Μια ματιά στο Baldur’s Gate 3

STEAM

Calling all DnD players! Ποιος λάτρης των TTRPG και RPG δεν θα ήθελε ένα βιντεοπαιχνίδι που να ενσαρκώνει ακριβώς αυτή την φιλοσοφία; Το Baldur’s Gate 3 πραγματοποιεί ακριβώς αυτό. Η Larian Studios κυκλοφόρησε το Baldur’s Gate 3 σε Early Access απο τις 6 Οκτωβρίου 2020 και επίσημα στις 3 Αυγούστου 2023.

Τι είναι, λοιπόν, το Baldur’s Gate 3;

A quick look

Επιστρέφεις στα Forgotten Realms! Ξυπνάς με μυστήριες ικανότητες λόγω ενός παράσιτου στο μυαλό σου που έχει σκοπό να σε φέρει στο dark side. Πρέπει να αντισταθείς και να νικήσεις το κακό ή μπορείς να το αγκαλιάσεις και να γίνεις το απόλυτο κακό. Η επιλογή είναι δική σου.

Το Baldur’s Gate 3 είναι choice, turn- based rpg εμπνευσμένο απο το DnD. Συγκεκριμένα, αποτελεί μια απο τις ιστορίες του κόσμου του DnD. Οι επιλογές των παιχτών επηρεάζουν την σχέση τους με τα άλλα μέλη της ομάδας αλλά και την εξέλιξη της ιστορίας. Όπως όλοι γνωρίζουμε το DnD αποτελεί μια πρόκληση. Έτσι και το  Baldur’s Gate 3 προσφέρει την ίδια πρόκληση στους παίχτες: φιλίες, προδοσίες και επιβίωση. Πάνω απ’ όλα όμως είναι το δέλεαρ της απόλυτης δύναμης.

 

IGN.COM

Το Baldur’s Gate 3 συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο campaign το οποίο κρύβει έναν μεγάλο κόσμο. Όμως, δεν μπορεί κάποιος να τον εξερευνήσει μέσα απο ένα μόνο playthrough. Έτσι, προσφέρει πολλά walkthrough slots ώστε οι παίχτες να μπορούν να παίξουν απο την αρχή χρησιμοποιώντας κάποιον άλλο χαρακτήρα. Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χαρακτήρα που ήδη έχουν και να εξερευνήσουν ξανά τα μέρη που δεν κατάφεραν. Με αυτό τον τρόπο, η εμπειρία γίνεται ακόμη καλύτερη και το fandom πιο δυνατό, αφού ήδη βρίσκεται στις top επιλογές των παιχτών.

Advertising

Δεύτερον, αυτό που κάνει το παιχνίδι τόσο ξεχωριστό είναι η ιστορία του campaign. Το εξαιρετικό branching narrative κρύβει πολλές ιστορίες και εμπειρίες εκτός της βασικής. Αλλά, το πιο δελεαστικό κομμάτι για τους παίχτες είναι ότι μπορούν να παίξουν και ως original characters. Με αποτέλεσμα, να εμβαθύνουν στον κόσμο αλλά και μαθαίνουν καλύτερα το backstory των χαρακτήρων αυτών.

IGN.COM

Larian Studios

LARIAN STUDIOS

Η Larian Studios είναι μια εταιρία βιντεοπαιχνιδιών με πολλά βραβεία. Ξεκίνησε το 1996 ως ένα μικρό στούντιο στο Βέλγιο. Απο τότε τα παιχνίδια που σχεδίασε γνώρισαν τρομερή επιτυχία και πολλά βραβεία. Έτσι, τώρα επιστρέφει με την δημιουργία του Baldur’s Gate 3 που υποστηρίχθηκε απο τους παίχτες ήδη απο την pre-release φάση του.

My two Orens

Αυτό που κάνει τα RPG παιχνίδια ελκυστικά είναι σίγουρα το lore, αλλά αυτό που με κέρδισε προσωπικά σε αυτό το παιχνίδι είναι η δυνατότητα να δημιουργήσω τον δικό μου χαρακτήρα. Οι παίχτες μπορούν να χτίσουν την ιστορία του χαρακτήρα τους όσο προχωράει η ιστορία. Έτσι, υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας που οι παίχτες δεν την χάνουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. 

Προσωπικά το Baldur’s Gate 3 είναι αυτό που έψαχνα ακριβώς σε ένα παιχνίδι και σίγουρα θα περάσω πολλές ώρες παίζοντας, όπως ακριβώς και οι fans RPG παιχνιδιών!

Φυσικά είναι δύσκολο να χωρέσει ένα τέτοιο παιχνίδι μόνο σε ένα άρθρο, stay tuned for more!

 

Πηγές:

https://store.steampowered.com/app/1086940/Baldurs_Gate_3/

https://larian.com/

https://www.polygon.com/23648669/best-video-games-2023

https://www.polygon.com/23922429/baldurs-gate-3-fandom-origin-characters-campaigns-playthroughs

Advertising

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Screwball: Ένα ξεχασμένο είδος για τους λάτρεις του παλιού Χόλυγουντ και της κωμωδίας

 Οι screwball comedies είναι ένα υποείδος της κλασικής κωμωδίας, που

Αντώνης Παντιώρας: Το Θέατρο Σκιών δε θα χαθεί

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών, καραγκιοζοπαίχτη