Legend of Zelda: Breath of the Wild

Το Legend of Zelda, είναι ένα από τα πιο διαχρονικά παιχνίδια της Nitendo που έχει μεγαλώσει αρκετές γενιές gamers. Το ενδιαφέρον που κρατάει στο πέρασμα των χρόνων είναι αμείωτο και η κυκλοφορία του καινούργιου τίτλου, Legend of Zelda: Breath of the Wild αποτέλεσε το αποκορύφωμα. 

Legend of Zelda: Breath of the Wild

Περιβάλλον και εξερεύνηση

Στο Breath of the Wild, υπάρχουν πολλά καινούργια χαρακτηριστικά σχετικά με τους παλιότερους τίτλους. Ένα από αυτά και το πιο σημαντικό, είναι ότι πλέον το παιχνίδι είναι open world. Με την καινούργια αυτή προσθήκη, η αίσθηση της περιπέτειας είναι αμείωτη από την αρχή, προκαλώντας τον χειριστή να εξερευνήσει όλο τον κόσμο του Hyrule και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Το περιβάλλον που δημιουργήθηκε για τον συγκεκριμένο τίτλο είναι ιδιαίτερα προσεγμένο, όσο αναφορά τα κτήρια και το κλίμα, ενώ παράλληλα κατά την διάρκεια της περιπέτειας, το ίδιο το παιχνίδι παρακινεί το χειριστή να κάνει πράγματα, γεγονός που πολλές φορές μπορεί να τον αποπροσανατολίσει από το main quest, ή από αυτό που είχε στο μυαλό του να κάνει. 

Το περιβάλλον είπαμε πως είναι διαμορφωμένο αρκετά προσεγμένα. Ένα στοιχείο είναι πως οι νόμοι της φυσικής υπάρχουν στο παιχνίδι, γεγονός που κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ρεαλιστικό, όπως για παράδειγμα, σε περίπτωση που ο ήρωας έχει ένα μεταλλικό αντικείμενο και έχει καταιγίδα ίσως του κάνει damage και παράλληλα μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση κάποιων γρίφων. Το προσεγμένο περιβάλλον δεν θα μπορούσε να μην το συνοδεύουν μουσικές και ήχοι της φύσης που ταιριάζουν απόλυτα με το τοπίο στο οποίο βρίσκετε ο ήρωας.

Όσο ανεβαίνουν τα skills και το stamina, ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει περιοχές που προηγουμένως δεν θα είχε δυνατότητα λόγω της δυσκολίας στην περιοχή εκείνη. Μιας και μιλάμε για μετακίνηση και εξερεύνηση, ένα εργαλείο το οποίο είναι αρκετά σημαντικό σε όλο  Legend of Zelda: Breath of the Wild, είναι το paraglider. Αποτελεί το καλύτερο και πιο χρήσιμο μέσο μεταφοράς σε όλο το παιχνίδι, “πετώντας” πάνω από γκρεμούς. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή, γιατί κατά την χρήση του, μειώνεται το stamina και όταν τελειώσει, ο ήρωας δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει άλλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Legend of Zelda: Breath of the Wild

Μαγείρεμα

Κάθε adventure παιχνίδι που τιμάει τον εαυτό του, πρέπει να περιέχει ένα crafting σύστημα. Στην προκειμένη περίπτωση, στο  Legend of Zelda: Breath of the Wild, το cooking είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και ρεαλιστικό, όπως το περιβάλλον. Τα υλικά συλλέγονται από το περιβάλλον και μπορεί να καταναλωθούν ωμά για να γεμίσει η ζωή, δεν έχει αξία όμως διότι θα την ανεβάσουν πολύ λίγο. Ένας τρόπος για την σωστή κατανάλωση τους είναι το μαγείρεμα και είναι αρκετά απλός. Απλά συγκεντρώνονται τα κατάλληλα φαγητά και όταν τελειώσει το μαγείρεμα, το αποτέλεσμα είναι ένα θεσπέσιο φαγητό που θα ανεβάσει την υγεία όταν χρειάζεται. 

Μια ωραία προσθήκη στο μαγείρεμα είναι πως, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά θα δοθούν ορισμένα buffs. Για παράδειγμα, αν στο φαγητό προστεθεί καυτερή πιπεριά, τότε ο ήρωας θα αντέχει πιο πολύ στο κρύο, γεγονός που μπορεί να φανεί αρκετά σημαντικό σε ανάλογες περιπτώσεις. 

Combat system

Το combat system στο Legend of Zelda: Breath of the Wild είναι αρκετά απλό, που φυσιολογικά δυσκολεύει όσο συνεχίζεται το παιχνίδι. Ένα πολύ σημαντικό hint, είναι το looting από τους αντίπαλους που έχουν αντιμετωπισθεί. Στη  αρχή τα όπλα σπάνε μετά από περίπου τέσσερα hit και χρειάζεται να χρησιμοποιούνται συνέχεια άλλα. Το τελευταίο hit από τα όπλα κάνει critical που βοηθάει στην εξόντωση των αντιπάλων, ενώ υπάρχουν και καλοσχεδιασμένα counter hit με slow motion. 

Το long range combat, είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας του παιχνιδιού. Η χρήση του τόξου είναι αρκετά αποτελεσματική, καθώς υπάρχουν διάφορα είδη από βέλη που μπορούν να για παράδειγμα να κάνουν fire damage. Το headshot δεν θα μπορούσε να λείπει και όταν επιτευχθεί μπορεί να σκοτώσει έναν αντίπαλο με τη μία ή να κάνει πολύ damage. Επίσης, μια άλλη επιλογή για long range combat, είναι η ρήξη των όπλων στον αντίπαλο κατά την καταδίωξη.

Τα boss όμως είναι μια άλλη ιστορία. Ενώ στους κοινούς αντιπάλους υπάρχει η δυνατότητα για πειραματισμό στο combat style, στα boss δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθώς με τρία περίπου hit μπορούν να εξοντώσουν τον ήρωα. Οπότε χρειάζεται να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη στρατηγική για το κάθε ένα.

Legend of Zelda: Breath of the Wild

Secondary quest και verdict

Τα secondary quest είναι εξίσου σημαντικά, καθώς μπορεί να ανταμείψουν με σημαντικά έπαθλα. Μπορούν βέβαια να αποφευχθούν, αλλά δεν θα υπάρχει κάποιο κέρδος, καθώς μαζί με τα έπαθλα προσφέρουν και αρκετές στιγμές ευχαρίστησης και εξερεύνησης. 

Συνοπτικά, το Legend of Zelda: Breath of the Wild αποτελεί ένα must play game. Δεν υπάρχουν αρνητικά σημεία σε gameplay και story και η διαμόρφωση του το κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει. To πανέμορφο του περιβάλλον,  η δυνατότητα τεράστιας εξερεύνησης και άλλα διάφορα στοιχεία που προαναφέρθηκαν, το τοποθετούν στα καλύτερα adventure games του 21ου αιώνα. 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Καρακατσάνης

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;