Καλώς ήλθατε στο gaming Part 2: Πως να γίνω gamer;

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας gamer έχει έρθει αντιμέτωπος με βροχή ερωτήσεων από άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το χώρο του gaming. Μια από αυτή είναι Πως να γίνω gamer; Πως λοιπόν κάποιος που δεν γνωρίζει ξεκινάει τα πρώτα του βήματα σε αυτό το χώρο;

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αναρωτηθείτε εσείς οι ίδιοι τη χρήση που θέλετε να κάνετε μέσω της επένδυσης σας σε μια κονσόλα ή σε hardware για το PC σας.  Σκεφτείτε αν θέλετε τα κορυφαία γραφικά και επιδόσεις το σύστημα σας.  Τότε το καλύτερο για σας θα ήταν ένα αρκετά δυνατό (άρα και τσιμπημένο σε τιμή) PC build.  Αν από την άλλη θέλετε επιδόσεις σε πιο οικονομικό πακέτο τότε ίσως η καλύτερη επιλογή σας είναι να στραφείτε σε μια κονσόλα.  Πολύ πιθανό να έχετε ήδη έναν επιτραπέζιο υπολογιστή στην κατοχή σας.  Τότε προτιμότερο θα ήταν να κάνετε ένα μικρό update στο hardware του.  Μπορεί εν τέλει να θέλετε να παίζετε οπουδήποτε χωρίς περιορισμούς.  Τότε η καλύτερη επιλογή είναι μια φορητή συσκευή (πχ Nintendo) ή για τους πολύ πιο τολμηρούς ένα gaming laptop.

Σύμμαχος σας στις επιλογές που θα κάνετε είναι το ίντερνετ. Πάνε οι εποχές που μόνο από ένα περιοδικό μπορούσες να μάθεις ένα περιορισμένο όγκο πληροφοριών. Το ίντερνετ προσφέρει απλόχερα απαντήσεις και πολλές διαφορετικές γνώμες από το πιο σοβαρό μέχρι το πιο χαζό gaming ερώτημα σας. Ένας επιπλέον σύμμαχος σας είναι το γεγονός πως το gaming είναι αρκετά διαδεδομένο πλέον. Είμαστε η γενιά με τους πρώτους gamer γονείς ,οπότε το πιο πιθανό είναι να έχετε ένα άτομο στο κοντινό  σας περιβάλλον από το οποίο μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες και συμβουλές,το οποίο μπορεί να σας καθοδηγήσει στα πρώτα σας βήματα.

Ο απώτερος σκοπός μιας τέτοιας διαδικασίας όμως είναι να διασκεδάσετε μέσω ενός παιχνιδιού. Εδώ τα νέα είναι καλά και κακά ταυτόχρονα. Αρχικά για να διαλέξετε ένα τίτλο σαν νεοφερμένοι στο χώρο πρέπει να ξεκαθαρίσετε πρώτα στο μυαλό σας  τι ζητάτε από αυτό το τίτλο. Μπορεί να θέλετε να αλληλεπιδράτε με τους φίλους σας και με ξένο κόσμο. Τίτλοι multiplayer κυκλοφορούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και σε απίστευτους αριθμούς. Μπορεί να θέλετε ένα παιχνίδι προσομοίωσης ώστε να  κάνετε κάτι που δεν σας δίνετε η ευκαιρία στη καθημερινότητα σας. Τίτλοι τέτοιου είδους κυκλοφορούν πολλοί και σε μεγάλη ποικιλία. Μπορεί απλά να θέλετε να ξεδώσετε, να κάνετε ένα διάλειμμα μέσω ενός παιχνιδιού. Games υπάρχουν για όλα τα γούστα και σε πολλές κατηγορίες.  Αποσαφηνίστε τα θέλω σας, σκεφτείτε τι είδους εμπειρία θα θέλατε να ζήσετε ή με τι ιστορία θα θέλατε να ταξιδέψετε και έπειτα ψάξτε.  Υπάρχει κάτι για το καθένα εκεί έξω.

Βέβαια ο όγκος των παιχνιδιών είναι χαοτικά μεγάλος. Αν  όμως έχετε στο μυαλό σας τι περίπου ψάχνετε και σε τι τιμή, ο όγκος αυτός θα περιοριστεί αρκετά.  Βλέποντας δε και προτάσεις στο ίντερνετ και τις τάσεις σε κάθε είδος θα οδηγηθείτε πολύ εύκολα σε κάτι που σας ταιριάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιλογικά, θα ήθελα να αναφέρω πως δεν είναι ανάγκη μπαίνοντας δε αυτό το χώρο να βιαστείτε να αποκτήσετε τα πάντα. Δεν χρειάζεται να διακατέχεστε από το αίσθημα του «fear of missing out» (το αίσθημα του αν δεν κατέχετε κάτι, λείπεται των υπολοίπων ή χάνεται από την εμπειρία). Σκοπός είναι να περάσετε καλά και να ευχαριστηθείτε την εμπειρία. Μην φοβηθείτε να σας προσφωνήσουν noobάδες. Όλοι από κάπου άρχισαν.  Μην αγχώνεστε λοιπόν.  Κάντε ένα research,  ρωτήστε,  νοικιάστε ώστε να  καταλήξετε σε μια αγορά που σας πληρεί και δεν θα μετανιώσετε αργότερα. Και όπως ισχύει σε κάθε ταξίδι, απολαύστε τη διαδρομή.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτρης Ροδάς

Μελλοντικός Μαθηματικός, παντοτινός petrolhead!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;