Night In The Woods: Μία διασκεδαστική μελαγχολία

Night In The Woods

Το Night In The Woods αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον adventure game, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του 2017. Το πρώτο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού που σε τραβάει να το εξερευνήσεις, είναι το art style. Η αισθητική του θυμίζει αρκετά εικονογράφηση παιδικού παραμυθιού, επομένως η σκοτεινή θεματολογία του, εκπλήσσει.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως όλοι οι ήρωες είναι ζώα. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την Mae, η οποία είναι γάτα. Παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν ύστερα από την επιστροφή της στην μικρή της πόλη, Possum Springs και ενώ έχει πρόσφατα παρατήσει το κολέγιο. Οι πρώτες αλληλεπιδράσεις που έχει η Mae με τους παλιούς της γνωστούς δημιουργούν μία αίσθηση μυστηρίου. Καθώς συχνά αναφέρεται πως η Mae έκανε κάτι πολύ άσχημο στο παρελθόν αλλά και η εξαφάνιση ενός παιδιού. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός πως παρά το art style, όσα βιώνει η Mae φαίνονται απόλυτα ρεαλιστικά. Οι συζητήσεις και οι ψιλοκουβέντες που πιάνει με τους γνωστούς, τους οποίους έχει καιρό να δει, μοιάζουν ιδιαίτερα αυθεντικές.Night In The Woods

Ο χρόνος κυλάει όσο ο παίκτης εξερευνά το αινιγματικό Possum Springs. Τα διασκεδαστικά mini games προσθέτουν μία σχετική ποικιλία στο gameplay. Με το πέρασμα των ημερών οι πληροφορίες που συσσωρεύονται από τις εκάστοτε αλληλεπιδράσεις, αναπτύσσουν τον χαρακτήρα και το backstory της Mae. Ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την συναισθηματική σύνδεση που νοιώθουμε με εκείνη. Κάθε μικρή διαφοροποίηση από μέρα σε μέρα, δίνουν μία ξεχωριστή εμπειρία σε σκηνικά, χαρακτήρες και καταστάσεις τις οποίες μπορεί να έχουμε δει ξανά και ξανά.

Όπως σε πολλά άλλα παιχνίδια, έτσι και στο Night In The Woods, συχνά μας δίνεται η δυνατότητα της επιλογής. Η απόφαση που θα πάρουμε μπορεί φαινομενικά να είναι ασήμαντη. Όμως τότε είναι που οι αλλοπρόσαλλες καταστάσεις συμβαίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικώς είναι αυτή η αίσθηση αλήθειας που κάνει το παιχνίδι γοητευτικό. Η προσπάθεια της Mae να αποφύγει τις μεγάλες ερωτήσεις, όπως «αν όντως ήταν σωστή απόφαση να παρατήσει το κολέγιο;» Ή απλά «τι θα κάνει τώρα με τη ζωή της;» Για όσους βρίσκονται σε ηλικίες 20 με 30, τα συναισθήματα ταύτισης είναι αναπόφευκτα. Αυτό ακριβώς είναι το Night in the Woods. Μία προσωπική εμπειρία, στην οποία ο καθένας μας θα προβάλει την ατομική του αβεβαιότητα για τη ζωή. Το κάθε άτομο θα αντιληφθεί διαφορετικά τα συναισθήματα που εκφράζει το παιχνίδι. Διότι θα προβάλει σε αυτά, τις δικές του εμπειρίες.

Night In The Woods

Το Night In The Woods αποτελεί ένα ιδανικό παιχνίδι για όσους επιθυμούν να βιώσουν μία ιδιαίτερη εμπειρία. Μία εμπειρία που συχνά περιλαμβάνει δυσάρεστα και υποσυνείδητα συναισθήματα. Εξάλλου πόσο συχνά βλέπουμε ένα παιχνίδι με ζώα χαρακτήρες, το οποίο αγγίζει καταθλιπτικά, υπαρξιακά θέματα; Πόσο μάλλον ένα παιχνίδι που το πραγματοποιεί με έναν τόσο ενδιαφέρον αλλά και μελαγχολικό τρόπο.

[punica-heading-pattern style=”h2″]Night In The Woods[/punica-heading-pattern]

Developer: Infinite Fall

Publisher: Finji

Platforms: Microsoft Windows, macOS, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδριάνα Μουρελάτου

Η Ανδριάνα Μουρελάτου πραγματοποίησε τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Θεατρικών σπουδών. Έχει υπάρξει εθελόντρια αρθρογράφος σε τοπικές εφημερίδες των Νοτίων προαστίων. Το 2015 υπήρξε συντονίστρια σε ένα από τα σεμινάρια θεατρικών διαλόγων που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Anima Εκδοτική. Εργάζεται στον τομέα της θεατρικής επιμέλειας κειμένων. Η συλλογή θεατρικών έργων «Η Συνάντηση» (2017) είναι η πρώτη της συμμετοχή σε εκδοθέν έργο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;