«Megaman: Τριάντα χρονών και συνεχίζει»

Megaman

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς Megaman κυκλοφόρησε το 1987 από την Capcom για το NES και συνέχισε να δίνει καινούργια παιχνίδια μέχρι και το 2008. Συνολικά η σειρά πούλησε μέχρι και το 2015 τριάντα εκκατομύρια κόπιες παγκοσμίως. Ο Megaman αποτελεί ίσως την πιο αναγνωρίσημη φιγούρα χαρακτήρα σε παιχνίδι μετά τον Mario.

Η ιστορία τουλάχιστον στο πρώτο είναι: ο Dr. Light, ένας επιστήμονας, δημιουργεί ένα ανδροειδές ρομπότ, τον Megaman για να τον βοηθά καθώς ετοιμάζει κι άλλα ρομπότ συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Στο εργαστήριο βρίσκεται και ο βοηθός του Dr Light, ο Dr Willy ο οποίος επαναπρογραμματίζει τα περισσότερα από αυτά και μένει μόνο ο Megaman ο οποίος δέχεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος σώζοντας τον κόσμο από την ρομποτική απειλή και τον Dr Willy, τον κακό που δεν μπορεί κανείς μας να ξεχάσει.

Η σειρά λοιπόν αφού πέρασε από κονσόλα σε κονσόλα και προσπάθησε να φτιάξει από την αρχή το gameplay της καθώς η Capcom ένιωθε πως έμενε πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έφτασε και σε μια αγαπημένη σειρά anime των παιδιών του ’90 που από εκεί επηρεασμένοι όσοι δεν είχαν δώσει σημασία στον Megaman άρχισαν αν κυκλοφορούν με GameBoy και το πρώτο παιχνίδι της σειράς στα χέρια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Megaman

Ταξιδεύοντας η φιγούρα του Megaman όλα αυτά τα χρόνια από Anime και Manga μέχρι και σε άλλα παιχνίδια τύπου Street Fighter συμμετέχοντας ως guest έφτασε και στο 2017. Επειδή τώρα, το 2017, η Capcom έκανε το θαύμα της και μας παρουσίασε ένα gameplay trailer διάρκειας ενός λεπτού όπου παρουσιάζεται το Megaman 11. Θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018 και η νοσταλγία αναρριχάται σε όλους μας.

Αν και μοιάζει σαν ένα απλό remake των αρχικών παιχνιδιών θα κυκλοφορήσει σε Playstation 4, Xbox One αλλά και Nintendo Switch. Το κλασικό 2D gameplay εμφανίζεται και πάλι αλλά πολύ πιο όμορφο, το κλασικό level to level υπάρχει και μας αρέσει πολύ, τα επίσης κλασικά boss fights φαίνονται υπέροχα.

Στα τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του λοιπόν, ο Megaman εμφανίστηκε και μας προετοίμασε για την επόμενη χρονιά. Είναι ίσως η αγαπημένη σειρά με ρομπότ που έχει εμφανιστεί και αν κρίνουμε από απόπειρες επανακυκλοφορίας άλλων, ας πούμε retro διαμαντιών, αναμένεται κάτι πολύ ωραίο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αποστόλης Σαμακοβλής

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη όπου μένω μέχρι και τώρα, σπούδασα δημοσιογραφία και ασχολούμαι με την αρθρογραφία - κειμενογραφία αρκετά χρόνια. Αγαπώ το gaming, τις ταινίες, τα βιβλία και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;