Η Nintendo Switch Online υπηρεσία είναι απογοητευτική

Η νέα Nintendo Switch Online υπηρεσία έφτασε για όλους τους χρήστες Nintendo Switch. Αν και με ένα χρόνο καθυστέρηση, από τις 18/9 όλοι οι κάτοχοι ενός Nintendo Switch θα έχουν την επιλογή για εγγραφή στη νέα paid subscription υπηρεσία της Nintendo. Ας δούμε και ας σχολιάσουμε τι προσφέρει.

Nintendo Switch Online

Πρώτον, πλέον το να παίζεις online οποιοδήποτε παιχνίδι υποστηρίζει online play στο Nintendo Switch, πρέπει υποχρεωτικά να είσαι εγγεγραμμένος στη νέα Nintendo Switch Online υπηρεσία. Νομίζω αυτό είναι γνωστό σε όλους για το πώς δουλεύει, έχουμε συνηθίσει όλοι μας άλλωστε τόσα χρόνια από τα Xbox Live Gold και Playstation Plus subscriptions που πρέπει να πληρώνουμε για να παίζουμε online. Απλά πλέον θα πληρώνουμε και τη Nintendo. Τέλεια.

Δεύτερον, ξεκινώντας αρχικά με 20 τίτλους σε έναν όλα και αναπτυσσόμενο κατάλογο, θα προστίθενται ανά διαστήματα (υποθέτω μηνιαία) παιχνίδια NES για τους κατόχους της Nintendo Switch Online υπηρεσίας. Αυτά θα μπορείς να τα κατεβάσεις στη κονσόλα σου και να τα παίξεις offline, όμως πρέπει μια φορά ανά επτά ημέρες να συνδέεσαι online ώστε να πιστοποιείς το λογαριασμό σου. Ευτυχώς, γιατί η ετήσια πληρωμή που μόλις πλήρωσα δεν είναι αρκετή, είναι απαραίτητο και κάθε εβδομάδα να το επιβεβαιώνω. Επίσης, αν πρέπει να συνδέομαι online μια φορά της εβδομάδα για να παίξω τα NES παιχνίδια μου, αυτό χαλάει την όλη φορητότητα του Nintendo Switch, διότι για παράδειγμα μπορεί να το έχω μαζί μου κάπου που η πρόσβαση στο internet να μην είναι τόσο εύκολη, τι θα γίνει, δε θα μπορώ να παίξω τα παιχνίδια NES που πλήρωσα με τη συνδρομή μου; Θα μπορείς όμως να παίξεις online με τους φίλους σου αυτά τα NES παιχνίδια, οπότε τέλεια και πάλι.

Nintendo Switch Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτον, η Nintendo Switch Online υπηρεσία σου δίνει πρόσβαση σε cloud saves, ώστε να μπορείς να διατηρήσεις τα save files σου σε περίπτωση που το Switch σου υποστεί κάποια ζημιά. Αυτά τα cloud saves όμως δε θα δουλεύουν για κάθε παιχνίδι, όπως στα Playstation και Xbox, αλλά θα επαφύεται στη κρίση του εκάστοτε developer. Επίσης, αν λήξει η συνδρομή, χάνεις τα save data soy που έχεις σωσμένα στο cloud. Το Nintendo Switch είναι η μόνη κονσόλα που έχω που πρέπει να πληρώσεις για να διασφαλίσεις με κάποιο τρόπο τα save data σου, και πάλι όχι σε κάθε παιχνίδι. Στο PS4 μπορείς να τα σώσεις σε ένα usb drive κι ας μην έχεις PS Plus, και στο Xbox One σου δίνεται απεριόριστο cloud save. Απλά αναφέρω τον ανταγωνισμό τυχαία.

Τέταρτον, με το Nintendo Switch Online θα δίνεται πρόσβαση στο Voice Chat App της Nintendo για Smartphones. Μέσω αυτής της εφαρμογής και μόνο μέσω αυτής μπορείς να μιλάς με τους φίλους σου ενώ παίζετε online. Η εφαρμογή είναι ένα εξάμβλωμα, μη τη κατεβάσει κανένας σας, καλύτερα θα συνεννοείστε αν μιλάτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Πέμπτο, και τελευταίο, θα δίνονται όπως και σε κάθε άλλη πλατφόρμα ειδικές εκπτώσεις και προσφορές στο online store του Nintendo Switch αν είσαι εγγεγραμμένος στη Nintendo Switch Online υπηρεσία. Τετριμμένα πράγματα, έτσι γίνεται σε όποιο άλλο gaming online store.

Nintendo Switch Online

Η Nintendo Switch Online υπηρεσία θα κοστίζει 3.99€ για ένα μήνα, 7.99€ για τρείς μήνες και 19.99€ για ένα χρόνο. Αν αγοράσετε το οικογενειακό πακέτο, που σημαίνει αγοράζετε μια Nintendo Switch Online συνδρομή για οκτώ διαφορετικούς λογαριασμούς, θα κοστίζει 34.99€ για ένα χρόνο. Οι τιμές είναι σίγουρα αρκετά καλύτερες από τα Xbox Live Gold και Playstation Plus, αλλά τα οφέλη δεν είναι καν στο ίδιο επίπεδο. Αν αναλογιστούμε ότι το marketing της Nintendo στοχεύει κυρίως νεότερο κοινό, και το Nintendo Switch δεν είναι πλατφόρμα τόσων online multiplayer παιχνιδιών, κάτι σαν αυτό με αυτά που προσφέρει ήταν ξεκάθαρα περιττή κίνηση. Happy gaming…..


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;