυκλοφορία, είναι λογικό να αναμένουμε την εμφάνιση όλων των αγαπημένων χαρακτήρων, εκτός του Donkey Kong, όπως των Cranky, Diddy και του Kremling Krew. Η ανακοίνωση του είναι, μάλλον, επίσης θέμα της Ε3. Οπότε μένει ένας μήνας για να δούμε αν ισχύει η κυκλοφορία, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται μέχρι το τέλος του 2021.

Fire Emblem: Ένα ακόμη remake είναι καθοδόν, αυτή τη φορά για το Genealogy of the Holy War, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά για το SNES το 1996. Το έχει αναλάβει η Intelligent Systems, και μάλιστα η ανάπτυξη του είχε ξεκινήσει κάπως παράλληλα με την προηγούμενη κυκλοφορία του 2019, το Three Houses. Είναι ακόμη ένας τίτλος που αναμένεται να ανακοινωθεί από την Nintendo στην E3.

Super Mario Party - Nintendo Switch
Πηγή εικόνας: Nintendo.com

Super Mario Party 2: Το πρώτο Super Mario Party ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους fans, όσο και για την ίδια την Nintendo. Αν και είναι πλέον από τα κλασικότερα IPs της Nintendo, γενικότερα είναι από τα πιο αδύναμα, σε σχέση με το Kart για παράδειγμα ή το Zelda. Κι όμως, το Super Mario Party για το Switch κατάφερε να πουλήσει περισσότερα αντίτυπα από κάθε Animal Crossing (πριν το New Horizons) και κάθε Super Smash Bros (πριν το Ultimate), αγγίζοντας τις 14,8 εκατομμύρια κόπιες. Πιθανόν το Super Mario Party 2 να είναι η χριστουγεννιάτικη κυκλοφορία (γενικότερα στο Q4 2021) αν και η ανακοίνωση του θα έρθει επίσης (επίσης) στην Ε3.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;