Το League of Legends μας πάει πίσω…

Εδώ και κάποιο καιρό, για τα μέλη του Public Beta Environment του League of Legends (και πλέον και στο κανονικό παιχνίδι) έχει εμφανιστεί ένα game mode το οποίο βρίσκεται σε Beta και μας πάει πολλά χρόνια πίσω.

Το Nexus Blitz είναι ένα mode το οποίο συνδυάζει παλιά και καινούρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, αλλά και άλλων παιχνιδιών.

League of Legends

Αυτό το mode παίζεται σε έναν νέο χάρτη, πολύ παρόμοιο με το Twisted Treeline, το οποίο μας δημιουργεί μια νοσταλγία για τον παλιό χάρτη του League of Legends.

map

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχικά, ο παίκτης διαλέγει μεταξύ “lane” και “jungle”. Υπάρχουν 3 laners και 2 junglers. Έπειτα, ο παίκτης διαλέγει τον champion του και το παιχνίδι ξεκινάει.

Με μια πρώτη ματιά, ο χάρτης είναι αρκετά περίεργος και μικρός, σε σημείο που πολλές φορές δεν συμφέρει καν να περιμένουμε για τα 8 δευτερόλεπτα του recall για να πάμε στη βάση. Αυτό όμως που μας κάνει περισσότερη εντύπωση είναι πως με μια πρώτη ματιά στο store, παρατηρούμε πως έχουν γυρίσει σχεδόν όλα τα items που είχε ποτέ το League of Legends, ενώ έχουν προστεθεί και διάφορα νέα items αλλά και items τα οποία υπήρχαν περιοδικά για άλλα συγκεκριμένα game modes.

Το παιχνίδι ξεκινάει αρκετά επιθετικά (λόγω του μεγέθους του χάρτη) και το farmάρισμα είναι αρκετά δύσκολο. Στο 5ο περίπου λεπτό του παιχνιδιού εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει “an event is about to start” και εκεί είναι που ξεκινάει το καλό. Τα events είναι διάφορα μικρά quest μέσα στο παιχνίδι που σου δίνουν αντίστοιχα rewards.

Τα events που μπορεί να συναντήσετε είναι τα εξής:

Battle Royale: Ναι, το γνωστό σε όλους battle royale ήρθε και στο LoL. Ένας κύκλος ξεκινάει να μικραίνει ενώ εσείς παλεύετε με την αντίπαλη ομάδα. Όποιος είναι έξω από τον κύκλο παίρνει σταδιακά extra damage. Ο σκοπός είναι απλός, αφανίστε την αντίπαλη ομάδα πριν σας αφανίσουν αυτοί.

battle royale

Push the Cart: Οι fan του Overwatch θα γνωρίζουν πολύ καλά πώς δουλεύει αυτό το event. Για τους υπόλοιπους, ένα βαγόνι εμφανίζεται σε κάποιο σημείο στο χάρτη. Σκοπός της ομάδας είναι να είναι μέσα στον κύκλο του βαγονιού για να κινείται πιο γρήγορα το βαγόνι προς τους αντιπάλους. Αν υπάρχει κάποιος αντίπαλος στον κύκλο μαζί σας, το βαγόνι σταματάει.

push

Loot Teemo: Μέσα στον χάρτη εμφανίζεται ένας Lil’ Devil Teemo και κάνει βόλτες πάνω σε ένα βαγόνι. Σκοπός της ομάδας είναι να τον σκοτώσει για να του πάρει το loot. Προσοχή! Σε αυτό το event, μετράει και το damage που έχετε κάνει στον teemo αλλά και το ποια ομάδα θα πάει το last hit.

loot teemo

King of the Hill: Μέσα στον χάρτη εμφανίζεται ένας κύκλος. Σκοπός της ομάδας είναι να μείνει στον κύκλο μέχρι να γεμίσει η ενέργεια. Αν κάποιο μέλος της αντίπαλης ομάδας βρίσκεται μέσα στον κύκλο, η πρόοδος σταματάει.

king of the hill

Snow Ball Fight: Οι ικανότητες D και F αντικαθιστούνται από χιονόμπαλες. Όποια ομάδα ρίξει περισσότερες χιονόμπαλες στον αντίπαλο κερδίζει.

snow ball fight

Sudden Death: Το συγκερκιμένο mode είναι φτιαγμένο για να διαρκεί το πολύ 20 λεπτά. Και όπως ακριβώς υπόσχεται, έτσι και κάνει. Περίπου στο 17ο λεπτό, τα δύο Nexus σηκώνονται και πάνε στο κέντρο του χάρτη για να μονομαχήσουν. Ρίξτε το αντίπαλο Nexus Και κερδίστε το παιχνίδι.

sudden death

Για κάθε event που κερδίζετε, κερδίζετε και ένα reward ή η ομάδα που χάνει παίρνει ένα curse. Το blessing of Soraka (που σας κάνει σταδιακό heal), το blessing of Janna (που σας δίνει την ασπίδα της Janna), το blessing of Blitz (που δίνει στα minion σας ένα Blitz hook) καθώς και το minion curse όπου τα minion έχουν 1 hp κ.ο.κ.

Το gold για κάθε kill (είτε minion, είτε objective, είτε παίκτη) μοιράζεται στην ομάδα, ενώ αυτός που παίρνει το last hit παίρνει full gold και full xp, ενώ έχουν γίνει και κάποιες αλλαγές στους ρούνους. Τέλος, όταν κάποιος παίκτης σκοτώνει συνεχώς είναι κυριολεκτικά “on fire”, δηλαδή, παίρνει κάποια boost αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και μια φωτιά που του κάνει extra damage μέχρι να πεθάνει.

https://boards.pbe.leagueoflegends.com/en/c/client-new-features-feedback/2GZaFmfx-nexus-blitz-pbe-patch-notes-and-feedback

Προς το παρόν αυτά είναι τα περισσότερα που έχουν αποκαλυφθεί για το καινούριο mode και σίγουρα με τον καιρό θα αλλάξουν πολλά. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, μπείτε και τσεκάρετε το πιο τρελό game mode του League of Legends (μετά το urf)!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;